Pierwszeństwo na skrzyżowaniu

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Pierwszeństwo na skrzyżowaniu

Postprzez bac » niedziela 02 października 2011, 13:29

rusel napisał(a):byc moze dlatego ze czesciej ludzie czytaja przepisy niz probuja udawac pseudo bieglych z dziedziny PRD, wyjasnij mi jeszcze w ktorym miejscu pojazd skrecajacy w lewo nabyl juz to pierszenstwo, a w ktorym go jeszcze nie ma
Tak się zastanawiam, ile jeszcze jest na tym forum ludzi, z którymi można normalnie porozmawiać i czegoś się od nich dowiedzieć. Nic nie będę wyjaśniał, bo tylko (w odpowiedzi na post michooo) próbowałem rozszyfrować sposób myślenia Dworaka.
Po tym, jak napisałeś o nabywaniu pierwszeństwa przed skrzyżowaniem, zapytałem (na marginesie, z czystej ciekawości, bo to dość częste twierdzenie, a sam nie mam zdania na ten temat) czy wynika to z art. 25. 1. i do tej pory nie potrafiłeś napisać ani "tak", ani "nie", ani nic innego co byłoby sensowną odpowiedzią.
Szkoda, że to forum częściej służy do szczekania, wywyższania się i mieszania innych z błotem, niż do dyskusji i dowiedzenia się czegoś nowego.
bac

Re: Pierwszeństwo na skrzyżowaniu

Postprzez rusel » niedziela 02 października 2011, 13:49

chlopie 3 razy na to pytanie sobie juz odpowiedziales, po co te wywody?

zblizasz sie do skrzyzowania zachowujesz szczegolna ostroznosc, w momencie wjazdu na skrzyzowanie przestaje Cie juz obowiazywac?

czy pierwszenstwo ustalone przed wjazdem na klasyczne skrzyzowanie o przesunietych i nieprzesunietych wlotach mozna zmienic w zaleznosci jaki dystans kierujacy pokonuje wewnatrz korony skrzyzowania?

Szanowny Pan egzaminator, prezes malopolskiej rady bezpieczenstwa, dyrektor MORD Krakow Dworak ma czasami zbyt duza latwosc we wlasnej interpretacji przepisow dowodem jest moim zdaniem najslabszy i w mojej ocenie niefortunny odcinek ktory wkleilem, od 2 min do konca bohater tworzy prawo na potrzeby programu, znam wypowiedzi wiekszej liczby osob z wiekszym dorobkiem ktore bezposrednio maja z tematem do czynienia i nikt tej teorii nie poparl
rusel

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze