W listopadzie zapisałam się na kurs do OSK XXL w Bytomiu.
13 stycznia zakończyłam kurs.
17 lutego zdałam egzamin z prawa jazdy za pierwszym razem.
2 marca odebrałam prawo jazdy.
Jeździłam z p.Adamem, p.Iwoną i Łukaszem.
Tych niecałych 3 miesięcy nie zapomnę do końca życia. Były cudowne!
Ale może po kolei...
Wykłady miałam z p.Henrykiem. Głównie były to filmy, ale mnie to wystarczało. Po obejrzeniu ich były ciekawe dyskusje, sporo się dowiedziałam...

Po egzaminie wewnętrznym trochę, bo ok. 2 tyg. miałam poczekać na jazdy, ale zwolniło się miejsce i zaczęłam szybciej.
Pierwsze godziny- WOW

Emocje nie z tej ziemi. P.Adam był bardzo wyrozumiały. Bardzo miło mi się z nim jeździło.

Po 2h wyjechałam na miasto, w centrum i poza miasto, poza teren zabudowany. Zamurowało mnie, nie myślałam, że tak szybko będę jeździć z większą prędkością niż 50 km/h! Ale było super. Poczułam, że jeżdżę

Potem przejęła mnie p.Iwona. Byłam zdziwiona, bo nie wiedziałam, że instruktor mi się zmieni. Ale to była zmiana na dobre. P.Iwona była/ jest bardzo szczera, czasami do bólu, ale to dawało mi kopa.
Parę godzin minęło i znów zmiana instruktora.
Tym razem ostatnia. Trafiłam na Łukasza. Strasznie dużo mogłabym o nim pisać. Niestety zrezygnował już ze szkolenia przyszłych kierowców, więc reklamy mu nie zrobię, tak czy inaczej. Ale jedno muszę napisać- takiego instruktora i człowieka ze świecą szukać. Nie tylko mnie wszystkiego nauczył, ale dzięki niemu miałam motywację, aby zdać prawko. Mówiłam sobie, że zdam to dla siebie i dla niego.
Muszę się pochwalić, że zdawałam w dzień, w którym nie powinno się wyjeżdżać w ogóle autem. Śnieg po pas, śnieżyce, ślizgawica- koszmar. Fakt, wykupiłam 2h dodatkowe z Łukaszem. Warto było. Jestem mu wdzięczna za to wszystko. Widać było, że zależało mu na tym, abym to zdała za pierwszym razem. DZIĘKUJĘ jeszcze raz!!!
A szkoła XXL ogólnie jest na dobrym poziomie. Administrator biura bardzo miły, uprzejmy i uczciwy. Przez pomyłkę zapłaciłabym 200zł więcej przy płaceniu raty za naukę. On to zauważył i oddał mi kasę. Byłam mu bardzo wdzięczna. Plus za to ogromny!

Jeszcze raz, napisze to z wielkich liter- POLECAM XXL W BYTOMIU!!!
Egzamin na prawo jazdy: 17.02.2012r.
Odbiór: 02.03.2012r.
OSK XXL Bytom