Czym już jeżdziliśmy.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Czym już jeżdziliśmy.

Postprzez GreenEvil » poniedziałek 17 września 2012, 01:30

kolejność przypadkowa.

- Lanos 1.6
Samochód tani (co z tym idzie - nie należy oczekiwać cudów w wykończeniu), trwały, tani w eksploatacji. Do miasta silniczek jak znalazł
Z minusów - w lusterkach widać niewiele. W środku ilość miejsca też nie przewraca.

- Punto cholerawiejakie
.... :roll: dobra - jeździ....

- Astra 1.4 (litości)
Samochód tani, w wersji kombi pakowny, miejsca w środku w miarę, szkoda tylko, że trzeba się nogami odpychać.

- Yaris 1.0 :help:
.... przemilczę....

- Astra III 1.6
126 kucyków pozwala nawet na w miarę swobodne przemieszczanie się, samochód miły, acz bez rewelacji.

- Zafira OPC 2.0
Jeżdżenie autobusami to zdecydowanie nie moja bajka ;)

- Jeep Grand Cherokee 5.7
Nie wiem czy go bardziej kocham, czy nienawidzę. Silnik HEMI to klasa sama w sobie. Niezależne zawieszenie doskonale daje sobie radę na koleinach. Ten 2 tonowy SUV o dziwo doskonale sobie daje radę w zakrętach, jednak... jakość wykonania i hamulce (a raczej spowalniacze) to totalna porażka. Niewątpliwy plus to wysokość- nikt nie daje po oczach światłami... no i kuuupa miejsca w środku.

- BMW 540i 4.4
Wersja z automatyczną skrzynią biegów, niestety dość leciwa, więc skrzynia nie należy do demonów prędkości. Samochód to klasa sama w sobie - wygodny, duży sedan z niezawodnym silnikiem, świetnie wykończony. Samochód, pomimo sporej masy (1,8t i dość mocnego silnika (290KM) dzięki automatycznej skrzyni i systemowi ESP wybacza niesamowicie dużo błędów. Minusów - właściwie brak, o ile przed kupnem pamięta się o tym, że utrzymanie V8 to nie utrzymanie R3.

- BMW 328i 2.8
Małe, w wersji coupe miejsca na pasażerów właściwie brak, w bagażniku mieści się niewiele więcej poza damską torebką, sportowe zawieszenie powoduje wypadanie plomb na każdej nierówności, o wjeżdżaniu na krawężniki można zapomnieć. Prawie totalny brak wspomagania, sprzęgło niewątpliwie dba o prawidłową pracę łydek. Dodając do tego częściowo zblokowany dyfer, dostajemy prawie idealne damskie autko, które tak samo jak właścicielka kocha jazdę po krętych drogach i szaleństwa na placach. Spuszczone z cugli potrafi pokazać różki, więc w ruchu warto delikatnie operować pedałami i kierownicą.

- Nissan skyline 2.0
300kucy w mydelniczce, no bajka :mrgreen: , szkoda, że nie moje :P

- Volvo 850 2.5
yyy... no więc.. duże, bezpieczne, rodzinne szwedzkie auto. Nudne jak flaki z olejem.
GreenEvil

Postprzez sheldon » środa 26 września 2012, 15:08

opel astra kombi i na razie tyle, ale wkrótce nastąpi długo wyczekiwana zmiana ;)
veni vidi vici
sheldon

Postprzez Mateusz1 » środa 26 września 2012, 22:07

Póki co:
- Nissan Almera 1.8 - palił niemiłosiernie dużo jak na moją kieszeń. Miejsca w środku wystarczająco dużo. Bąbelki już były, więc zmieniłem na...
- VW Passat 1.9 TDI - z nieśmiertelnym i oszczędnym AFN pod maską. I póki co to najlepsze autko pod słońcem. Mało żłopie, nie psuje się (bo niby co może się zepsuć w tak prostej konstrukcji) i ma ocynk. Do jazdy wystarczający.

W przyszłości - może VOLVO S80 D5 :twisted:
18.11.2011 Teoria (+) ; Plac manewrowy (+) ; Ruch miejski (+)
24.11.2011 Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne
30.11.2011 Dokument do odbioru w Urzędzie
30.11.2011 Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany
Mateusz1

Postprzez anushka » poniedziałek 01 października 2012, 18:44

scenic - dla mnie narazie jakbym prowadziła autobus
seicento - wszędzie mi wlezie i nikt mnie nie zauważa :lol: :spoko:
I egzamin 22.06.2012r - testy zdane , praktyka oblana.
II egzamin 13. 08.2012r - praktyka zdana .

(2012-08-20 12:49:10) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
(2012-08-24 12:39:15) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
anushka

Postprzez ringus1 » wtorek 02 października 2012, 18:57

Póki co:

--> Wartburg 1.3 Tourist - moje pierwsze autko :))
Niby kombi, ale wąski jak Matiz i w środku jest doskonała widoczność. Pomimo braku wspomagania parkowanie tym autkiem w niemożliwych miejscach to bułka z masłem. Idealny do miasta, małe spalanie i nie trzeba się specjalnie martwić, że ktoś będzie nieostrożny na parkingu.
Ale na trasy nie polecam, chyba że rekreacyjnie.

--> Audi 80 B4 Avant 1.9TDi 90KM
Też sporawe, ale jeszcze w miarę. Zbiera się to jak wół niestety, ale również dzięki temu spalanie jest niewielkie. Wygodne i komfortowe. Klima, szyberdach. Dojechałem tym do Chorwacji bez problemu. Wielogodzinna podróż do przeżycia.

--> Chevrolet Lacetti (hatchback)
Niewiele tym jechałem, ale prowadzi się fajnie. W środku tylko podstawowe wyposażenie (czyt. radio). Nudne jak flaki z olejem. Typowy pojazd do jazdy od A do B.

--> Volkswagen Golf 3
Bez wspomagania trochę nieciekawie (ciężki przód). Ale jedzie to jakoś. W środku znośnie. Ale równie nudne.

--> Volkswagen Passat 1.9TDi 115KM (kombi)
Przyspieszenie milusie. Zawieszenie wyjątkowo komfortowe i ciche, ale niestety drogie. Spalanie - w normie. W środku cicho i wygodnie. Duże autko z przeznaczeniem na trasy.

--> Ford Focus III (chyba)
Zaledwie parę metrów za kierownicą, ale wrażenie jest. :P W końcu nowiutkie autko. Elektroniki jak w samolocie. Prawie samo jeździ. Cóż mogę więcej powiedzieć... dla mnie szok. :P

--> Audi A6 C4 Avant 2.5TDi 140KM
Moje drugie auto, które kupiłem z przeznaczeniem na dalsze wypady. W środku naprawdę bardzo wygodnie. Podgrzewane fotele, klima, szyberdach, tempomat. Nic, tylko jechać w świat. Kopa ma świetnego. Więcej mi nie potrzeba. :D Przy 160km/h, w środku, cisza. Tylko teraz szukam powodów, żeby gdzieś pojechać. :)

Może coś tam jeszcze było, ale nie pamiętam.
"When was the last time you just got up and went for a drive? Not to anywhere, not for anything, just for a drive? See, motorcyclists do it all the time, so why don't human beings?" -- Jeremy Clarkson

Prawo jazdy na kat. A, B.
ringus1

Postprzez Kamasek » piątek 12 października 2012, 23:28

Ostatnio jeździłem Transporterem T4. po przesiadce z passata czułem się jak w autobusie hehe.
5.06.2012r.-prawko zdane za pierwszym podejściem
Obrazek
Kamasek

Postprzez daghda » sobota 13 października 2012, 22:15

W ramach BMW Test&Drive dziś jeździłem X1, X3, 335i i 328i - wszystkie xDrive Wypad z Krakowa gdzieś za miasto, jazda w terenie a potem na mini torze =)
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez daghda » sobota 24 listopada 2012, 20:58

Lancia Ypsilon II oraz nowa Thema. Thema pod maską miała benzynowy 3.6 V6 (292 KM) - w trasie spalanie wyszło na 7 litrów...
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez Feniks11 » niedziela 09 grudnia 2012, 11:51

Mimo że nie mam jeszcze prawa jazdy to miałem już przyjemność jeździć: vw polo, oplem insygnia i Alfa romeo 159.
Feniks11

Postprzez Baranek » czwartek 13 grudnia 2012, 00:28

Ja zaczynałem od Sana (takie kiedyś były PeKaeSy). Później nastał czas autosanów (nie wiem jaka pojemność i moc-ale dizle). Z czasem były też Jelcze, Ikarusy. Ostatnio jechałem EN-57 bardzo dobrze się zbiera na światłach przed stacją kolejową (ścigał się nawet z EP-09 na sąsiednim torze i EP - został z tyłu). To chyba tyle.
Aha - wszędzie jako pasażer :D :D
Baranek

Postprzez start2010 » sobota 29 grudnia 2012, 23:44

fiat 126p
seat cordoba
vw sharan
fiat uno
nissan micra
opel astra
audi a4
vw golf IV
ford mondeo mkII
ford mondeo MKIII
scania nwm jaka ale busik
i ford także taki busik ale nie pamietam jaki
start2010

Postprzez Baranek » poniedziałek 31 grudnia 2012, 23:44

Na początku FIAT 125 1,5 - licznik z krechą :) - ileż on miał kucyków??
potem
FIAT 126 0,65
OPEL KADET 1,3 60KM
OPEL VECTRA 1,6 75KM
SAAB 900 2,0 133KM (wolnossący)
i obecnie
SAAB 900 2,3 150KM (też wolnossący) :)

Jak widzicie ZaSaabiło mnie. ;)

I pewnie mnie już nie od Saabi.
Samochód jest magiczny :)
Baranek

Postprzez strusiu007 » środa 02 stycznia 2013, 01:24

1. Toyota Yaris - 5 biegowa
2. Suzuki Swift 1.2 Ellegance
3. Opel Astra Classic (F) 1.4 V :) Moja "Aśka" :)
Prawo Jazdy kat. B zdane za 1 razem: 10.11.2012 r. :)
WORD Łódź ul. Maratońska.

Polecam Auto Szkołę Pałgan w Łodzi!
:thumb2:
strusiu007

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka