Wybór miejsca egzaminu.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Wybór miejsca egzaminu.

Postprzez Blackhole » sobota 29 stycznia 2005, 22:19

Chciałbym się dowiedzieć, czy można wybrać sobie, iż egzamin będę miał w ośrodku Y, gdy kurs robię w ośrodku X.
Jeśli tak, to pewnie trzeba napisać jakieś podanie lub złożyć odpowieni wniosek.

Z góry dziękuję za pomoc.
Ściskam prawicę... Jacek

kat. A (za 2 razem), B (za 1 razem)
Blackhole

Postprzez wiruswww » niedziela 30 stycznia 2005, 01:44

Nie ma żadnej rejonizacji, jeżeli kurs robisz np w Białymstoku to do egzaminu możesz beż problemu podchodzić djamy na to w Krakowie.

A robi to się tak: nie musisz pisać żadnych podań, poprostu jak już Ci w OSK dadzą wszystkie papiery potrzebne do egzaminu to idziesz do któregoś tam WORD i się zwyczajnie zapisujesz na egzamin. W WORD nie robią Ci żadnych problemów ponieważ kązda osoba to jest dodatkowy pieniądz.
wiruswww

Postprzez Sławek_18 » niedziela 30 stycznia 2005, 11:40

Napewno mu chodzi o egzamin w wordzie? Bo mozna to tez tak zrozumiec, ze egzamin wewnetrzny chce zdawac nie w tym osrodku gdzie sie uczyl.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Blackhole » niedziela 30 stycznia 2005, 13:33

Sławek_18 napisał(a):Napewno mu chodzi o egzamin w wordzie?
Tak :)
Chodzi mi o to, iż słyszałem, że w ośrodku X (gdzie robiony jest kurs) współczynnik zdawalności jest dość niski w porównaniu z ośrodkiem Y. Dlatego właśnie zastanawiałem się, czy można wybrać WORD, w którym będzie się zdawać egzamin praktyczny.

Więc, gdy wszystkie jazdy będą zaliczone i otrzyma się papiery, iż można przystąpić do egzaminu, wystarczy zanieść je do danego WORD'a i zdaje się w nim egzamin. Czy tak :?:
Ściskam prawicę... Jacek

Blackhole

Postprzez miros » niedziela 30 stycznia 2005, 14:22

TAK, zdawac egzamin mozesz gdziekolwiek. zanosisz papiery i zapisujesz sie.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Blackhole » niedziela 30 stycznia 2005, 14:57

Ok. Dziękuję za pomoc :)
Ściskam prawicę... Jacek

Blackhole

Postprzez hackmaniak » wtorek 01 sierpnia 2006, 21:06

Może ktoś wie jak wygląda sprawa z przeniesieniem papierów do innego WORDu. Zdawałem X razy w jednym Wordzie kiedyś, a teraz postanowiłem spróbować w innym. Czy da się takie coś zrobić i ewentualnie jak? Druga sprawa to taka, że do obecnego WORDa mam poniżej 50 km, a do tego co chce się przenieść powyżej 150 km. W związku z tym pytanie, czy mogę sobie zdać w pierwszym teorie (bo tamta już nie ważna), przenieść się do drugiego WORDa i tam już tylko egzamin praktyczny, czy taki numer to już nie przejdzie. Poprzednio teorie zdałem za pierwszym i myśle, że teraz też by problemu nie było, ale takie rozwiązanie było by bezpieczniejsze dla mnie.
hackmaniak

Postprzez ella » wtorek 01 sierpnia 2006, 21:25

Idziesz do WORD wypełniasz druczek albo sam piszesz podanie i Twoje papiery idą do drugiego WORD. Możesz zdać u siebie teorię a potem przenieść dokumenty gdzie indziej. Przecież masz to wszystko odnotowane w dokumentach.
ella
Moderator

Postprzez hackmaniak » wtorek 01 sierpnia 2006, 21:31

ella napisał(a):Idziesz do WORD wypełniasz druczek albo sam piszesz podanie i Twoje papiery idą do drugiego WORD. Możesz zdać u siebie teorię a potem przenieść dokumenty gdzie indziej. Przecież masz to wszystko odnotowane w dokumentach.

Dziękuje za informacje! Jak znajde trochę czasu to będe musiał znów ich zaatakować. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Poprzednio zdawałem chyba grudzień 2004/ styczeń 2005. Mam pytanie, czy się wiele od tego czasu pozmieniało. Chodzi tu o wszystkie przepisy, zasady zdawania, poziom trudności. Była duża zmiana z tymi kamerami. Czy jest teraz łatwiej, czy trudniej? Bo w TV straszyli strasznie, ale jak się okazuje ludzie, którzy zdają mniej narzekają niż kiedyś. Może ktoś może coś wiecej na ten temat napisać.
hackmaniak

Postprzez She18 » wtorek 01 sierpnia 2006, 22:37

hackmaniak napisał(a):[Mam pytanie, czy się wiele od tego czasu pozmieniało. Chodzi tu o wszystkie przepisy, zasady zdawania, poziom trudności. Była duża zmiana z tymi kamerami. Czy jest teraz łatwiej, czy trudniej? Bo w TV straszyli strasznie, ale jak się okazuje ludzie, którzy zdają mniej narzekają niż kiedyś. Może ktoś może coś wiecej na ten temat napisać.

Odsyłam do opcji SZUKAJ :wink: Bo temat z kamerami oraz z tym czy jest trudniej czy łatwiej pojawił sie juz na forum."Szukajcie a zanjdziecie"
Egzamin zdany:12.05.2006r.
Prawko odebrane:24.05.2006

Obrazek
She18

Postprzez ella » wtorek 01 sierpnia 2006, 23:14

Może ktoś może coś wiecej na ten temat napisać.

Całe forum to wszystko ten temat. Nie da się tego w skrócie napisać ( w zasadzie nie ma po co powielać tego drugi raz). Polecam przejrzeć forum.
ella
Moderator

Postprzez hackmaniak » środa 02 sierpnia 2006, 14:52

ella napisał(a):
Może ktoś może coś wiecej na ten temat napisać.

Całe forum to wszystko ten temat. Nie da się tego w skrócie napisać ( w zasadzie nie ma po co powielać tego drugi raz). Polecam przejrzeć forum.

I przejrzałem przed zadaniem pytania. Masz racje, jest bardzo dużo wątków na ten temat tzn. egzamin według nowych zasad, ale jest również mały problem. Zdecydowana większość została napisana na kilka miesięcy przed wprowadzeniem nowych zasad. Trudno wierzyc takim opinią. Tam ludzie piszą co w TV mówili, albo w Gazecie Wyborczej napisali.
Może są tu osoby, które na forum spędzają bardzo dużo czasu i są w stanie podać konkretne wątki, bo ja niestety zbyt wiele na temat, który mnie interesuje nie odnalazłem.
hackmaniak

Postprzez dragoslaw » czwartek 03 sierpnia 2006, 19:24

Zmian jest wiele, ja skończyłem kurs na starych zasadach a egzamin mam wg nowych zasad, ale ogólnie chyba łatwiej zwłaszcza jeżeli chodzi o parkowania , a kamery tylko przekszkadzają bo nawet jakby egzaminator był wyrozumiały i miałby ochotę na coś przymkonąć oko to nie może bo ma to zarejestrowana kamera
dragoslaw

Postprzez michal__ » wtorek 19 września 2006, 23:23

A ja mam jeszcze troszkę inne pytanie. Jestem zameldowany w Krakowie, robię kurs w Krakowie, egzamin teoretyczny zdaje w Krakowie, egzamin praktyczny w Tarnowie. Kto wówczas jest organem wydającym prawo jazdy?[/url]
michal__

Postprzez ella » wtorek 19 września 2006, 23:36

Kto wówczas jest organem wydającym prawo jazdy?[/

Tam gdzie jesteś zameldowany.
ella
Moderator

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy