Rozpoczęcie kursu kat.A na przełomie 2012/2013

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Rozpoczęcie kursu kat.A na przełomie 2012/2013

Postprzez matshadow » poniedziałek 05 grudnia 2011, 23:39

To mam pytanie - jaki jest sens wejścia ustawy prawie rok przed wejściem przepisów? I czy w takim razie wcale nie trzeba było się spieszyć ze zrobieniem prawa jazdy kat. A w tym roku kalendarzowym?
matshadow

Postprzez Sofo » wtorek 06 grudnia 2011, 13:55

Z jednej strony masz racje ludzie spieszyli sie tylko dlatego aby zdac teorie, gdyz jest prostsza od tej która zacznie obowiazywac w !LUTYM ROKU 2012! Osobiscie mnie to nie przeszkadza, poniewaz jezeli zalapiesz o co chodzi w tej całej teori zdawanie to przyjemnosc wiem po swoim przykladzie. Sam zapisuje sie na kategorie a kurs pełny czyli po nowych przepisach w marcu 2012 oczywiscie jezeli wejdzie nowelizacja poprawiajaca blad w ustawie, ktory mowi ze przez caly rok 2012 egzaminów na motor nie bedzie mozna prowadzic. :(

Pozdrawiam

jezeli ktos mialby jakies wiarygodne informacje co do nowelizacji ustawy prosze o odpowiedz.
Sofo

Postprzez Anis » wtorek 13 grudnia 2011, 17:54

A ja tak zapytam z ciekawości . Czytałam o tych nowych egzaminach dla kat A i tak się zastanawiam nad tym ponieważ zmiany w teorii , a także w placu wchodzą w lutym 2012 roku na placu mają być dwa dodatkowe zadania. Jak wy myślicie jak to będzie z poprawkami . Odbyłam kurs zdałam testy oblałam plac przez czyjeś niedopatrzenie egzaminator sam osobiście kazał mi się zapisać na poprawkę jeszcze w tym samym dniu bo jak twierdził egzaminy są dalej bo śniegu jeszcze nie ma pobiegłam zapłaciłam , ale pani przy zapisach odmówiła mi ponieważ już nie ma egzaminów i koniec hmm dziwne egzaminator mówił co innego . Dzisiaj na stronie internetowej czytam , że egzaminy zostają zawieszone z dniem 23 grudnia , a mamy 13 dzwonię i się pytam , a ona mi dalej mówi , że mnie nie zapisze bo od lutego sa nowe zasady i by musiała dla mnie nowe papiery i inne duperele załatwić no to zadzwonił mój instr i dopiero mu powiedziała , że wszystko jest zajęte na poprawki ... I z tego co mi się wydaję , to były wczoraj miejsca , ale miały jakiś powód bo dopiero dzisiaj zakończyli listę z egzaminami na motor . No i teraz się zastanawiam oblałam teraz , a poprawka czeka mnie po tych wszystkich zmianach i co będe musiała znając życie zdawać na nowych zasadach tak ? A jak mogę zdawać na nowych zasadach skoro na starych kursach nie było nowych zadań egzaminacyjnych to może mi jeszcze odmówią i wyślą od nowa na kurs , albo na jakieś uzupełnienie za które ja znowu będę musiała zapłacić ? Poprawka też już opłacona , ale miła pani poinformowała mnie , że do poprawki jeszcze będę musiała dopłacić ... Rozumiem , że osoby które powiedzmy teraz zdały testy bo robią takie grupy , a praktykę odbędą po lutym to będą mieć nowe zasady , ale ja już raz oblałam i pójdę na poprawkę z nowymi zadaniami ? I powiedzcie mi jeszcze czy wchodzi coś jeszcze nowego prócz testów i placu ? Słyszałam coś o dodatkowym kursie po prawku teoretycznym i praktycznym to prawda ? I słyszałam również o ważności prawka na 15 lat ? ! Mam kat B od dwóch lat bezterminowo to jak zdam na motor w 2012 i wymienię dokument to B też będzie miało ważność 15 lat ? to trochę chore
Obrazek
Anis

Postprzez Sofo » wtorek 13 grudnia 2011, 20:59

jak masz juz obecnie B to masz bezterminowo. Sam Bóg tego nie wie jak to dokladnie ma byc z tym prawkiem na motor w 2012 jak juz pisalem wczesniej jakies problemy nowelizacje etc. Mysle ze jak zdasz na motor w 2012 to bedziesz miec na motor 15 lat waznosc. jezeli dobrze sie doczytalas i ta waznosc prawka wchodzi w 2012r a nie w 2013. Odpowiedzi dokladniej ci nikt nie da przeczytalem na necie mase for i odpowiedzi jednoznacznej brak. Jedyne co mozesz zrobic to zalowac ze mna tego ze nie poszlismy wczesniej na kurs.
Sofo

Postprzez kopermaciek » niedziela 11 marca 2012, 12:00

witam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc.
Ja mam podobny problem co założycielka tego tematu, tyle że ja 18 kończę w styczniu 2013 i nie mam wiem czy egzamin teoretyczny będę zdawał starymi przepisami czy nowymi.

ps. urodziny mam dokładnie 12 stycznia, a ustawa prawdopodobnie wejdzie 19 stycznia. http://omko.pl/artykul/93/nowe-prawo-jazdy-w-2013
kopermaciek

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy