nissan almera N15 , PROBLEM Z WYCIERACZKAMI

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

nissan almera N15 , PROBLEM Z WYCIERACZKAMI

Postprzez adasko262 » środa 15 czerwca 2011, 21:58

witam wszystkich , mam maly problem z wycieraczkami w moim aucie (nissan almera N15 , 1.4 benzyna , rok 2000), kiedy wlacze wycieraczki na tryb ciagly to chodza bez zarzutu, ale kiedy wlacze je na tryb czasowy to zatrzymuja sie w polowie szyby, ale po czasie znow ruszaja i zatrzymuja sie w w innym miejscu ,chodzi o to ,ze bardzo przeszkadza mi to w jezdzie , bylem u mechanika a ten zamienil silniczek do wycieraczek i problem nie zniknal , bardzo prosze o pomoc :help:
adasko262

Re: nissan almera N15 , PROBLEM Z WYCIERACZKAMI

Postprzez Borys_q » środa 15 czerwca 2011, 22:10

Poszukaj porządnego mechanika/elektryka a nie takiego co wymienia co popadnie i czeka na ozdrowienie
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Re: nissan almera N15 , PROBLEM Z WYCIERACZKAMI

Postprzez BOReK » czwartek 16 czerwca 2011, 08:27

Jak wyżej. Skoro silnik działa, to na jaką cholerę go wymieniać? Podaj no namiary na gościa, niech się nikt inny nie nacina.

Na moje padł układ programatora wycieraczek, bo to on odpowiada za przerywanie pracy w odpowiednim momencie. Jeżeli po wyłączeniu z pracy ciągłej również by się zatrzymywały w połowie, mógł umrzeć wyłącznik połozenia spoczynkowego, pewnie gdzieś w podszybiu wpięty w mechanizmy wycieraczek. Mogło się walnąć połaczenie między tym wyłącznikiem a programatorem.
BOReK

Powrót do Porady techniczne