No ile mozna czekac ??!! <zly>

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

No ile mozna czekac ??!! <zly>

Postprzez resecik » poniedziałek 15 listopada 2004, 01:49

Witam chcialem sie dowiedziec czy u was w miastach tez sa takie jaja z wydaniem prawa jazdy ?

W Tychach na mojej osobie wyglada to tak:
Zdalem prawko 22.10(piatek) i 1,5h po egzaminie wplacilem kase. Super. Dzwonie we wtorek czy juz wyslali papiery a kobieta mi mowi ze nie wie, cos wysylali w sobote ale nie wie czy byly tam moje. Dobra nic, dzwonie w czwartek ( juz niezle zdenerwowany ) i pytam sie czy juz wyslali, a kobita " Nie, dopiero dzisiaj je dostalismy" Noz, ku*wa - sobie mysle, 6 dni przenosic papiery do budynku co znajduje sie skrzyzowanie dalej :?. Pozniej sie dowiedzialem ze wysylaja je jeszcze poczta :? Dalej pewnie maja na poczte z WORD niz do wydzialu komunikacji, ale taka Polska. Mysle no nic, trudno poczekamy. Srednio sie czeka po 2 tyg i dzwonie, a kobita mowi ze nie ma i zeby dzwonic do miesiaca. Juz czekam 2 tyg + te 4 daje prawie 1,5 miesiaca... cos jest nie tak. Nie chce im zawracac dupy dzwonie za tydzien ( 3 tyg. od egzaminu ) i babka mi kaze czekac do konca listopada... no paranoja. Mowie babce ze juz czekam 3 tyg i to juz troche dlugo. Ona mi na to ze teraz wymieniaja prawka i maja po 300 wnioskow dziennie i trzeba czekac. No ja to rozumie ale jak ja zdalem to nikt jeszcze nie myslal od wymianie prawka, pierwsze informacje w TV pojawily sie na poczatku listopada czyli duzo czasu po tym jak ja zdalem :?. W tym tygodniu ma dzwonic moja mamuska i ma ich tam delikatnie mowiac "okrzyczec" bo ilez mozna czekac!! Zaloze sie ze jak bedzie rowny miesiac to dalej prawka nie bedzie. Wtedy to juz przejde sie osobiscie i tez cos od siebie im powiem!!

Rozumie ze trzeba czekac, i nie piszcie komentarzy ze jestem niecierpliwy, ze mi sie spieszy bo moge poczekac... ale niech kazdy czeka. A nie ze ktos zlozy wniosek o prawko 2 list i dostanie 14 list po znajomosciach, a ja czekam od 22 pazdziernika i jeszcze ku*wa nie mam! Napewno juz nie jedna taka sytuacja byla i bedzie. A tym bardziej ze kumple w klasie dostali prawko po 10, 14 dniach za tydzien ja zdalem i juz czekam 3 tyg. W jeden tydzien przeciez nie moga tak skoczyc terminy!!

Ja nie wyobrazam sobie osob co maja egzamin w grudniu: swieta, sylwester, nowe prawka to termin odbiory beda mialy luty, marzec ? :?

Pisze ten post bo jestem zly i zdegustowany. Wydac 1000 zl na kurs, zdawac dwa razy bo trafil sie egzaminator idiota, wydawac kolejna kase na egzamin, wydanie prawka i jeszcze czekac miesiac. Jestem kierowca a nie moge wsiac za kierownica bo nie mam pedalosko-rozowego plastiku 5x10 cm ze zdjeciem na ktorym 80% ludzi wyglada jak kosmita!!

Wiele osob pisze ze powinno byc wydawane zaswiadczenie ze zdales ale prawko sie robi zebys juz mogl jezdzic, ale po co ? Krotka pilka- dzownie do wydzialu czy jest prawko, babka sprawdze w kompie " nie nie ma w warszawie" i co za problem zeby policja trak sprawdzala przy kontroli ?? ( juz pomijam fakt o przewinieniu i o punktach )

Ehh ale sie napisalem 8) Ide spac bo pozno :P

Aaa i jeszcze jedno, zaloze sie ze jak juz bedzie moje prawko to przez to ze teraz wszyscy wymieniaja na nowe bede czekal w kolejce 2 godz!! :evil: :x :?
Prawo jazdy kat. B
zdane: 22.10.2004
odebrane: 29.11.2004
podejscia: 2
resecik

Postprzez Agawa » poniedziałek 15 listopada 2004, 09:52

resecik napisał(a):Jestem kierowca a nie moge wsiac za kierownica bo nie mam pedalosko-rozowego plastiku 5x10 cm ze zdjeciem na ktorym 80% ludzi wyglada jak kosmita!!

hehe, dobre :!:
Ale cóż mozna napisać jeszcze..nic nie zrobisz, musisz poprostu spokojnie poczekać. Taki juz nasz los-szaraczków nie mających znajomości w Wydziale Komunikacji :wink:
Agawa

Postprzez Sławek_18 » poniedziałek 15 listopada 2004, 10:41

Kierowca powinienes ujac w "" :P
Widzisz to jest test na cierpliwosc: Nie zdales go :P :P
ja czekalem na nowe prawko po zdaniu na C dokładnie miesiac i tydzien.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez ella » poniedziałek 15 listopada 2004, 11:26

ja czekalem na nowe prawko po zdaniu na C dokładnie miesiac i tydzien

Rozumiem cię ale widzisz Resecik nie tylko Ty czekasz tak długo.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 15 listopada 2004, 17:26 przez ella, łącznie zmieniany 2 razy
ella
Moderator

Postprzez gabilondo » poniedziałek 15 listopada 2004, 11:54

ella

Rozumiem cię ale widzisz Resecik nie tylko Ty czekasz tak długo

Ale resecik czeka na swoje pierwsze prawko :) a Sławek_18 mial juz B :) i mogl jezdzic samochodzikami :)
Obrazek
17 listopada 2004 - teoria na TAK, praktyka na NIE (2x złe zatrzymanie na łuku tyłem)
2 grudnia 2004 - praktyka NA TAK !!!

Obrazek
gabilondo

Postprzez Sławek_18 » poniedziałek 15 listopada 2004, 13:25

gabilondo napisał(a):ella

Rozumiem cię ale widzisz Resecik nie tylko Ty czekasz tak długo

Ale resecik czeka na swoje pierwsze prawko :) a Sławek_18 mial juz B :) i mogl jezdzic samochodzikami :)

a ja na B czekalem 3 miesiace i nie narzekalem :P
Sławek_18

Postprzez resecik » poniedziałek 15 listopada 2004, 15:08

Sławek_18 napisał(a):Widzisz to jest test na cierpliwosc: Nie zdales go :P :P

Widzisz ja na prawko czekam juz wlasciwie od 16 roku zycia. Zawsze to bylo moje marzenie, i cos co nie moglem osiagnac wlasnie w tym wieku. Duzo sie interesuje autami i juz od dzieciaka podpatrywalem jak tata jezdzi, patrzylem mu na nogi itp. Czesto podczas wypraw wypytywal mnie o znaki, pierszenstwo itp. i z tego co pamietam to nigdy nie dalem plamy. W wieku 16 lat naszla mnie ochota na poznanie przepisow i czytalem ksiazki od mamy, rozwiazywalem juz testy. Dobilo mnie wprowadzenie prawka od 18 a jeszcze bardziej podniesienie ceny do 1000 zl. Ale zacisnolem pasa, zrezygnowalem z kilku wygod (np. wyjazd na wakacje, imprezy, dyskoteki ) i uzbieralem ta kwote :) Moglem ta kase rozwalic i zebrac u rodzicow ale chcialem zeby to bylo moje prawko. Jedyny sponsoring to 70 zl za wyrobienie ( ale co to za kasa w porownaniu do reszty :) )

Dobija mnie to ze przeszedlem ciezka droge, dokonalem wielu wyrzeczen zeby je zdobyc a teraz musze na nie czekac z powodu cholernej biurokracji :?

Boje sie o swoja jazde bo ostatni raz jezdzilem miesiac temu ( na egzaminie ) i wsiade do auta co wogole nie znam. Jak musze przeprakowac auto to z przyzwyczajenia lapie pod siedzenie zeby oddalic fotel, mimo tego ze uchwyt mam obok siedzenia :P Za kazdym razem tak mam. Taka dluga przerwa w jezdzie to nic dobrego :evil:
Prawo jazdy kat. B
resecik

Postprzez wiruswww » poniedziałek 15 listopada 2004, 15:10

Musisz cierpliwie czekać i nic na to nie poradzisz. Wykłucanie się w urzedze napewno nie załatwi sprawy, panie tylko się zdenerwują i celowo będą to przeciągać, uwierz mi! Taka jest Polska!
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez ella » poniedziałek 15 listopada 2004, 15:36

Dobija mnie to ze przeszedlem ciezka droge, dokonalem wielu wyrzeczen zeby je zdobyc a teraz musze na nie czekac z powodu cholernej biurokracji

Resecik, nie tylko ty przeszedłeś ciężką drogę, dokonałeś wielu wyrzeczeń i nie tylko ty czekasz i nie tylko ty od dziecka interesujesz się samochodami. Są osoby, które jeszcze ciężej zdobywały upragnione prawo jazdy. Czekałeś tyle poczekaj jeszcze trochę. Nie rób z tego aż takiej tragedii :wink:
ella
Moderator

Postprzez bodek541 » wtorek 16 listopada 2004, 12:38

W Częstochowie czeka sie góra miesiąc jak nie ma wymiany na prawojazdy tzn od kolejek bo jest system satelitarny przekazywania do Warszawy.Mój kolega dostał prawko po 2 tygodniach i był bardzo zaskoczony a jak spytał sie pani w wydziale komunikacji to mu powiedziała że oni wysyłają komputerowo żeby Warszawa wiedziała a później papiery poleconym :D
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez sirius_black » środa 17 listopada 2004, 21:32

Witam wszystkich,

Jak to jest, ze w Siemianowicach Slaskich moj kolega mial prawo jazdy po pieciu dniach, a ja skladajac papiery w Katowicach ponad tydzien wczesniej (5.XI) dowiedzialem sie od pani, ze jak bedzie w tym roku to bedzie dobrze (!?) Na jakiej zasadzie to sie odbywa? Przeciez nie idzie to zadnej innej Warszawy jak tej jednej, mazowieckiej :) . Moi znajomi rowniez z Katowic czekaja juz po miesiacu minimum.
Moga sobie nawet miec swiatlowod z Warszawa, ale kolejnosc rozpatrywania wnioskow chyba nie jest przypadkowa?
Caly wywod odnosnie "swiezych" praw jazdy.
Pozdrawiam,
Jarek
sirius_black

Postprzez ella » środa 17 listopada 2004, 22:10

moj kolega mial prawo jazdy po pieciu dniach,

Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, żeby czekał tylko 5 dni i to teraz kiedy jest jeszcze wymiana starych praw jazdy :wink: Wszędzie "trąbią o dużych opóźnieniach bo wszyscy czekali na ostatnią chwilę z wymianą.
Przewaznie czeka się miesiąc. Ale może cuda się zdażają :D :D :D
ella
Moderator

Postprzez Sławek_18 » środa 17 listopada 2004, 22:21

ella napisał(a):
Dobija mnie to ze przeszedlem ciezka droge, dokonalem wielu wyrzeczen zeby je zdobyc a teraz musze na nie czekac z powodu cholernej biurokracji

Resecik, nie tylko ty przeszedłeś ciężką drogę, dokonałeś wielu wyrzeczeń i nie tylko ty czekasz i nie tylko ty od dziecka interesujesz się samochodami. Są osoby, które jeszcze ciężej zdobywały upragnione prawo jazdy. Czekałeś tyle poczekaj jeszcze trochę. Nie rób z tego aż takiej tragedii :wink:

nic dodac nic ujac.

W ten 5 dniowy termin tez niechce mi sie wierzyc :shock: :roll:
Sławek_18

Postprzez sirius_black » środa 17 listopada 2004, 22:21

Bylem swiadkiem jego egzaminu 5.XI, dokumenty byly w UM pare dni pozniej, wplata 11, odbior 16.
No i co. Nie mam powodow do zmyslania historii, bo i po co, a o wymianie wiem i stad moje wielkie zdziwienie, ze doszlo do wydania dokumentu tak szybko. Sam jestem rozsierdzony, choc nie tak jak ludzie ktorzy czekaja juz ponad miesiac i zadnych perspektyw.
Zdrowko!
sirius_black

Postprzez resecik » czwartek 18 listopada 2004, 09:06

Co za bezsens !!

Powinno byc tak ze prawka dopiero co zdane maja pierszenstwo przed tymi co sa wymieniane !!

Wszyscy idioci co wymieniaja prawka mieli czas przez caly rok ! Nie moja wina ze wszystko robia na ostatnia chwile. Ja nie mialem takiej mozliwosci. A teraz przyjdzie taki osiol na wymiane dowie sie ze trzeba czekac z 2-3 miechy, powie pani ze musi miec do pracy prawko rzuci 200 zl na blat i prawko za 2 tygodnie.

A teraz wyobrazcie sobie swiezego kierowce co wsiada po 1,5 miesiacu do auta, ktorym wczesniej nie jezdzil a za oknem zima :cry:
Prawo jazdy kat. B
resecik

Następna strona

Powrót do Luźna gadka