Zdawanie egzaminu po dluzszej przerwie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zdawanie egzaminu po dluzszej przerwie

Postprzez chmielu2 » poniedziałek 26 marca 2012, 14:48

Witam,
mam nastepujace pytanie. Okolo 2-3 lata temu zaczalem zdawac prawo jazdy. W efekcie wyjezdzilem wiele godzin, w tym doszkalajacych, kilka razy podchodzilem do egzaminu praktycznego. Swoja "przygode" z prawem jazdy skonczylem jakies 1,5 roku temu. Teraz, po dluzszej przerwie, chcialbym ponownie sprobowac zdac. Moje pytanie jest nastepujace: Co musze zrobic aby zdawac egzamin praktyczny ponownie ? Czy musze ponownie odbyc standardowy kurs czyli przejezdzic te 30 czy 40 godzin (nie pamietam dokladnej ilosci) oraz odbyc szkolenie teoretyczne, czy moze wystarczy zdanie egzaminu wewnetrznego praktycznego ? Bardzo prosze o rady i z gory dziekuje za kazda odpowiedz.
chmielu2

Re: Zdawanie egzaminu po dluzszej przerwie

Postprzez ella » poniedziałek 26 marca 2012, 19:46

ella
Moderator

Postprzez chmielu2 » poniedziałek 26 marca 2012, 21:23

Rozumiem, ale mam jeszcze jedna watpliwosc. Czy musze zdawac rowniez ponownie egzamin wewnetrzny (praktyczny)?
chmielu2

Postprzez ella » poniedziałek 26 marca 2012, 21:28

kilka razy podchodzilem do egzaminu praktycznego

Jeżli kilka znaczy TRZY to musisz wykupić obowiązkowe jazdy doszkalające i otrzymać zaświadczenie. Ono bedzie potrzebne przy zapisie na egzamin.

W inym przypadku możesz co najwyżej wykupić sobie dodatkowe jazdy w jakims OSK w celu przypomnienia.
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy