Zapisany na egzamin kat. A, a warunki?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zapisany na egzamin kat. A, a warunki?

Postprzez konradd » niedziela 21 października 2012, 22:57

Witam,

29 listopada kończę 18 lat, 30 listopada mam egzaminy (teoria B, praktyka B, praktyka A), dostałem kartkę że zostałem zakfalfikowany na te egzaminy itd. Ale co jeśli egzamin na kat. A zostanie odroczony? Teoretycznie jestem zapisany na kategorie A a prawo nie działa wstecz, ale co ze zmianami i wymaganym wiekiem? Co sądzicie?
konradd

Re: Zapisany na egzamin kat. A, a warunki?

Postprzez eurotuned » niedziela 21 października 2012, 23:16

Wiele było takich tematów, ale odpowiem Ci bo urodziłeś się tego samego dnia co ja, ale 3 lata później :)
Chodzi Ci o odroczenie z powodu pogody? To wg mnie wówczas będziesz miał tylko B, a A w poźniejszym terminie no bo innej opcji chyba nie ma...
Kat. B, 1 podejście, 10.12.2009:
Plac +
Miasto +

Kat. C, 1 podejście 24.09.2012
Plac +
Miasto -

2 podejście 10.10.2012
Plac +
Miasto +
eurotuned

Postprzez konradd » niedziela 21 października 2012, 23:29

No właśnie, ale czy będzie to właśnie A ? Czy może A2? Teoretycznie dostałem kartkę że zakfalfikowany na kat. A, ale jak to będzie?
konradd

Postprzez eurotuned » niedziela 21 października 2012, 23:59

Hmm, nie wiem jak to wygląda od strony urzędowej ale wg mnie to ośrodki jak pozapisywały na A teraz to chyba będą musiały się z tego wywiązać.. Oby nie było wtedy śniegu, albo przeniosą cię na po zimie ale na starych warunkach.
Jest tu ktoś bardziej obeznany na pewno to może pomoże :)
Kat. B, 1 podejście, 10.12.2009:
Plac +
Miasto +

Kat. C, 1 podejście 24.09.2012
Plac +
Miasto -

2 podejście 10.10.2012
Plac +
Miasto +
eurotuned

Postprzez misiek12394 » poniedziałek 22 października 2012, 19:00

Ja dziś " oblałem " egzamin praktyczny (word czewa) i próbując się zapisać na następny egzamin usłyszałem ze w październiku nie ma już wolnych terminów a odnośnie zapisów na listopad informacji udzielą 29 października. Próbowałem się dowiedzieć czy będę mógł zdawać ewentualnie po nowym roku na starych zasadach ale niczego od nikogo się nie dałem rady dowiedzieć. Wiecie jak ośrodki egzaminacyjne mają zamiar rozwiązać ten problem bo jest masa osób które również nie zdały kat A a nie mają również możliwości zapisania się na egzamin czy nasze pieniądze wydane na naukę zostały wydane na marne i po nowym roku będziemy musieli ponownie wydać sporą sumkę na nowe szkolenie na nowych zasadach?
misiek12394

Powrót do Egzamin na prawo jazdy