Prawo jazdy wydane na 2 lata :o? [kat. B]

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo jazdy wydane na 2 lata :o? [kat. B]

Postprzez nprsk1 » wtorek 28 lutego 2012, 21:32

Witam, wlasnie doswiadczylem bardzo dziwnej sytuacji. Mianowicie 10.02.2012 zdalem egzamin na prawo jazdy kategorii B, wszystko bez zadnych zastrzezen. Zaplacilem za plastik, poczekalem, dzisiaj odebralem ale patrze w rubryce waznosc dokumentu, oraz waznosc kategorii mam wpisane 24.02.2014. Kolega ktory odebral prawko tydzien przede mna ma tam tylko kreske, zresza jak wszyscy moi znajomi. Z tego co rozumiem to musze zdawac jeszcze raz egzamin za dwa lata, szukalem info o jakis zmianach, myslalem ze cos moze zmienili przez ten tydzien, ale cisza, wszystko jest chyba po staremu. CZY KTOS JEST MI W STANIE WYJASNIC O CO W TYM WSZYSTKIM CHODZI. DLACZEGO JA? CZY TO MOZE BYC JAKIS BLAD URZEDU. Bardzo prosze o szybką odpowiedz, bo odebranie prawa jazdy powinno byc mega radoscia a ja sie tylko wkurzam. Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi,
Pozdrowki,
ENPEERSKI
Ostatnio zmieniony wtorek 28 lutego 2012, 22:07 przez nprsk1, łącznie zmieniany 1 raz
nprsk1

Re: Prawo jazdy wydane na 2 lata :o? [kat. B]

Postprzez patgaw » wtorek 28 lutego 2012, 21:43

no jak ci lekarz robil badnia to nie powiedzial ci ze bedziesz mial terminowe prawo jazdy?
patgaw

Postprzez nprsk1 » wtorek 28 lutego 2012, 21:57

Nie, nic takiego nie mowil, co prawda bylo lekkie zamieszanie z moimi oczami, gdyz stwierdzil na poczatku ze musze jezdzic w okularach, ale udowodnilem mu ta wada ma sie nijak do okularow i to anulowal, ale to i tak chyba nie ma nic do okresowego. Skoro tak, to jak to teraz wyglada, mozna to jakos odkrecic i w jaki sposob?
EDIT. Chociaz w sumie to bylo dawno temu (prawie 4 lata beda), ale nic sobie nie przypominam zeby lekarz wspominal cos o terminowym prawie jazdy (a na taka rzecz bym zwrocil uwage na 100%), mogl to potajemnie dowalic?
nprsk1

Postprzez patgaw » środa 29 lutego 2012, 00:17

to nawet nie spojrzales na te zaswiadczenie?
zadzwon do wordu i niech ci sprawdza co tam jest wpisane.
patgaw

Postprzez mis123 » środa 29 lutego 2012, 09:58

patgaw napisał(a):to nawet nie spojrzales na te zaswiadczenie?
zadzwon do wordu i niech ci sprawdza co tam jest wpisane.

jak masz już prawko to lepiej idź do starostwa w wordzie już nie ma dokumentów i niech Ci sprawdzą, pomyłki zawsze się zdarzają. Jeśli to ich wina to powinni Ci wymienić na własny koszt aczkolwiek możesz trafić na urzędniczy opór np. przecież Pan już odebrał trzeba było to wcześniej zgłosić zanim podpisał pan decyzję czy coś w tym stylu a jak to twoje gapiostwo to za 2 lata lekarz i opłata za nowe pj
mis123

Postprzez ella » środa 29 lutego 2012, 10:51

Z tego co rozumiem to musze zdawac jeszcze raz egzamin za dwa lata,

Skąd u ludzi przekonanie, że jak ma prawko terminowe to czeka go ponowny egzamin :shock:
ella
Moderator

Postprzez mk61 » środa 29 lutego 2012, 12:12

ella napisał(a):Skąd u ludzi przekonanie, że jak ma prawko terminowe to czeka go ponowny egzamin :shock:

W sumie, to może i lepiej. Jakiś czas przed datą wygaśnięcia uprawnień może przynajmniej poczytają przepisy, albo chociaż rozwiążą parę testów i sobie poprzypominają kilka spraw. :)
Może by tak zacząć powielać ten mit, że trzeba zdać egzamin? Może byłoby lepiej choćby o 0,0001%. :)
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez nprsk1 » środa 29 lutego 2012, 17:33

ojej no tez mi sie wydalo dziwne z tym egzaminem, ale kolega mi napisal ze po 2 latach bede mial egzamin wyrownawczy i tak jakos mu zaufalem : D. No nic, dzieki za wszystkie odpowiedzi i pomoc, przekrece do urzedu i sie zorientuje w sprawie : )
nprsk1

Powrót do Egzamin na prawo jazdy