Pytanie: PILNE !!! Czy mogę jeżdzić autem z nogą w gipsie?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie: PILNE !!! Czy mogę jeżdzić autem z nogą w gipsie?

Postprzez redmanek » wtorek 04 stycznia 2005, 23:37

Cześć. Tak jak w temacie, opiszę że jest to skręcenie nogi, gips do kolana ograniczający tylko ruch stawu skokowego. Już jeżdziłem, nie jest źle, tylko lekko szarpie czasami :) A co jeżeli zatrzyma mnie Policja, czy sie przyczepią ??????
redmanek

Postprzez ella » wtorek 04 stycznia 2005, 23:57

Jak masz lewą nogę w gipsie i automatyczną skrzynię biegów to spokojnie możesz jeździć.
Ale jak masz prawą nogę w gipsie to lepiej nie siadaj za kółko. Jak cię złapie policja to nie ma zmiłuj. To, że jeździłeś nie znaczy, że kiedyś nie może to się źle skończyć. Nie wyobrażam sobie naciskania gazu albo hamulca nogą w gipsie.
ella
Moderator

Postprzez bodek541 » środa 05 stycznia 2005, 00:47

Mój kolega jezdzil ale tylko do lekarza na kontrole i na zdjecie gipsu i mial szczęście że go policja nie złapała ale dawał sobie znakomicie rade i sie zastanawiałem jak to robi. Ja na twoim miejscu bym nie ryzykował tylko jednak poczekał
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez miros » środa 05 stycznia 2005, 01:17

z noga w gipsie to cos w podobie do jazdy w butach z gruba podeszwa, napewno da rade. trza tylko wyczuc.

ja zachecac nie bede a wrecz odradzam, bo moze cie nozka zabolec albo przypadkowo nacisniesz na hamulec i juz bedzie kiepsko. lepiej poczekac.

a policja to raczej zadowolona z tego pomyslu nie bedzie. nie wiem czy sa jakies przepisy na to ale pewnie cos sie znajdzie jak beda chcieli.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Powrót do Luźna gadka