Zielona Góra egzamin a parkowanie równoległe

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zielona Góra egzamin a parkowanie równoległe

Postprzez kamas3 » sobota 23 lipca 2011, 22:25

Witam was mam do was takie pytanie, jestem po 17 godzinie jazd i jeszcze nie ćwiczyłem parkowania do tyłu i parkowania równoległego, jeżdżę po Zielonej Górze, gdy spytałem instruktora czy może poćwiczymy parkowanie równoległe odpowiedział mi że Egzaminatorzy z WORD nie robią tego manewru na egzaminie ponieważ nie ma zbytnio gdzie i tu nasuwa mi się pytanie czy to prawda ??, otrzymałem te kartę co ma egzaminator i piszę tu parkowanie równoległe i teraz zgłupiałem do reszty, proszę o odpowiedzi od ludzi którzy mieli egzamin w Zielonogórskim WORD i czy mieliście te parkowanie, z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
kamas3

Re: Zielona Góra egzamin a parkowanie równoległe

Postprzez skov » sobota 23 lipca 2011, 23:26

zmień instruktora
skov

Postprzez kamas3 » sobota 23 lipca 2011, 23:35

ale co znaczy zmień instruktora, zdawałeś egzamin w Zielonej Górze, proszę o jakieś rady wiadomo że instruktor może mi zrobić te parkowania ale pytanie czy to prawda ??
kamas3

Postprzez michooo » niedziela 24 lipca 2011, 01:41

Ale najlepsza rada brzmi: zmień instruktora albo szkołę.

Albo licz na łut szczęścia na egzaminie i ciesz się PJ nie umiejąc parkować. Oczywiście, nauczysz się później sam, ale chyba za coś płacisz temu instruktorowi i wymagasz określonych rzeczy.

Fakt, że nie zawsze jest miejsce i warunki żeby zaparkować na wszystkie sposoby na egzaminie (ja też nie miałem równoległego), ale jest to manewr, który jest w kryteriach egzaminu i należałoby go umieć.
michooo

Postprzez szerszon » niedziela 24 lipca 2011, 06:31

Moment. Jest jeszcze czas na parkowania.To dopiero 17 godzin-ale upomnieć sie wypada.
szerszon

Postprzez Cyberix » niedziela 24 lipca 2011, 10:44

Ja jak chodziłem na prawko, to na zajęciach z teorii była sprawdzana obecność i były karty przebiegu zajęć z teorii, coś takiego http://zord.pl/nowa/egzaminy/dzu.2005.217.1834_pliki/27390.gif

Na zajęciach praktycznych (plac manewrowy, jazda) była taka karta: http://www.naukajazdy.pl/assets/images/Zdjecia_Ogolne/karta.jpg. Przed rozpoczęciem jazdy KAŻDORAZOWO instruktor mówił, co będziemy trenować, robił krótkie wprowadzenie i potem jeździliśmy. Na koniec wypełniał powyższą kartę a ja się podpisywałem.

A karta z przebiegu egzaminu wygląda tak: http://www.prawko-kwartnik.info/sprawy/arkusz.jpg.

PS. Dziwi mnie takie podejście, że się olewa jakieś manewry bo ponoć ich nie ma na egzaminie. Instruktor jest jak dupa od srania aby zrobić szkolenie a nie grymasić.
Cyberix

Postprzez michooo » niedziela 24 lipca 2011, 12:19

szerszon napisał(a):Moment. Jest jeszcze czas na parkowania.To dopiero 17 godzin-ale upomnieć sie wypada.

No tak, chyba, że instruktor mówi kursantowi:

gdy spytałem instruktora czy może poćwiczymy parkowanie równoległe odpowiedział mi że Egzaminatorzy z WORD nie robią tego manewru na egzaminie
michooo

Postprzez GantaRR » wtorek 26 lipca 2011, 11:32

Ja miałem to samo gdybym się nie upomniał to wgl bym nie miał tego parkowania usłyszałem to samo że nie ma tego parkowania a co się okazało na egzaminie miałem :) PozdRRawiam :)
Cidrowskie mam serce i ŻÓŁTO- CZARNĄ krew ja Kocham Radzionków, Radzionków Kocha mnie P......e polonie P......e oks na zawsze w moim sercu Tylko GKS
GantaRR

Powrót do Egzamin na prawo jazdy