Rok przerwy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Rok przerwy

Postprzez mateoppl » niedziela 09 września 2012, 23:07

Witam.

Mam pytanie do Was. Mianowicie minął 3 września rok od mojego ostatniego złożenia wniosku o egzamin na prawo jazdy. Termin miałem 8. 09. 2011 i nie zdałem. Teraz pragnę dokończyć prawko i podejść do egzaminu na kat. B. Co muszę zrobić? Czy są moje papiery jeszcze w WORDZie czy gdzie mogę je odebrać? Muszę opłacać znowu jakieś dodatkowe godziny?

Pozdrawiam, Mateusz.
mateoppl

Re: Rok przerwy

Postprzez jpl » poniedziałek 10 września 2012, 05:05

Godzin nie musisz dorabiać, ale powinienieś, żeby sobie przypomnieć, jak się jeździ. Chyba, że nie zdałeś 3 razy, to wtedy musisz dorobić kurs doszkalający, 5 godzin jazdy. Co do papierów, to zostały przesłane bodajże do Wydziału Komunikacji właściwego dla danego rejonu i muszą wrócić do WORDu, ale najlepiej sprawdź szczegóły na stronie WORDu, w którym chcesz zdawać, albo do niego zatelefonuj.

Powodzenia na egzaminie :!: :!: :) :D
jpl

Postprzez mateoppl » poniedziałek 10 września 2012, 12:36

Nie, nie, przystąpiłem tylko raz do egzaminu i niestety tak wyszło, że dosłownie olałem sprawę. Na razie zapiszę się na teorie i do tego czasu wykupie sobie parę godzin. Mam pytanie, czy coś będę płacił za odbiór tych dokumentów?

Pozdrawiam i nie dziękuje :). Przydałby się ten dokumencik w końcu :).

Edit.
Doczytałem, że nie dostanę dokumentów osobiście i jedyne co mogę zrobić, to poprosić o ponowne przesłanie całej dokumentacji do Wordu. Czy to prawda?

Byłem w wydziale komunikacji i gościu poinformował mnie, że nie mają moich dokumentów i mówił, że skoro ostatni egzamin miałem dokładnie rok temu z paroma dniami i stwierdzili, że mam zadzwonić do WORDu, gdyż dopiero dokumenty przyjdą w październiku. Totalnie zgłupiałem już.
mateoppl

Postprzez ella » poniedziałek 10 września 2012, 21:59

Wordy trzymają dokumenty rok, ale widocznie jeszcze nie zdążyli ich wysłać do WK. Jedź do WORD i zapisuj się na teorię zanim WORD sie ich pozbędzie.
ella
Moderator

Postprzez mateoppl » czwartek 13 września 2012, 11:56

Zadzwoniłem i dokumenty są nadal w WORDZie do końca września, więc dzięki Bogu mogę jechać umawiać się na egzamin. Niestety mam problem z instruktorem, gdyż chciałem wykupić sobie z 4h, ale niestety tutaj pojawiają się schody, gdyż nie każdy chce przyjąć ucznia z innego OSK, a za bardzo nie uśmiecha się mi iść do mojego starego OSK, gdyż podejście do kursanta u nich pozostawia wiele do życzenia a wyjeździłem tam raptem ok. 35h, gdyż też dokupiłem sobie dodatkowe, więc jeżeli są tutaj osoby z okolic Pleszewa wielkopolskiego, to może ktoś polecić mi dobrego instruktora, który zdeklaruje się mnie zabrać na 4h?

Czytałem tutaj jedną pochlebną opinie na temat LOK Pleszew, ale niestety jej nie podzielam, dlatego też szukam jakiegoś innego OSK, który po przypomni mi łuk na placu i tzw. kopertę.

Edit.
Już nie trzeba :) rozmawiałem dziś z instruktorem, który weźmie mnie na 4godzinki w celu przypomnienia manewrów, itp. :). W pon jadę zapisać się na egzamin teoretyczny i później jazda :). Dzięki wszystkim za pomoc :).

Edit 2.
Zapisałem właśnie się na teorie, którą mam 24 września o godzinie 14:30. Jeżeli się uwinę to od razu zapłacę za praktykę :). Mam nadzieję, że będzie good.
Pozdrawiam.
mateoppl

Powrót do Egzamin na prawo jazdy