Kolizja czyja Wina??

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Kolizja czy ja Wina??

Postprzez szymon1977 » czwartek 11 sierpnia 2011, 15:44

szerszon napisał(a):Gumbo był na podporządkownej to raz.

Gumbo ustąpił pierwszeństwa. Jeżeli rozpatrywać sytuacje jeszcze ze skrzyżowania, to Audi nie powinno nawet wjechać na skrzyżowanie ponieważ nie miał miejsca do kontynuowania jazdy, za co należy się mandat. Wydaje mi się, że sprawa nie dotyczy w żadne sposób skrzyżowania. Kolizja przydarzyła się podczas manewru wymijania na drodze, w którą skręciło Audi. Z opisu Gumbo wynika, że jego ruch w żaden sposób nie przyczynił się do zaistnienia kolizji - wprost przeciwnie, zachował się zgodnie z Przepisami dotyczącymi wymijania.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Re: Kolizja czyja Wina??

Postprzez gumbo » środa 24 sierpnia 2011, 21:50

Witam dostałem papiery z towarzystwa ubezpieczeniowego aby wypełnić

OŚWIADCZENIE Z MIEJSCA KOLIZJI

heh coś mi się wydaje że tak łatwo odszkodowania nie dostanie !!!

Mało tego wygląda na to że Policja opisała całą sprawę tak :

Sprawca wyjeżdżając z drogi podporządkowanej nie zastosował się do znaku A-7 Ustąp pierwszeństwa i uderzył w pojazd poszkodowanego

No tak Ciekawe.!!!!

jak mogłem uderzyć w pojazd poszkodowanego tylnym zderzakiem skręcając w lewo !!! (no nieźle opisane) jadać do przodu na płaskiej powierzchni.
gumbo

Postprzez szymon1977 » czwartek 25 sierpnia 2011, 00:40

Troszkę się różni od Twojej wersji. Właściwie to w 100%.

Nie znam się na tym : ale są jakieś zdjęcia, szkice, opis uszkodzeń pojazdów, pozycji na drodze pojazdów z miejsca zdarzenia - najlepiej wykonane przez policję?
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez gumbo » czwartek 25 sierpnia 2011, 08:43

Opis uszkodzeń na pewno policja spisywała ale protokołu nie widziałem.

ja nie wiem podpisałem mandat poszło na moje konto opisałem jak było naprawdę a co zrobi Ubezpieczyciel z tym to już jego sprawa.
pozdr można zakończyć ten temat.
gumbo

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze