Zapis na Egzamin

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zapis na Egzamin

Postprzez kinga325 » czwartek 11 października 2012, 20:06

Hej :)
Pomóżcie... Na jaki egzamin jest się najpierw korzystniej zapisać sama teoria czy od razu teoretyczno-praktyczny :?: Dodam że chcę zdawać w WORD-ie w Ostrołęce a sama mieszkam w małym mieście pod Warszawą.
kinga325

Re: Zapis na Egzamin

Postprzez mesta » czwartek 11 października 2012, 20:42

kinga325 napisał(a):Hej :)
Pomóżcie... Na jaki egzamin jest się najpierw korzystniej zapisać sama teoria czy od razu teoretyczno-praktyczny :?: Dodam że chcę zdawać w WORD-ie w Ostrołęce a sama mieszkam w małym mieście pod Warszawą.

Moim zdaniem teoria z praktyka jak zdasz teorie to stres ci troche schodzi i lepiej sie jezdzi, w ostatecznosci jak nie zdasz teorii ( ale to juz na prawde trzeba byc moim zdaniem niepowaznym bo przeciez tych pytan mozna sie na pamiec nauczyc) to doplacasz jakies 54 zl czy cos tam za egzamin praktyczny w kolejnym terminie. Ja pomimo, ze zdalam za 2 razem to uwazam ze lepiej jechalam za pierwszym i w mniejszym napieciu. Za drugim razem wiecej czasu mi zajelo zanim mi stres odpuscil. No chyba ze Cie takie rzeczy nie stresuja i podchodzisz na luzie to bez roznicy :) tak czy siak uwazam ze warto "zaryzykowac te 54 zl" :spoko: Skoro mieszkasz pod wawa to szkoda czasu na dojazdy 2 razy- a noz a widelec uda ci sie to za pierwszym razem wszytsko zaliczyc 8) - zreszta szkoda czasu na rozdzielanie tego :)
Ostatnio zmieniony czwartek 11 października 2012, 20:44 przez mesta, łącznie zmieniany 1 raz
Kat. B,
1 egzamin, 11.09.2012:
Teoria + Plac + Miasto - 52 min walki zakonczone niepowodzeniem :(

2 egzamin 01.10.2012
Plac + Miasto+ 53 min walki zakonczone sukcesem :D
mesta

Postprzez eurotuned » czwartek 11 października 2012, 20:43

Jasne, że na łączony.. W jeden dzień możesz załatwić wszystko, a nie jeździć po dwa razy..
Kat. B, 1 podejście, 10.12.2009:
Plac +
Miasto +

Kat. C, 1 podejście 24.09.2012
Plac +
Miasto -

2 podejście 10.10.2012
Plac +
Miasto +
eurotuned

Postprzez kinga325 » czwartek 11 października 2012, 21:43

No w sumie macie rację też właśnie rozważałam łączony bo może uda mi się za jednym razem zdać trzeba będzie spróbować :) Dziękuję za pomoc! :spoko:
kinga325

Postprzez mateoppl » piątek 12 października 2012, 00:22

Osobiście polecałbym teorie + praktykę : ). Wszystko na jednym stresie, po zdanej teorii podbudujesz się troszkę i myślę, że teoretycznie powinno być Ci lżej, jednakże, jeżeli nie czujesz się pewnie teorii, to lepiej jak zapiszesz się osobno, by uniknąć płacenia 50% za niewstawienie się na jazdę. Szkoda, że wygląda sprawa następująco, mianowicie, jeżeli zapiszesz się na dwa egzaminy i dajmy na to nie zdasz teorii, to jest to traktowane jak niewstawienie się na praktykę. Trochę szkoda pieniędzy, ale co zrobić :).
mateoppl

Postprzez jpl » piątek 12 października 2012, 03:40

To zależy od człowieka, ja na przykład miałem rozdzielony egzamin i widzę, że dobrze zrobiłem, bo bym się bardzo denerwował, tak jakoś miałem, że największy stres przeżywałem na teorii, na praktycznych denerwowałem się już mniej. :wink:
jpl

Powrót do Egzamin na prawo jazdy