A Co ja na to?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ella » czwartek 18 listopada 2004, 20:04

własny plac manewrowy ( to co, wydzierżawić juz nie mozna?
Wydaje mi się że wydzirzawiony plac tak samo się liczy w tych kryteriach jak własny plac. Przecież nie trzeba od razu kupować kawałka ziemi :wink:
Niektóre OSK po prostu wynajmują za parę groszy od szkół boisko i tam robią pełnowymierowy plac manewrowy. Wynajmują jeszcze salę na godziny popołudniowe i mają biuro. Wszystko po to, żeby było tanim kosztem. A szkoła ma z tego dodatkowe pieniądze. Jedna i druga strona na tym korzysta.
ella
Moderator

Postprzez lalamido » czwartek 18 listopada 2004, 22:55

temat poniżej..skasowałem bo było za ostro :P
Ostatnio zmieniony czwartek 18 listopada 2004, 23:07 przez lalamido, łącznie zmieniany 1 raz
lalamido

Postprzez lalamido » czwartek 18 listopada 2004, 23:04

jesli czytaliście projekt nowej ustawy to instruktor musi zrobić certyfikat jakosci raz na 3 lata, (1500zł) szkoła to samo (4000-6000zł) raz na trzy lata

heee ??? serio ?? !!!!!!!!!gdzie to jest napisane ????? jesli to prawda to ja <&%#$@> !! kto niby ma certyfikować ośrodki, urzędnicy ?????????? przecież to ludzie, kursanci certyfikują szkołę idąc do niej lub też nie !! mamy demokrację, każdy wybiera to co komu pasuje i jakość jaką chce otrzymać ! .
przecież i tak wiadomo ze cefryfikat jakości 99% ośrodkow dostanie, a sama certyfikacja nie przyniesie żadnych zmian.
I czym uzasadniona jest tak wysoka opłata za certyfikację ??
Chodzi tylko o wyciągnięcie pieniędzy od ośrodków, tzn przepraszam - od kursantów, bo to oni poniosą tego koszt.
lalamido

Postprzez ella » czwartek 18 listopada 2004, 23:13

ella
Moderator

Postprzez Mmeva » czwartek 18 listopada 2004, 23:47

ella napisał(a):Niektóre OSK po prostu wynajmują za parę groszy od szkół boisko i tam robią pełnowymierowy plac manewrowy. Wynajmują jeszcze salę na godziny popołudniowe i mają biuro. Wszystko po to, żeby było tanim kosztem. A szkoła ma z tego dodatkowe pieniądze. Jedna i druga strona na tym korzysta.

No i tu się zgadzamy w 100%, jak robiłam kurs mój osk dzierżawił salę w szkole na wykłady, przed ktorymi mozna było sie zapisac czy załatwic inne sprawy - i bardzo dobrze, przecież kursantom nie zależy, czy uczą sie w budynku osk czy w dzierżawionej sali; byle była :)

Po lekturze kilku postów Złośliwego wydaje mi sie tylko, że takie zachowanie mu się nie wiedzieć czemu nie podoba. Już same tytuły postów typu: dyskryminacja uczciwie pracujacych" sugeruje, że On to jeden z nielicznych uczciwych i uderzają w niego nowe przepisy, a większość to nieuczciwi, którzy kręcą, kombinuja i jakoś na tym wychodzą...

sonix napisał(a):Ktoś, kto ma plac nie chce podpisywać umowy a ty musisz mieć papier, że masz ten plac. Klien, który ci dzierżawi nie wie jaki jesteś. jak dostaniesz papier do ręki to potem będziesz robił podchody i nie chciał oddać placu w szybszym terminie.

Sorry, ale chyba nie zrozumiałam. Nie oszukujmy sie, wiele ośrodków właśnie dzierżawi place; więc te umowy pewnie muszą mieć skoro dostali pozwolenie, nie?

Kursant wymaga a instruktor się gimnastykuje tylko nie mówi tego kursantowi i kursant nie wie, że instruktor cierpi i koło się zamyka.

Mi przy wyborze ośrodka nie zależało, ile szkoła ma komputerów albo czy ma czynne 7 dni w tygodniu biuro. Najważniejsi są instruktorzy i atmosfera w ośrodku, reszta to rzeczy drugorzędne. Nie zdarzyło mi sie jeszcze spotkac osoby, która przy wyborze szkoły zwracałaby szczegolna uwagę tylko na bajery typu programy multimedialne i wymagała tego od osk.

tak wogóle to "złośliwy" prowadzi pewnie szkołę nauki jazdy i cierpi z powodu bzdurnych przepisów.

Ano prowadzi i ma rację, że niektóre przepisy są bezsensowne i chore, jak choćby wspomniana certyfikacja; tyle tylko, że uderzają one we wszystkie ośrodki, nie tylko w Niego - a tak to w moim odczuciu próbuje to przedstawić.

Chyba wszyscy zgadzamy się co do tego, że osk nie mają łatwo, tak samo zresztą jak inne przedsiebiorstwa w naszym kraju :?

Pozdrawiam :)
Mmeva

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców