Zaswiadczenie o utracie dowodu osobistego,a prawo jazdy.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zaswiadczenie o utracie dowodu osobistego,a prawo jazdy.

Postprzez ochenx » środa 31 sierpnia 2011, 09:18

Witam!
Dzis po raz pierwszy chcialem przystapic do egzaminu,mialem ustalony termin na 8:00.Gdy przyszedlem,wszedlem do sali nr 1,w ktorej mialem miec teorie,okazalem dowod wplaty, zaswiadczenie o utracie dowodu osobistego i legitymacje ze zdjeciem(mowilem,ze mam tez karte chip'owa[na ktorej widnieje nr pesel]),lecz zostalem wyproszony,gdyz "nie posiadalem dokumentu stwierdzajacego tozsamosc".Poszedlem do okienka spytac co mam zrobic i uslyszalem,ze egzamin zostanie uznany za nie zdany i mam ponownie zaplacic i sie umowic :/ .Dowod zgubilem razem z portfelem,dlatego pytam czy naprawde nie bylo zadnej mozliwosci,bym podjal sie pisania egzaminu?

ad / tym bardziej,ze policja honoruje owe zaswiadczenie w swietle prawnym
ochenx

Re: Zaswiadczenie o utracie dowodu osobistego,a prawo jazdy.

Postprzez skov » środa 31 sierpnia 2011, 15:55

ochenx napisał(a):dlatego pytam czy naprawde nie bylo zadnej mozliwosci,bym podjal sie pisania egzaminu?

nie było
skov

Postprzez ella » piątek 02 września 2011, 21:54

]),lecz zostalem wyproszony,(...)i uslyszalem,ze egzamin zostanie uznany za nie zdany i mam ponownie zaplacic i sie umowic .

Czyli nie przystapiłeś do egzaminu a nie, że go nie zdałeś, więc niby dlaczego masz płacic całą kwotę. Powinieneś zapłacić tylko 50% ceny egzaminu teoretycznego. Za cały to płacisz jak oblejesz i zapisujesz sie na ponowny.
ella
Moderator

Postprzez Aiden » sobota 03 września 2011, 16:10

ella napisał(a):
]),lecz zostalem wyproszony,(...)i uslyszalem,ze egzamin zostanie uznany za nie zdany i mam ponownie zaplacic i sie umowic .

Czyli nie przystapiłeś do egzaminu a nie, że go nie zdałeś, więc niby dlaczego masz płacic całą kwotę. Powinieneś zapłacić tylko 50% ceny egzaminu teoretycznego. Za cały to płacisz jak oblejesz i zapisujesz sie na ponowny.

No, racja. Tylko kolega na egzaminie się stawił, lecz nie miał potrzebnych dokumentów. W sumie najlepiej jakbyś w ogóle tam nie przychodził, ale kto mógł przewidzieć, że Cię nie wpuszczą. Wydaje mi się, że powinieneś płacić połowę ceny egzaminu, tak jak użytkownik wyżej napisał.
Rozpoczęcie kursu na prawo jazdy kategorii B: 09.09.2010.
I egzamin: 20.01.2011. (Teoria + / Plac + / Miasto -)
II egzamin: 25.03.2011. (Plac + / Miasto +)
Odbiór prawa jazdy: 18.04.2011.
Aiden

Powrót do Egzamin na prawo jazdy