Mój egzamin-pytanie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Mój egzamin-pytanie

Postprzez Pedro » poniedziałek 04 lipca 2011, 20:07

Cześć,w tamtym tygodniu zdałem egzamin na prawo jazdy,ale mam pytanie co do przebiegu egzaminu.Konkretnie o ilość błędów.Podczas przejazdu przez skrzyżowanie o ruchu okrężnym egzaminator powiedział że mam skręcić w lewo.Po zatrzymaniu na stopie i przejechaniu miałem włączony kierunek i facet powiedział że jeden błąd,chodzi o to że ktoś mógł myśleć że zawracam.Kilka skrzyżowań później przejeżdżałem przez drogę z pierwszeństwem,ale niepotrzebnie włączyłem kierunkowskaz i egzaminator powiedział: I po co panu ten kierunek ? No więc wyłączyłem.I w tej sytuacji powinien mnie już oblać? Stąd to pytanie.Raz powiedział mi jeszcze że za szybko zmieniłem bieg,co widnieje w rubryce dynamika jazdy jako jeden błąd.
Pedro

Re: Mój egzamin-pytanie

Postprzez macnos » poniedziałek 04 lipca 2011, 20:11

Zdałeś? Zdałeś. Nie rozumiem w ogóle dlaczego tak bardzo chcesz wiedzieć czy egzaminator powinien Cię oblać czy nie... Sumienie? Ciesz się że zdałeś...
macnos

Postprzez Cyberix » poniedziałek 04 lipca 2011, 23:05

Pedro napisał(a):Kilka skrzyżowań później przejeżdżałem przez drogę z pierwszeństwem,ale niepotrzebnie włączyłem kierunkowskaz i
A możesz to jakoś dokładniej opisać albo narysować? Bo ciekaw jestem o jakie skrzyżowanie i pierwszeństwo tutaj chodzi...
Cyberix

Postprzez mk61 » wtorek 05 lipca 2011, 02:30

macnos napisał(a): Nie rozumiem w ogóle dlaczego tak bardzo chcesz wiedzieć czy egzaminator powinien Cię oblać czy nie... Sumienie? Ciesz się że zdałeś...

Może po prostu chce wiedzieć, co zrobił źle, żeby tego błędu już nie popełniać a nie jeździć jak "damska intymna część ciała" tylko dlatego, że zdał i ma wszystko w d...
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez macnos » wtorek 05 lipca 2011, 09:58

mk61 napisał(a):
macnos napisał(a): Nie rozumiem w ogóle dlaczego tak bardzo chcesz wiedzieć czy egzaminator powinien Cię oblać czy nie... Sumienie? Ciesz się że zdałeś...

Może po prostu chce wiedzieć, co zrobił źle, żeby tego błędu już nie popełniać a nie jeździć jak "damska intymna część ciała" tylko dlatego, że zdał i ma wszystko w d...

Przecież wie co zrobił źle ;> Tutaj chyba padło pytanie, czy egzaminator powinien go za to oblać czy nie, lol.
macnos

Postprzez M.S. » wtorek 05 lipca 2011, 11:26

Na arkuszu egzaminacyjnym masz między innymi
4.4 "Przejazd przez skrzyżowania na których ruch odbywa się wokół wyspy"
4.2 "Przejazd przez skrzyżowania oznakowane znakami ustalającymi pierwszeństwo"

Zapewne pierwszy błąd zapisał do punktu 4.4 a drugi do 4.2, albo jeszcze innego.
Oblewasz kiedy popełnisz błąd 2 x w tym samym punkcie. To od egzaminatora zależy który punkt wybierze :)
M.S.

Postprzez alice_b » wtorek 05 lipca 2011, 16:12

i w czym problem? Wynik Pozytywny więc możesz spać spokojnie
Zdałam egzamin 14 kwietnia 2011 roku !
alice_b

Postprzez mk61 » wtorek 05 lipca 2011, 18:23

macnos napisał(a):Przecież wie co zrobił źle ;> Tutaj chyba padło pytanie, czy egzaminator powinien go za to oblać czy nie, lol.

Właśnie dopełniając temat prośbą Cyberix'a myślałem, że problem zostanie rozwiązany, ale chyba zbyt naiwny jestem. :)
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez czarnes » wtorek 05 lipca 2011, 21:52

Włączony kierunkowskaz przy skręcaniu w lewo na rondzie, nie jest błędem. Błędem może być niewłączenie prawego kier. przy opuszczaniu ronda.
PJ kat. B od 1997r.
PJ kat.A egzamin 16.06.2011r. - wynik pozytywny
PJ kat. A wydanie dok. - 29.06.2011r.
czarnes

Powrót do Egzamin na prawo jazdy