przez Mateusz1 » piątek 20 lipca 2012, 22:51
Na początku wymienione VW... VW nie jest z pewnością marką dzięki której wyróżnisz się z tłumu. Dokładając do tego niskie spalanie, bardzo dobrą dostępność części (w dodatku są tanie), niezbyt wygórowane koszty utrzymania (w przypadku VW na przegląd pozakupowy i naprawy powinno wystarczyć 2000-3000 zł, dla porównania - w przypadku marki takiej jak VOLVO wspomniane 2000 zł to jedna część może kosztować....). I koniecznie dokop się do tego czy są w ocynku! Ja niestety tego nie wiem, jedyne co wiem to, że Passaty od B4 poczynając mają ocynk (częściowy lub pełny). Mogą Ci w tym pomóc fora dotyczące konkretnych modeli.
Rodzina Aygo, C1 i 107... Przed zakupem mojego autka troszkę o nich czytałem... I z całą pewnością nie jest to samochód na dłuuugie trasy. To typowe autka miejskie. Mało będą paliły - na pewno, bo ile takie chuchro może wypić? W 4l-4,5l na trasie powinno być rozsądnym wynikiem. W mieście no to 6-7l pewnie, bo silnik nie rozgrzany... Awaryjność? Jeżeli chcesz znać opinie posiadaczy to polecam AutoCentrum - serwis, w którym o danym samochodzie dowiesz się (prawie) wszystkiego.
Ogólnie to mam jakiś wstręt do japończyków, koreańców i francuzów. To pewnie przez rdzę, która wyłaziła na moim poprzednim aucie.
Będę to powtarzał z uporem maniaka - jak Cię jakiś model zainteresuje to sprawdź czy rdzewieje czy ma ocynk.
Hmmm... Mówisz że samochód do 10000... No dobrze załóżmy, że kupisz jakieś auto za te 10000 ale nie z rocznika 2005 i wyżej... Co najwyżej do 2005 jak chcesz w dobrym stanie. Radzę dobrze - nie pnij się do tych nowych, naszpikowanych elektryką i elektroniką aut, bo to złom. Im więcej elektroniki tym większe prawdopodobieństwo że coś nawali, bo ma się co psuć. Ogranicz poszukiwania do samochodu wyposażonego jedynie w klimę (nawet manualną), el szyby, el lusterka, wspomaganie, ABS. Immobiliser - to dla mnie zagadka, bo drogie kluczyki jak się chce dorobić (ok.700 zł/szt). Oczywiście możesz szukać samochodu FullWypas ale... będziesz żałować jak zaczną Ci się dyskoteki na desce rozdzielczej.
18.11.2011 Teoria (+) ; Plac manewrowy (+) ; Ruch miejski (+)
24.11.2011 Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne
30.11.2011 Dokument do odbioru w Urzędzie
30.11.2011 Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany