Opłata za egzamin - Łódź

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Opłata za egzamin - Łódź

Postprzez Minor » czwartek 08 grudnia 2011, 21:37

Witam, czy mógł by mi ktoś powiedzieć czy za ten egzamin można zapłacić przelewem/na poczcie? Córkę muszę odstawić do WORDu w Łodzi, kolejki tam wystarczająco długie i dantejskie sceny się odstawiają. I przyspieszyć bym chciał. I tak, na stronie WORD napisane jest że dowodem wpłaty będzie pokwitowanie z banku, zaś w OSK właściciel stwierdził że nie przyjmują czegoś takiego... Wydaje mi się to dziwne, bo jak dla mnie bez różnicy czy ja zapłacę w kasie i dam zarobić jakiejś firmie, czy zarobi PP. Próbowałem się dodzwonić, ale chyba mają nawałnicę i nie daję rady.

Może ktoś wie bo płacił albo ma informacje?

A i dajcie spokój z pisaniem że może tam postać, że w dwóch kolejkach można się za kimś ustawić, powiedzieć że za nim się stoi. Tam ludzie jak mniemam są wystarczająco zirytowani, więc po co im robić stres. Można ułatwić sprawę sobie i innym.

Tak więc płacił ktoś przelewem? Z innego banku, nie zaś w kasie?
Minor

Re: Opłata za egzamin - Łódź

Postprzez b0r3k » czwartek 08 grudnia 2011, 21:48

Stojąc tam naczytałem się wszystkich ulotek co tam wiszą i z tego co pamiętam to można, tylko nie rozumiem jaki problem jest z kolejką do kasy ? I tak musisz tam stać, żeby się zapisać na egzamin, a kolejka do kasy to zawsze 3-5 osób i opłata trwa 2 min.

Chyba, że przez 1 miesiąc się coś zmieniło w przepisach co mają wejść albo już weszły.
Kurs: Łódź K.Kołodziejczak
05.10.2011-2.11.2011

WORD Łódź, Smutna 28
15.11.2011 Teoria: Zaliczona Praktyka: Niezaliczona
28.11.2011 Praktyka: Zaliczona

WK Łódź
30.11.2011 Przyjęto wniosek
07.12.2011 Odebrane =)
b0r3k

Postprzez looki84 » czwartek 08 grudnia 2011, 21:55

Ja opłacałem egzamin z prywatnego konta w innym banku, przy zapisie załączyłem wraz z innymi wymaganymi dokumentami potwierdzenie wpłaty i nie było problemu.

Warto też mieć świadomość, że za pobranie opłaty w kasie na terenie WORDu pobierana jest prowizja w wysokości 3 zł.
looki84

Postprzez Minor » czwartek 08 grudnia 2011, 21:56

Pewny jesteś, że tylko tyle? Być może właściciel OSK dramatyzował cholera go wie. Ale twierdził że są 2 długie kolejki, bo większość osób tam pierwszy raz jest... I że biją się praktycznie o miejsca bo zajmują sobie wcześniej, idą do kasy, wracają i są awantury że ktoś wchodzi w kolejkę. Wszystko przez te jakieś zmiany co to mają być po nowym roku. To usłyszałem od córki instruktora.

@looki mówisz o WORDzie w Łodzi oczywiście?
Minor

Postprzez looki84 » czwartek 08 grudnia 2011, 21:59

Tak, oczywiście w Łodzi. :)
looki84

Postprzez Minor » czwartek 08 grudnia 2011, 22:01

To dzieki, za pomoc. Szkoda że nie wystarczy przez internet, ale już z pocztą sobie poradzę. Pozdrawiam, i dziękuję jeszcze raz.
Minor

Powrót do Egzamin na prawo jazdy