Czy slusznie niezdałem- zawracanie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Czy slusznie niezdałem- zawracanie

Postprzez matteusz » piątek 02 grudnia 2011, 18:31

Zdawałem dziś egzamin i było skrzyżowanie wyglądające tak jak w zalączniku. Ja jechałem samochodem 1 i miałem zawrócić więc ustąpiłem pierwszenstwa samochodowi 2 i bałem się że się nie zmieszczę wiec przepuscilem też samochod 3 i pozniej juz normalnie wyjechalem, po czym Pan egzaminator mnie oblal bo powiedzial ze to ustapienie spowodowalo zamieszanie na skrzyzowaniu i kierowcy byli zdezorientowani i że gdyby nikt za mną nie jechał to by mnie przepuscil ale w tej sytuacji ze ktos byl za mna nie moze mi zaliczyc egzaminu. Moje pytanie jest czy słusznie zostałem oblany? Czy warto się odwołać od wyniku egzaminu?
Proszę o odpowiedź bo nie wiem czy się odwoływać czy nie,a nie mam się kogo poradzić.
Z góry dziekuje Wam za odpowiedzi.
Załączniki
prawko.jpg
prawko.jpg (7.2 KiB) Przeglądane 1838 razy
matteusz

Re: Czy slusznie niezdałem- zawracanie

Postprzez skov » piątek 02 grudnia 2011, 19:02

wrzuć skan arkusza albo przepisz co masz w arkuszu przebiegu egzaminu w polu: uwagi.
skov

Postprzez matteusz » piątek 02 grudnia 2011, 20:54

"Zachowanie świadczące o możliwości spowodowania zagrożenia podczas zawracania na skrzyżowaniu"
matteusz

Postprzez rusel » piątek 02 grudnia 2011, 21:21

nie ma od czego sie odwolywac niestety, zatrzymanie na skrzyzowaniu prawdopodobnie utrudnilo ruch i moglo zagrozic jego bezpieczenstwu, mozna odwrocic sytuacje i nie zawracac tylko nagle zatrzymac sie na drodze z pierwszenstwem na skrzyzowaniu, niezbyt czytelne zachowanie na drodze, w przypadku elki standardowe wolanie o "klapsa" od innych nieprzytomnych
rusel

Postprzez matteusz » piątek 02 grudnia 2011, 22:42

Czyli powinienem skrecic w lewo i sie zatrzymac na tym pasie, poczekac az on pojedzie i wtedy wjechac na jego pas?
matteusz

Postprzez Borys_q » sobota 03 grudnia 2011, 01:15

Jeśli na prawdę nie miałeś możliwości się zmieścić, można by to próbować podważyć, ale możliwe że jakbyś porządnie autem zawinął, przewidział brak miejsca to byś się wyrobił.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez wojciech963 » sobota 03 grudnia 2011, 14:40

Ja na egzaminie miałem taką sytuacje: http://imageshack.us/photo/my-images/202/egz3.jpg/
Pusciłem samochód numer 3, i już miałem się zabierać za zawracanie, ale dwójka nagle ruszyła i mi się wryła, na co mi się wymsknęło 'co robisz baranie', dopiero po chwili dotarło do mnie że to egzamin ;d ale egzaminatorka nic nie powiedziała, a manewr zaliczony :D
wojciech963

Powrót do Egzamin na prawo jazdy