Egzamin na prawo jazdy kat. A i B

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin na prawo jazdy kat. A i B

Postprzez Artanor » środa 20 lipca 2011, 21:36

Witam,

Dnia dzisiejszego bylem zapisać się na egzamin kategorii A i B. Mój problem polega na tym, że mój instruktor uparcie twierdzi, iż nie da się zapisać na dwa egzaminy praktyczne na raz. Tzn. 1 sierpnia mam teorię (A i B), oraz praktykę(B). Terminu praktycznego na motor nie mam ustalonego, ze względu na to, że aby to zrobić muszę najpierw zdać egzamin teoretyczny, po czym dopiero można ustalić termin... Czy do aby na pewno działa na takiej zasadzie?

Proszę o pomoc:)
Artanor

Re: Egzamin na prawo jazdy kat. A i B

Postprzez torque8 » środa 20 lipca 2011, 22:17

W dużej mierze zależy to od szczęścia przy zapisywaniu się na dany termin. Jeden znajomy miał w tym samym dniu wszystko, a drugi na praktyczny kat.A musiał poczekać kilka dni, więc reguły nie ma.
torque8

Postprzez Artanor » środa 20 lipca 2011, 23:03

Chyba się nie zrozumieliśmy.
W jednym dniu nie można mieć 2 egzaminów praktycznych, dlatego myślałem, ze ustawię sobie to 'dzień po dniu'. Zapłaciłem 296 PLN za wszystko, a termin mogłem ustawić tylko na teorię(a i b), oraz samą praktykę(b). Do dzisiaj myślałem, że w związku, iż egzamin na B mam 1 sierpnia, to na motor ustawię sobie na 2 sierpnia. Ale tutaj pojawiły się klocki, bo idąc zgodnie z racjami mojego instruktora zapisać się na praktyczny egzamin na A mogę dopiero, po zdanym egzaminie praktycznym na kat. B.
Stąd rodzi się moje pytanie: czy aby na pewno to tak działa?
Artanor

Postprzez ella » czwartek 21 lipca 2011, 00:01

Ale tutaj pojawiły się klocki, bo idąc zgodnie z racjami mojego instruktora zapisać się na praktyczny egzamin na A mogę dopiero, po zdanym egzaminie praktycznym na kat. B.

Jak już tak się pozapisywałeś na te egzaminy to teraz po zdaniu teorii możesz zapisać się na praktykę na A. Egzamin z praktyki na B nie ma z tym nic wspólnego.
Nie ma to jak dobrze zorientowany instruktor :) Gdybyś zapytał w okienku przy zapisach a nie słuchał swojego instruktora to może udałoby się z terminami w jednym dniu.
ella
Moderator

Postprzez Artanor » czwartek 21 lipca 2011, 00:27

No właśnie jest to instruktor starej daty. Ile ja minut wykładu słyszałem o tym, że w jednym dniu nie da się zrobić obu kategorii... :mrgreen:
Jest możliwość na telefon uzupełnienia terminu tego egzaminu ? :)
Artanor

Powrót do Egzamin na prawo jazdy