kilka pytan odnosnie egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

kilka pytan odnosnie egzaminu

Postprzez 4Wheel » czwartek 16 sierpnia 2012, 19:24

Witam, w dniu jutrzejszym w WORD Kraków przy ul.nowohuckiej mam egzamin teorie + praktyke(pierwsze podejcie).Z tej racji chcialem zadac kilka pytan.
Czy podczas czesci praktycznej po wykonaniu zadania I czyli obsluga pojazdu i przygotowanie sie do jazdy, na łuk podjezdza sie samodzielnie, czy to egzaminator ustawia samochod w pozycji poczatkowej w kopercie?
Czy jest jakaś chwila czasu w celu wyczucia sobie jak w samochodzie chodzi sprzegło i reszta pedalow?
Co w przypadku przekroczenia lini lub zahaczenia słupka na łuku, czy to definitywnie konczy egzamin z wynikiem negatywnym bez mozliwosc wyjazdu na miasto?
Czy po 2-krotnym popelneniu tego samego bledu nastepuje zamiana miejsc, czy dzieje sie tak tylko przy stworzeniu zagrozenia w ruchu drogowym?
I jak sprawa wygląda w przypadku ukonczeniu egzaminu z wynikiem negatywnym?Co dalej?
Może macie jeszcze jakieś dobre rady, bo stres juz mnie zjada. Z góry wielkie dzięki wszystkim, pozdrawiam i zycze powodzenia innym zdajacym.
4Wheel

Re: kilka pytan odnosnie egzaminu

Postprzez Krzychu1429v » czwartek 16 sierpnia 2012, 19:50

Ty na pewno ukończyłeś kurs ?
Krzychu1429v

Postprzez sebag23 » czwartek 16 sierpnia 2012, 20:12

Na każde Twoje pytanie, odpowiedź dostanniesz jutro między teorią a praktyką więc się nie przejmuj. Na szybko mogę Ci odpowiedzieć:
1. Egzaminator zawozi Cię na łuk.
2. Nie ma, pierwszy kontakt masz podczas ruszania na łuku.
3. Przekroczysz linię, koniec. Dotkniesz słupka, koniec. Możesz wyjechać na miasto, jednak wynik się nie zmieni.
4. Zależy od popełnionego błędu.

Moja rada jest taka, nie stresuj się, a napewno będzie dobrze.
Kategoria B, egzamin zdany za pierwszym podejściem 07.08.2012r.
sebag23

Postprzez raksod » czwartek 16 sierpnia 2012, 20:31

1. Egzaminator zawozi Cię na łuk.

To zależy od egzaminatora bo mi np kazali pojechać na łuk (co jest plusem bo masz chwile na wyczucie auta). Jedyne co mogę radzić to po placu manewrowym (jadać na łuk/górkę) jeździć cały czas na 1 ze względu na duże zamieszanie które tam zazwyczaj panuje. Przy wyjeździe z ośrodka obserwować prawą stronę cały czas bo wyjeżdżający stamtąd mieszkańcy mają gdzieś ograniczenie prędkości i dużo ludzi tam egzamin zakończyło (byłem świadkiem jednej takiej sytuacji).
raksod

Powrót do Egzamin na prawo jazdy