Przyspieszenie terminu egzaminu - czy jest taka możliwość ?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Przyspieszenie terminu egzaminu - czy jest taka możliwość ?

Postprzez RuDoLpH » niedziela 24 października 2004, 11:01

Jak w temacie nie zdałem egzaminu na prawo jazdy kat. B, byłem się zapisać na kolejny egzamin - wyznaczono mi go dopiero na 22 listopada. Wszystko byłoby w porządku tylko mam uraz kolana i mam już skierowanie na artroskopie kolana. Cały czas czyli już od września wstrzymuję się ze zabiegiem bo chcę zdać egzamin.
Mam pytanie czy jest możliwość przyspieszenia egzaminu, spotykając się z kierownikiem ośrodka egzaminowania i przedstawiając mu powiedzmy skierowanie na zabieg, bądź jakąś kartę odkąd męczę się z tym urazem tylko dlatego by zdać ten egzamin.
Jakie kroki mam podjąć i czy jest to możliwe, odpiszcie jeśli przyspieszaliście sobie termin.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
RuDoLpH

Postprzez miros » niedziela 24 października 2004, 11:30

hmmm wydaje mi sie ze raczej jest to malo realne. napewno jak zwolni sie miejsce wczesniej - bo ktos zrezygnuje to wtedy mozesz egzamin przelozyc ale tak poprostu to chyba ciezko bedzie :(
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Sławek_18 » niedziela 24 października 2004, 13:43

Warto probowac, idz do kierownictwa i spytaj sie czy trzeba jakis wniosek wystosowac. Masz dobry powod do tego, moze cos sie da zrobic.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez wiruswww » niedziela 24 października 2004, 14:20

Możesz próbować, napisz podanie do kierownika ośrodka, ładnie umotywuj swoją prośbe to może pójdzie ci na ręke i gdzieś Ciebie wciśnie.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez ella » niedziela 24 października 2004, 19:55

Spróbować zawsze można, ale wydaje mi się, że otrzymasz odpowiedź, że egzamin możesz zdawać po wyleczeniu kolana i tak jakbyś zdał jeździć nie bedziesz.
Ale próbuj nic nie masz do stracenia.
ella
Moderator

Postprzez resecik » niedziela 24 października 2004, 22:24

Bardzo watpie w to ze uda ci sie przyspieszyc. Mi tez instruktor po znajomosci chcial przyspieszyc ale sie nie udalo. Tak jak zostalo napisane wczesniej pewnie Ci powie ze mozesz zdawac po zabiegu.

A co jest dla mnie zabawne to to ze ludzia zalezy na najszybszym terminie egzaminu a jak juz nastpi ten dzien to nie przychodza. Mialem 2 egzaminy a na oby dwoch nie przyszla jakas osoba :roll: a zawsze moglby ktos wejsc na jego miejsce i miec np. egzamin za tydzien lub nawet z dnia na dzien
Prawo jazdy kat. B
zdane: 22.10.2004
odebrane: 29.11.2004
podejscia: 2
resecik

Postprzez Harry » niedziela 24 października 2004, 23:31

Oj, różnie jest. Ja tez kilka razy nie poszłam na egzamin. W momencie zapisywania się na egzamin 3-4 tygodnie wcześniej trudno jest przewidzieć co sie zdarzy danego dnia w przyszłości. Mnie akurat 2 razy wypadła delegacja- i to taka z dnia na dzień, nie mogłam już przełożyć, bo było za późno. Nie każdy jest uczniem czy studentem. Ja akurat - pewnie wiele jest takich osób- mam pracę związaną z dość częstymi wyjazdami i choc w momencie zapisywania się chciałam jak najszybszy termin, nie moglam stawić sie na egzamin.
Einmal ist keinmal :)

Prawo jazdy kat. B:-)
Harry

Postprzez scorpio44 » środa 03 listopada 2004, 16:17

Harry napisał(a):Oj, różnie jest. Ja tez kilka razy nie poszłam na egzamin. W momencie zapisywania się na egzamin 3-4 tygodnie wcześniej trudno jest przewidzieć co sie zdarzy danego dnia w przyszłości. Mnie akurat 2 razy wypadła delegacja- i to taka z dnia na dzień, nie mogłam już przełożyć, bo było za późno. Nie każdy jest uczniem czy studentem. Ja akurat - pewnie wiele jest takich osób- mam pracę związaną z dość częstymi wyjazdami i choc w momencie zapisywania się chciałam jak najszybszy termin, nie moglam stawić sie na egzamin.

Kilka razy nie poszłaś? To ile Ty miałaś tych egzaminów? :D Chyba że tak dużo ich było właśnie z tego powodu. No i co było wtedy, oprócz tego, że zapewne płaciłaś za następny egzamin? Nie patrzyli trochę dziwnie na Ciebie? :D
scorpio44

Postprzez Aarienka » środa 03 listopada 2004, 20:20

zaraz zaraz...a to mozna przystapic do egzaminu z urazem kolana :shock: Pierwsze slysze...
Kat. B

10 VIII 04 -Kaputt...
7 IX 04 - Kaputt...
27 X 04 - Zdane :-)
12 XI 2004 -Odebrane :D
Aarienka

Postprzez wiruswww » środa 03 listopada 2004, 23:32

Aarienka napisał(a):zaraz zaraz...a to mozna przystapic do egzaminu z urazem kolana :shock: Pierwsze slysze...

A dlaczego nie, nie każdy uraz jest taki że nie można chodzić, nie każdy uraz przeszkadza w prowadzeniu samochodu.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez Aarienka » czwartek 04 listopada 2004, 20:17

a to rzeczywiscie wiele zmienia...:D
Kat. B

10 VIII 04 -Kaputt...
7 IX 04 - Kaputt...
27 X 04 - Zdane :-)
12 XI 2004 -Odebrane :D
Aarienka

Powrót do Egzamin na prawo jazdy