Wymuszenie

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Wymuszenie

Postprzez Michalooo » środa 22 sierpnia 2012, 21:58

Witam dzisiaj na drodze miałem dosyć nie przyjemną sytuacje....
Zanim wszystko przedstawię proszę zapoznać się z rysunkiem poniżej.
Jechałem sobie autkiem B, postanowiłem zawracać podczas tego manewru miałem ograniczona widoczność przez auto C. Moje auto nie zostało uszkodzone gdyż Kierowca z Auta A wjechał na krawężnik(zółty X) ja nie zatrzymując się jechałem dalej myśląc ze nic się nie stało po czym auto C podjechało do mnie parę metrów dalej i kierowca powiedział żebym tam podjechał bo auto A wjechało na krawężnik.... zawróciłem ale nikogo tam nie było....ani A ani C...
Jakie mogą być tego konsekwencje ?
Załączniki
rysss.jpg
rysss.jpg (26.99 KiB) Przeglądane 1283 razy
Michalooo

Re: Wymuszenie

Postprzez among » czwartek 23 sierpnia 2012, 08:47

To zależy czy osoba, która wjechała na krawężnik zawiadomiła o całym zdarzeniu policję.

Radzę się zapoznać z tym: http://spec.pl/prawo/prawo-karne/zastanawiasz-sie-co-grozi-za-ucieczke-z-miejsca-wypadku-przeczytaj
Zbieraj punkty karne - 24 punkty możesz wymienić na rower.
"Gdy alkoholu pełne nieba - pękają mózgi oraz drzewa"
Obrazek
Obrazek
among

Re: Wymuszenie

Postprzez maryann » czwartek 23 sierpnia 2012, 11:24

Tak w ogóle, to jak mogłeś jechać nie widząc(kierunku A)??
Trochę co innego, jeśli C też jechał i blokował sobą kierunek A- mogłeś być pewiem, że żaden A o zdrowych zmysłach w Was dwóch nie przywali.
W końcu też to A, a nie Ty, uciekłeś z miejsca wypadku, bo Ty odjechałeś tylko "kilka metrów".
falsum in uno falsum in toto
maryann

Powrót do Sytuacje na drodze