teoretyczny egzamin

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

teoretyczny egzamin

Postprzez yaro555 » czwartek 22 marca 2012, 16:10

Witam
Miałem zatrzymane prawo jazdy. Dziś miałem egzamin teoretyczny i praktyczny, który oblałem.
I teraz pytanie, bo teraz będę musiał wziąć z urzędu komunikacji nowe skierowanie na egzamin ale czy egzamin teoretyczny też będę musiał jeszcze raz zdawać czy oni to mają zapisane jakoś gdzieś, że zdawałem tego i tego dnia? Bo nie ukrywam, że właśnie teoria jest dla mnie najgorsza.
yaro555

Re: teoretyczny egzamin

Postprzez lith » czwartek 22 marca 2012, 16:31

edit: a ok, sorry za wprowadzanie w błąd. Zrozumiałem, że to już po zabraniu uprawnień.
Ostatnio zmieniony piątek 23 marca 2012, 09:37 przez lith, łącznie zmieniany 2 razy
lith

Postprzez ella » czwartek 22 marca 2012, 20:22

Wobec osób podlegających kontrolnemu sprawdzeniu kwalifikacji stosuje się inne przepisy niż w stosunku osób uzyskujących prawo jazdy pierwszy raz. Sam przebieg egzaminu jest niezmienny. Osobom, które zostały skierowane na egzamin kontrolny przysługuje przystąpienie do egzaminu wyłącznie jeden raz (przy egzaminie za punkty dodatkowo w ściśle określonym terminie). W sytuacji gdy osoba taka uzyska wynik negatywny z dowolnej cześci egzaminu (w szczególności z części praktycznej) właściwy wydział komunikacji cofa uprawnienie do kierowania pojazdami i kieruje ponownie na egzamin kontrolny w trybie cofnięcia uprawnień obejmujący cały zakres egzaminu ( teoretyczny i praktyczny). Zasada ważności egzaminu teoretycznego przez 6 miesięcy zaczyna obowiazywać dopiero od zaliczenia tego ostatniego egzaminu teoretycznego. Osoba taka nie jest zobowiązana odbywać szkolenia dodatkowe po każdym kolejnym trzykrotnym uzyskaniu wyniku negatywnego. Osoba taka zdaje do skutku lub rezygnuje z dalszego zdawania.

http://www.zgora.wordy.pl/index.php?fqo ... l&fqgid=75
ella
Moderator

Postprzez yaro555 » czwartek 22 marca 2012, 21:34

lol :) a tak po chłopsku? Jak wezmę nowe skierowanie na egzamin to teoria też?
yaro555

Postprzez jpl » piątek 23 marca 2012, 02:02

O ile dobrze zrozumiałem, teoria też. Dopiero jak drugi raz zdasz teorię, to będzie ważna 6 miesięcy.
jpl

Powrót do Egzamin na prawo jazdy