Egzamin na prawo jazdy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin na prawo jazdy

Postprzez Wintereq » piątek 17 czerwca 2011, 03:48

Witajcie,

Mam pytanie do Was.
Prawie 5 lat temu zdawałem prawko, 4 razy bodajże nie zdałem. Po tym okresie wyjechałem za granicę i teraz wracam w lipcu zrobić to nieszczęsne prawo jazdy.

Moje pytania:
- czy w czasie 3 tygodni uda się wszystko załatwić?
- czy będę musiał powtarzać kurs, jeśli tak to czy konieczne jest wyjeżdżenie wszystkich godzin?
- ile kosztuje w ogóle teraz prawko, bo się TOTALNIE nie orientuje co się dzieje w Polsce
- łatwiej jest zdać, czy trudniej niż kiedyś?
Wintereq

Re: Egzamin na prawo jazdy

Postprzez mirror1 » piątek 17 czerwca 2011, 07:39

Pytanie 1-nie wiem czy w czasie trzech tygodni zdążysz, sam czas oczekiwania na egzamin jest różny, do tego musisz zdać na nowo testy bo są tylko pół roku ważne i na pewno będziesz chciał ileś tam godzin wyjeździć dla przypomnienia.
Pytanie2-tak Twój kurs jest nadal ważny, wszystkie kursy ukończone po 1 lipca 1998r są nadal ważne, musisz pójść do Wydziału Komunikacji Twojego miejsca zameldowania i poprosić o przesłanie Twoich papierów do Word, w którym będziesz zdawał egzamin.
Pytanie3-ceny kursów są różne, to zależy od osk,od miasta w którym się znajduje itp, np. w moim osk kurs kosztuje 1600zł, ale kursu na nowo nie musisz robić-możesz wykupić parę godzin dla przypomnienia i zapłacić za te wyjeżdżone godziny,dodatkowo po każdych trzech oblanych egzaminach musisz wykupić w osk obowiązkowo 5h jazd
Pytanie4-nie wiem czy jest łatwiej zdać niż kiedyś, bo 5lat temu to ja nie zdawałam :wink: teraz nie ma parkowania na placu tylko na mieście(jedno które wylosuje Ci komputer i zawracanie z użyciem wjazdu, bramy itp lub od krawężnika do krawężnika), na placu musisz pokazać jedno wylosowane światło i płyn w samochodzie, przygotować się do jazdy, wykonać łuk i ruszanie pod górkę z ręcznego, jazda na mieście może być już zakończona po upływie 25minut jeżeli program egzaminacyjny został zrealizowany i egzaminator nie ma wątpliwości co do wystawienia wyniku pozytywnego :wink:
28.04.2010/14.00-14.34-egzamin zdany bezbłędnie
od 12.05.2010-kierowca
mirror1

Postprzez Wintereq » piątek 17 czerwca 2011, 12:19

Nie chce żadnych jazd i żadnych teorii, tej drugiej mogę się uczyć w domu, a mieszkam w Holandii i od ponad roku jeżdżę samochodem bez papierów. Trochę się boję tylko samochodu, jaki mają na egzaminach, bo ja jeżdżę 2 litrowym dieslem, a tam zazwyczaj mieli coś pokroju 0.9-1.0 benzyniak :) A tak ciężko się przyzwyczaić.
Wintereq

Postprzez michooo » piątek 17 czerwca 2011, 12:29

Nie zbiedniejesz chyba jakoś strasznie jak kupisz sobie ze 2h jazd w jakiejś szkole żeby poznać auto.
michooo

Postprzez czarnes » niedziela 19 czerwca 2011, 14:56

Wintereq napisał(a):Nie chce żadnych jazd i żadnych teorii, tej drugiej mogę się uczyć w domu, a mieszkam w Holandii i od ponad roku jeżdżę samochodem bez papierów. Trochę się boję tylko samochodu, jaki mają na egzaminach, bo ja jeżdżę 2 litrowym dieslem, a tam zazwyczaj mieli coś pokroju 0.9-1.0 benzyniak :) A tak ciężko się przyzwyczaić.

Powiem Ci odrazu, że nie masz szans na zdanie (lub są one minimalne) jeśli nie przypomnisz sobie manewrów. Taka jest moja opinia.
PJ kat. B od 1997r.
PJ kat.A egzamin 16.06.2011r. - wynik pozytywny
PJ kat. A wydanie dok. - 29.06.2011r.
czarnes

Postprzez qwer0 » poniedziałek 20 czerwca 2011, 09:15

Powiem Ci odrazu, że nie masz szans na zdanie (lub są one minimalne) jeśli nie przypomnisz sobie manewrów. Taka jest moja opinia.

A skad to wiesz? Znasz tego kogos i wiesz jak jezdzi??
Bo nie widze innej opcji, skoro takie rzeczy piszesz.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Powrót do Egzamin na prawo jazdy