Nowe egzaminy z opóźnieniem?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Nowe egzaminy z opóźnieniem?

Postprzez Ukassiu18 » poniedziałek 01 października 2012, 10:20

http://regiomoto.pl/portal/prawo-jazdy/ ... poznieniem

Oby, bo nowa teoria jest chora. Zdać ja będzie graniczyło z cudem. Od egzaminowania z teori w praktyce jest jazda, a nie komputer z filmikami itd.
Ukassiu18

Re: Nowe egzaminy z opóźnieniem?

Postprzez LexiconAvenue » poniedziałek 01 października 2012, 11:46

Ukassiu18 napisał(a):Oby, bo nowa teoria jest chora. Zdać ja będzie graniczyło z cudem. Od egzaminowania z teori w praktyce jest jazda, a nie komputer z filmikami itd.

Problemem bardziej jest to, że mało kto wie, jak ma naprawdę wyglądać- udało mi się tylko w jednym miejscu w Internecie znaleźć symulator nowego egzaminu teoretycznego. Dramatu nie ma- filmiki, jak filmiki.
Możę i jazda (egzaminacyjna) ma sprawdzać umiejętności i wiedzę teoretyczną- ale nie wszystkie, bo wszystkich znaków, typów skrzyżowań, przejazdów kolejowych, tramwajów, przystanków z wysepką i bez, gimbusów, tuneli itd. na trasie egzaminu nie spotkasz.
Zgadzam się, że wiedza nt. dopuszczalnej prędkości samochodu ciężarowego powyżej 3,5 tony na różnych drogach początkującemu kierowcy osobówki nie jest chyba niezbędna
Would you get hip to this kindly tip
And go take that California trip
Get your kicks on Route 66
LexiconAvenue

Postprzez Mamuts » poniedziałek 01 października 2012, 17:12

Jakieś pół roku temu (zanim mieli wprowadzić nową teorię) widziałem w sieci symulator nowego egzaminu teoretycznego. Wg mnie był on łatwiejszy od dotychczasowego. Wystarczyło przy nim trochę pomyśleć, nie trzeba było bezsensownie uczyć się testów i odpowiedzi do nich na pamięć. Taki egzamin z sytuacjami "na bieżąco" wymaga od zdajcego znajomości przepisów, a nie znajomości testów. Wg mnie jest to lepsze rozwiązanie, bo teraz zdający będą przynajmniej w małym stopniu znali przepisy, co przy dotychczasowych egzaminach jest sprawą wątpliwą.
Mamuts

Postprzez Kamasek » wtorek 02 października 2012, 17:33

Ludzie będą się na egzaminach rozbijali.
Niedoświadczony kursant+stres+nieznany moto+50km/h+niepewna nawierzchnia+gwałtowne manewry=?
Ludzie się porozbijają na egzaminie.
Żeby takie manewry robić bez zagrożenia to trzeba mieć doświadczenie. Kursant po 20h i przesiadce na nowe moto to może na ósemce oblać.
Z drugiej strony może jak się rozpindoli na egzaminie to na drodze będzie spokojniejszy.

PS. napisze mi ktoś na pw jak to jest z tą kat. A jeśli zacznie się kurs przed wprowadzeniem nowych przepisów? Znam dwie opcje i nie wiem, która funkcjonuje.
Ostatnio zmieniony czwartek 04 października 2012, 11:01 przez Kamasek, łącznie zmieniany 1 raz
5.06.2012r.-prawko zdane za pierwszym podejściem
Obrazek
Kamasek

Postprzez skov » wtorek 02 października 2012, 21:26

uważasz, że nie można kursanta nauczyć w 20h bezpiecznego ominięcia przeszkody przy prędkości 50km/h? To nie jest jakaś ekstremalna prędkość, tylko taka codzienna minimalna na drodze. Kursant jeżdżąc samodzielnie nie będzie jeździł z mniejszą.
skov

Postprzez Kamasek » czwartek 04 października 2012, 11:00

Przeczytaj dokładnie "równanie" i zastanów się, którego z czynników nie wziąłeś pod uwagę.

PS. zapomniałem dodać czynniku stresu...
5.06.2012r.-prawko zdane za pierwszym podejściem
Obrazek
Kamasek

Postprzez Razor1990 » piątek 05 października 2012, 17:22

LexiconAvenue napisał(a):
Ukassiu18 napisał(a):Dramatu nie ma- filmiki, jak filmiki.

Filmiki, filmikami - widziałem gdzieś w internecie takowe (albo symulacja, albo to co będzie) no i wydają mi się mocno... dwuznaczne :/
Razor1990

Powrót do Egzamin na prawo jazdy