Zawracanie przy 2 bramach Rzeszów

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Zawracanie przy 2 bramach Rzeszów

Postprzez zxc00 » wtorek 10 lipca 2012, 19:17

Witam, mam takie pytanie otóż jeżdzac dzisiaj po Rzeszowie wjechalem z instruktorem na ulicę Trembeckiego z ul.Lubrlskiej po przejechaniu skrzyzownia z łamanym pierwszeństwem kazął mi zawrócic i były 2 bramy 1 brama i zaraz 2 jednak za tą druga brama stał znak zakaz zatrzymywania się ja zrobiłem tak zatrzymałem się przed znakiem na wysokości wjazdu do bramy i cofnolem i zawróciłem. Instruktor nie mówił nic ale jakoś mam takie dziwne przeczucie ze na egzaminie bedzie uznane t za błąd. Czy może to lepiej robić na tym 1 wjezdzie ?
zxc00

Re: Zawracanie przy 2 bramach Rzeszów

Postprzez BOLEKlodz » piątek 13 lipca 2012, 19:32

Jeśli zatrzymałeś się za drugą bramą, ale jeszcze przed zakazem, to nie masz się czego obawiać. Jeśli zdecydowałbyś się zawrócić wykorzystując pierwszą z bram i zatrzymałbyś się na wysokości tej drugiej, to wtedy egzaminator może się przyczepić. Jeśli pomiędzy bramami jest wystarczająco dużo miejsca na zatrzymanie się, to nie ma różnicy, czy wybierzesz pierwszą, czy drugą.
BOLEKlodz

Re: Zawracanie przy 2 bramach Rzeszów

Postprzez scorpio44 » niedziela 15 lipca 2012, 23:05

BOLEKlodz napisał(a):Jeśli zdecydowałbyś się zawrócić wykorzystując pierwszą z bram i zatrzymałbyś się na wysokości tej drugiej, to wtedy egzaminator może się przyczepić.

A niby do czego?
scorpio44@o2.pl
scorpio44

Powrót do Sytuacje na drodze