Zmiana pasa ruchu rondo.

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Zmiana pasa ruchu rondo.

Postprzez dylek » sobota 15 września 2012, 16:58

Może jechałeś takim torem przy prawym krawężniku jak byś miał wjechać w pas prawy przed rondem, a potem odbiłeś na srodkowy bez kierunku ?
Bo jeśli szedłeś od razu do środkowego pasa to ja nie bardzo widzę z foty, gdzie i dlaczego miałbyś właczać lewy kierunkowskaz...
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez Morgotheron » sobota 15 września 2012, 20:05

Jak się jedzie w stronę ronda to jest z górki i idealnie widać było z mojej pozycji, te trzy pasy ruchu już jak się zakręt zaczynał. Ponadto jeździłem na kursie po tym rondzie wiele razy i dlatego widziałem jak mniej więcej wygląda(Nowy Sącz jest mały i się go dobrze pamięta). Ponadto wjeżdżałem tak, aby w ogóle nie zahaczyć linii wyznaczających pasy ruchu z prawej i środkowej, od razu na środkowy. No normalnie niemożliwe i to 2 razy!!?!?!

Dokładniej mówiąc zakręt brałem szerzej, aby od razu wjechać na środkowy pas ruchu.
Morgotheron

Postprzez maryann » wtorek 18 września 2012, 13:18

Morgotheron napisał(a):egzaminator mówił mi, że jadąc prosto w ostateczności mogłem użyć prawego pasa.
To w ogóle jakis 'porobiony' egzaminator, albo chciał wyrobić limit oblanych... Przecież prawy pas to podstawa; na przyszłość tak jedź i jeźdź.
falsum in uno falsum in toto
maryann

Postprzez piokolo » wtorek 25 września 2012, 20:49

maryann napisał(a):
Morgotheron napisał(a):egzaminator mówił mi, że jadąc prosto w ostateczności mogłem użyć prawego pasa.
To w ogóle jakis 'porobiony' egzaminator, albo chciał wyrobić limit oblanych... Przecież prawy pas to podstawa; na przyszłość tak jedź i jeźdź.

Witam Tak jak pisze "maryann" prawy pas to podstawa , czyli dojeżdżając do rozwidlenia pasa na trzy znajdowałeś sie na 1 prawym pasie ruchu. Ty wjechałeś na środkowy nie sygnalizując tego manewru, stąd ten zonk. Gdybyś pojechał prawym i przez rondo również , nie byłoby zapewne sprawy.
piokolo

Postprzez maryann » niedziela 11 listopada 2012, 09:12

Ot taki mały precedensik- "STOP drrogówka" z wczoraj i powtórka 12 listopada na TV4.
falsum in uno falsum in toto
maryann

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze