Wznowienie prawka

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Wznowienie prawka

Postprzez Damien71 » sobota 21 stycznia 2012, 06:30

Witam. Zdawałem prawko w tamtym roku, 9 wtop miałem niestety. Chce to wznowić w czerwcu,tylko pytanie co oprócz 3h doszkolenia i opłaty za egzamin i teorie musze zrobić (wiadomo, że powinienem przystąpić do teori raz jeszcze).. Pytanie mam największe odnośnie samego kursu - on też traci ważność? Musze chodzić na jakieś dodatkowe godziny wykładów? Ile za to zapłace? Musze dokumenty z WORDA wybierac i zanosic do ośrodka gdzie takowe wykłądy miałyby się odbywać?

Dziękuje z góry za odpowiedź !
Damien71

Re: Wznowienie prawka

Postprzez arturr0 » sobota 21 stycznia 2012, 11:34

Z tego co mi wiadomo, nie musisz robić nowego kursu. Wystarczy zdać teorię na nowo + jazdy doszkalające.
arturr0

Postprzez Aneczka161 » poniedziałek 23 stycznia 2012, 20:42

dokładnie : na nowo teoria + praktyka :)
Aneczka161

Postprzez ania74 » sobota 11 lutego 2012, 18:28

Ja zdecydowałam się wznowić prawo jazdy po 3 latach i 4 oblanych egzaminach. Okazało się , że po roku nie przystępowania do egzaminów dokumenty są przesyłane z WORD do wydziału komunikacji w urzędzie miasta. Tak więc najpierw trzeba w UM złożyć podanie o przesłanie ich z powrotem do WORD-u, a potem tylko zapisać się na egzamin. Zdziwiłam się, że po 3 latach przerwy nikt nie wymaga ode mnie żadnego zaświadczenia o dodatkowych godzinach, takiego chociażby, jakie trzeba przedstawić po 3 niezdanych egzaminach. Powodzenia!
ania74

Postprzez madzia1985 » środa 15 lutego 2012, 19:48

Tak jak mówi Ania74, wystarczy po takiej przerwie od nowa zapisać się na egzamin. U mnie sytuacja wygląda podobnie. 3, 5 roku temu robiłam prawko, kurs ukończyłam, egzamin wewnętrzny też ale już z przyczyn losowych mimo umówionego egzaminu do niego nie podeszłam. Wróciłam teraz do tematu. Wykupiłam sobie od nowa kurs w innej szkole niż wtedy ( nie jest to obowiązkowe) . Na teorii mi nie zależy, chcę wyjeździć 30 godzin.

Mam pytanie. Nowa szkoła wymaga ode mnie poświadczenia, że ukończyłam kurs- KARTE KURSANTA i badanie lekarskie. Wszystkie dokumenty na mój wniosek wróciły z urzędu do WORDU. Czy WORD mi wyda moją kartę i badanie ? A jeśli tak to jak to jest z zapisaniem na egzamin? w tej chwili mogę iść i z marszu się zapisać no ale jeśli wyciągne dokumenty .......????????

Proszę o odpowiedż
madzia1985

Postprzez Minor » środa 15 lutego 2012, 20:00

Jak Ci oddadzą, to jak będziesz się zapisywać na egzamin to wtedy je ponownie dasz pani w okienku WORDu:) I to wszystko...
Minor

Postprzez madzia1985 » środa 15 lutego 2012, 20:06

No właśnie ale ja chciałabym wyjeżdzać te 30 godzin czekajac na egzamin :) a nie wyjeżdzić i dopiero się zapisywać co rowna się czekać jakies 1, 5 miecha :)
madzia1985

Postprzez madzia1985 » środa 15 lutego 2012, 20:09

no chyba, że szkoła ta do której teraz poszłam chce te dokumenty do wglądu ( choć wydaje mi się, że chce mieć je podczas jazd) a nie prościej by było,żeby mi założyli karte kursanta doszkalającą jak im pokaże te dokumenty a nie dam :/ albio ja czegoś nie rozumiem albo kręcą
madzia1985

Powrót do Egzamin na prawo jazdy