obowiązkowy tydzień czekania...?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

obowiązkowy tydzień czekania...?

Postprzez Jo » czwartek 25 listopada 2004, 21:14

Kochani, pomóżcie mi wyjaśnić taką kwestię: dziś od pani z Wordu wrocławskiego usłyszałam, ze "i tak muszę odczekać tydzień" od dnia niezdania egzaminu, by móc do niego przystąpić po raz kolejny; czyli jeśli dzisiaj nie zdałam, to mogę zdawać najwcześniej 3 grudnia, nawet jeśli wcześniej byłyby wolne miejsca. Czy rzeczywiście jest takie regulaminowe ustalenie, szperam po necie i nic nie mogę znaleźć na ten temat...A może to tylko wrocławski word coś takiego sobie wymyślił...? Z góry dzięki za odp. :)
15.11.04 - oblane prostopadłe tyłem :(
25.11.04 - to samo (jakieś fatum, czy co..?)
07.12.04 - pewnie że fatum - tym razem prostopadłe przodem :(
12.01.05 - zdałam!!jestem genialna! ;)
Jo

Postprzez marecky » czwartek 25 listopada 2004, 21:29

Nie wiem czy jest coś w przepisach poszukaj w regulaminie wordu.
U mnie w Lublinie jest tak,ze na poprawkę możesz zapisać się godzinę po oblaniu. Ja nie korzystałem z tego zawsze zapisywałem się na drugi dzień, ale miła pani zawsze się mnie pytała, czy dziś był egzamin. :lol:
Do trzech razy sztuka.
Zdałem 17.11.2004
marecky

Postprzez niunia » czwartek 25 listopada 2004, 22:20

Ja po oblaniu wysiadłam z autka, stanęłam w kolejce (fakt, długa była), a jak doszłam do okienka, to pani tylko sptytała o nazwisko. Nie wiem, ile stałam, w tej kolejce, ale nikogo nie interesowało, kiedy był ten oblany. I tak pierwszy wolny termin był na 4 tygodnie później
Ja mam wiarę, ty masz szybki wóz...
niunia

Postprzez resecik » czwartek 25 listopada 2004, 22:22

jest taka zasada pisana. nawet wisiala kartka w WORD'dzie i jak sie zapisywalem zaraz po oblanym egzaminie to ja zobaczylem. juz chcialem wyjsc z WORD i isc do domu. Ale pomyslalem sobie - nie zaszkodzi sprobowac. Okazalo sie ze 2 godz. po egzaminie moglem sie zapisac na kolejny.

Kartka i przepis ten obowiazuje ale wydaje mi sie ze WORD'y przymykaja / przymykaly oko na to ze wzgledu na dlugie terminy.

W twoim WORD albo juz uznali ze nie ma takich kolejek i wracaja do tego przepisu albo sa tak bardzo sluzbistami, co nie omina/zlamia ani jednego przepisu. :cry:
Prawo jazdy kat. B
zdane: 22.10.2004
odebrane: 29.11.2004
podejscia: 2
resecik

Postprzez ella » czwartek 25 listopada 2004, 22:51

dziś od pani z Wordu wrocławskiego usłyszałam, ze "i tak muszę odczekać tydzień" od dnia niezdania egzaminu, by móc do niego przystąpić po raz kolejny;

Tak to prawda. jest to czas na doszkolenie dla osoby, która oblała egzamin. Zapisać się możesz zaraz po oblanym egzaminie tylko zadwać możesz najwcześniej za 7 dni

http://www.word.bialystok.pl/

Jeżeli osoba egzaminowana uzyskała wynik negatywny, może ponownie przystąpić do egzaminu praktycznego nie wcześniej jednak niż po upływie siedmiu dni od dnia egzaminu
ella
Moderator

Postprzez Morton » czwartek 25 listopada 2004, 23:49

Pierwszy raz slysze o czyms takim. Czy ktos moglby wskazac na podstawe prawna?
pozdrawiam
Morton
IRC: #prawojazdy (wroclaw.ircx.net.pl)
Morton

Powrót do Egzamin na prawo jazdy