powtorny egzamin teretyczny po egzaminie przaktycznym

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

powtorny egzamin teretyczny po egzaminie przaktycznym

Postprzez Gniew » poniedziałek 07 maja 2012, 10:43

Witam
Mam pare pytan zwiazanych wlasnie z tematem ktory zalozylem. Sprobuje to opisac jak najprosciej jak sie da :D . W kwietniu 2011 wreszcie udalo mi sie po 4 wczesniejszych probach zjawic sie na czas na egz teor. w Wordzie w Łodzi (4 proby czesniejsze spalily na panewce) egzamin oczywisice zdany , nastepnie w lipcu tegoz samego roku przystapilem do praktycznego (tutaj niestety mi nie poszlo jak chcialem). Pozniej sie dowiedzialem ze na zaliczenie praktycznego jest termin pol roczny od zadania teorii, ja egzamin praktyczny odbylem tylko raz. I teraz mam pytanie, jezli chcialbym przystapic do egzaminu teoretycznego musze miecwykupione jakies godziny lub cokolwiek innego czy normalnie moge im wplacic 22 pln i uzgadniac termin egz. ??. Bo nie jestem zabardzo pewny. Z gory dzieki za odpowiedz
Gniew

Re: powtorny egzamin teretyczny po egzaminie przaktycznym

Postprzez Kamasek » poniedziałek 07 maja 2012, 14:49

Na teorię nie musisz wykupować kolejnych jazd. 5h musisz wykupić co 3 niezdane praktyki.PZDR
5.06.2012r.-prawko zdane za pierwszym podejściem
Obrazek
Kamasek

Postprzez Gniew » poniedziałek 07 maja 2012, 15:16

Jak by tak bylo to byloby super, tyle ze czy nie ma jakiegos terminu (powiedzmy rok, polroku jak po zdaniu teorii) ze mozna podchodzic do takowego egzaminu. Jak nie zda sie praktycznego. Jak cos zakrecilem w temacie to z gory przepraszam bo za bardzo nie wiem jak to teraz opisac.
Gniew

Postprzez Borys_q » poniedziałek 07 maja 2012, 15:27

Nie ma żadnego terminu, kończy ci się ważność teorii to zapisujesz się na teorie, nieważne czy teoria unieważniła ci się miesiąc czy pięć lat temu.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez tymczasowa » środa 05 września 2012, 11:29

Witam,
podpinam się pod temat. Czy gdy chcę się zapisać na egzamin teoretyczny (poprzedniego minęła ważność) to muszę uiścić od razu opłatę za egzamin praktyczny?
Pytam, ponieważ spotkałam się z taką informacją na stronie PORDu w Gdańsku:
"W przypadku zdawania egzaminu teoretycznego oraz praktycznego oddzielnie, przed wyznaczeniem terminu egzaminu teoretycznego należy uiścić pełną kwotę za pełen egzamin (teoretyczny oraz praktyczny)."
Ja sama chciałabym najpierw zdać teorię, a później iść na praktyczny (muszę jeszcze wyjeździć 5h, a chciałabym to zrobić po egzaminie teoretycznym). Przecież przy zapisywaniu się musiałabym (po 3 niezdanych praktycznych) okazać zaświadczenie o wyjeżdżeniu tych dodatkowych godzin, a wolałabym dogadać się z instruktorem, żeby dał mi zaświadczenie szybciej i bezpośrednio przed egzaminem bym je wyjeździła.
Czy muszę się od razu zapisywać również na egzamin praktyczny?
Wybaczcie jeżeli zamotałam.
Pozdrawiam.
tymczasowa

Powrót do Egzamin na prawo jazdy