Dlaczego trzeba powtarzac plac po oblaniu miasta?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Sławek_18 » wtorek 21 września 2004, 11:24

Np ja.
Wykorzystuje identyczna "taktyke" parkowania rownoleglego jaka mnie uczyl instruktor na B i C. Tyle, ze mam na tyle wyrobiona wyobraznie i czuje gabarytowo samochod, ze potrafie te umiejetnosci wykorzystac.
Jade tylem caly skrec w lewo potem odkrecam do wyprostowania kol i jak najade na (wyobrazona) linie "stanowiska" na ktore mam wjechac krece do oporu w prawo. I 99% mi wychodzi. Trzeba miec wyobraznie przestrzenna. Oczywiscie jak chce wjechac bardziej plytko to troche to modyfikuje. Takze uwazam, ze plac powinien zostac w innej formie, ale powinien.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Oriel » środa 24 listopada 2004, 14:41

Hmmm.... ja bym proponował:

- teoria (ważna dożywotnio a nie przez 6 miesięcy bo jak się uczyć to na całe życie)
- plac i wszystkie manewry (dowolna ilość korekt bo w rzeczywistości nie będe parkował z jedną korektą a jak nie wyjdzie to nie zostawie auta na środku tylko będę poprawiał do oporu a próby powiedzmy 3)
- miasto (ogólna umiejętność poruszania się po mieście)

Myślę, że jest tak jak jest bo jak by każdy zdawał za pierwszym razem to raczej Wordy by miały drobne deficyty budżetowe... :D ;D
Oriel

Postprzez miros » środa 24 listopada 2004, 15:04

teoria na cale zycie? a co ze zmianami wprowadzanymi do kodeksu? moglbys dzis zrobic teorie i zdawac za 20 lat, wtedy juz twoja wiedza bylaby bardzo nie aktualna.

przy dowolnej ilosci korekt placyk zdawalby kazdy. kazdy na placu spedzalby po kilkadziesiat minut, robiac po sto korekt zeby wjechac w stanowisko.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy