Co i jak pod maską.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez X4vi » niedziela 11 lipca 2010, 17:22

Szukam widoku pod maskę w Renault Clio Storia 1.2 ( WORD Krosno ).
X4vi

Postprzez disaster » niedziela 11 lipca 2010, 17:48

A ja nieodmiennie jestem zdumiony - czy na prawdę tak ciężko jest rozpoznać podstawowe elementy pod maską?

Poza tym wujek google zawsze chętny do pomocy, trzeba się tylko wysilić nieco, wklepać parę znaków i zaenterować.

http://www.mord.qmedia.pl/index.php/str ... swietl/112
Ty masz rację, a ja mam karabin.
disaster

Postprzez ixi25 » niedziela 11 lipca 2010, 22:29

Naprawdę dziwi mnie te 11 stron tego tematu. Oraz utwierdza w przekonaniu, iż na egzaminie powinna być "budowa" po staremu.
http://www.youtube.com/watch?v=aYSixusn ... r_embedded

http://etransport.pl/film840.html

Doświadczenie z egzaminem - 5podejść.
Doświadczenie za kierownicą - ponad 500000 km oraz 17 krajów EU.
ixi25

Re: Co i jak pod maską.

Postprzez Ciekawski12 » czwartek 02 sierpnia 2012, 17:13

Witam,

Mam jutro egzamin i tak czytam sobie i sprawdzam, czy dobrze pamiętam. Ale niestety wszystko mi się już myli (;/). Dlatego mam dwa pytania. Czy mając wskazać coś w silniku, to muszę mówić krok po kroku co robię? I tak samo jest w przypadku sprawdzenia np. świateł awaryjnych?

Drugie pytanie. Jak to jest z płynem do spryskiwaczy w Yarisce? Bo mi każdy instruktor inaczej mówił i tak samo widzę tutaj na forum. Niestety w tym samochodzie ciężko sprawdzić poziom płynu, bo on jest schowany. Także jakbym trafił na to, to muszę pokazać gdzie się znajduje i powiedzieć, że powinno być go "pod korek". Czy też muszę otworzyć i sprawdzić? Jak nic nie będę widział, to co wtedy?

Wiem, że te pytania głupio brzmią, ale przez stres wszystko mi ucieka z głowy. Dziękuje za pomoc ;-)
Ciekawski12

Postprzez garrik » czwartek 02 sierpnia 2012, 22:28

Jak odpowiesz, ze ma być pod korek to cie upierdliwy egzaminator obleje. Ma być, tylko i aż tyle. Nie ma poziomu max.

Jeśli zbiorniczek jest czysty i widać, że płyn jest - sprawa jasna.
Jak jest brudny i nie widzisz poziomu cieczy to możesz zdjąć korek i zajrzeć albo najzwyczajniej w świecie wejść do kabiny i użyć spryskiwaczy.

Najlepiej obejrzyj na youtube jak przebiega egzamin.
garrik

Postprzez lith » czwartek 02 sierpnia 2012, 23:57

Użycie spryskiwaczy nic nie da... co Ci to powie. Pokazujesz gdzie się wlewa jak się skończy, mówisz, że nie widać, że się wlewa jak nie ma i tyle.
lith

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy