Egzamin teoretyczny w Wordzie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin teoretyczny w Wordzie

Postprzez opetany » poniedziałek 19 listopada 2012, 20:07

Witam,

Urodziłem się pod koniec grudnia i namówili mnie, a raczej zmusili rodzice abym zdawał prawo jazdy, kategoria B, jeszcze na starych zasadach. W związku z tym, że w moim domu nikt praktycznie się na tym nie zna, a wszyscy mają prawo jazdy, mam nurtujące pytania:

1. Czy, żeby przystąpić do egzaminu teoretycznego w Wordzie trzeba mieć 30 godzin teorii w auto szkole i 30 godzin praktyki po mieście?
2. Czy istnieje coś takiego jak 'przyspieszony kurs prawa jazdy'? Patrząc na dzisiaj, 19 listopada a do połowy stycznia mam niewiele czasu, a kolejki do zapisu wcale nie krótkie, więc zastanawiam się czy w ogóle zdążyłbym.

Dziękuję z góry za odpowiedzi :)
opetany

Re: Egzamin teoretyczny w Wordzie

Postprzez 9imar9 » poniedziałek 19 listopada 2012, 20:13

Aby zapisac sie na egzamin (blablabla chyba juz to dzis pisalem:D) musisz miec ukonczony kurs wg. przepisów. Zdarzysz spokojnie miec przynajmniej jeden egzamin przed 19 stycznia.
Ale aby zdarzyc na egzamin musisz zapisac sie jak najszybciej a najpozniej 19 grudnia(oj chyba wczesniej bo przerwa swiateczna)
Do tego czasu zdarzysz wyrobic sie z kursem.

Jesli zalezy Ci na zdaniu przed 19, idz jutro do OSK (najlepiej w takim gdzie nie czeka sie za dlugo na jazdy).
Jesli chodzisz do szkoly, a raczej chodzisz to musisz się z tym liczyc że trochę jej opuscisz.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 19 listopada 2012, 20:22 przez 9imar9, łącznie zmieniany 1 raz
9imar9

Postprzez opetany » poniedziałek 19 listopada 2012, 20:17

Czyli jak dobrze rozumuję, 30 godzin teorii i mogę praktyczny zdawać w Wordzie a potem 30 godzin praktyki i mogę zdawać praktyczny, tak? :O Czyli nie muszę w ogóle wsiadać za kółko, żeby zdać teorię w Wordzie?
opetany

Postprzez 9imar9 » poniedziałek 19 listopada 2012, 20:21

Musisz ukonczyc caly kurs.
Teorie i praktyke mozesz robic jednoczesnie. Te 30h teorii to róznie wygląda, idz do OSK i dowiedz sie jak to jest w Twoim miescie.
9imar9

Postprzez opetany » poniedziałek 19 listopada 2012, 20:27

Ok, dziękuję
opetany

Powrót do Egzamin na prawo jazdy