Prawo jazdy kategoria B , początek.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo jazdy kategoria B , początek.

Postprzez Mendieta » niedziela 04 grudnia 2011, 21:40

Witam. Mam pytanie , Od jutra zaczynam wykłady , chciałbym się dowiedzieć czy po 30h wykładów muszę na koniec zdawać jakiś test przed jazdą? Czy po tych 30h od razu cześć praktyczna ?
Mendieta

Re: Prawo jazdy kategoria B , początek.

Postprzez Borys_q » niedziela 04 grudnia 2011, 22:36

Prawo żadnego testu przed jazdą nie wymaga, egzamin wewnętrzny zdajesz po całym szkoleniu.
OSK oczywiście może warunkować przeprowadzenie jazd zdaniem jakiegoś testu sprawdzającego, i powinno być to w regulaminie zawarte.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Re: Prawo jazdy kategoria B , początek.

Postprzez krecikpl » poniedziałek 05 grudnia 2011, 02:07

Ja po zakończeniu teorii, musiałem zapisać się na praktykę. Na praktykę można było zapisać się nawet wcześniej pod warunkiem zaliczenia dwóch ważnych wykładów - (o ile dobrze pamiętam) znaki oraz pierwsza pomoc + dodatkowo (znów o ile pamiętam) odbycie 70 proc. pozostałych zajęć z teorii.

Egzamin wewnętrzny był po zakończeniu praktyki. Najpierw jednego dnia teoria, a potem umówienie się z instruktorem na konkretny dzień, celem przeprowadzenia egzaminu z jazdy (w moim przypadku ok. tydzień później).
krecikpl

Powrót do Egzamin na prawo jazdy