Łódź

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Łódź

Postprzez Mikolaj_K » sobota 28 maja 2011, 11:03

Kurs na prawo jazdy ukończyłem w auto szkole EXPERT. I jestem z niego bardzo zadowolony egzaminy udało mi się zdać za pierwszym razem teoretyczny jak i praktyczny. Jestem szczególnie wdzięczny Panu Bogdanowi za tak doskonałe przygotowanie do egzaminu. Polecam
Mikolaj_K

Postprzez Bhal1990 » niedziela 29 maja 2011, 12:06

[ciach/OT]

Ja polecam szkołe Bajon i pana Andrzeja Zasadę. Jestem z teofilowa i wszyscy moi koledzy tam zdawali + Bajon jest 2 w rankingu Word pod względem zdawalności. Myślę, że 7 kolegów w tym mnie z których: 4 zdało za pierwszy 2 za trzecim 1 za 4 samo świadczy o dobrej reputacji i szkoleniu w tej szkole.
Bhal1990

Postprzez ryan-giggs » poniedziałek 30 maja 2011, 16:25

Polecam auto szkołe ''EXPERT''.Jedna z siedzib mieści sie na Retkini na ul.Wyszyńskiego 97 koło Tesco.Naprawde dobra szkoła i naprawde wykwalifikowana kadra.Polecam pana Bogdana.Był moim instruktorem w tej szkole.Co tu duzo gadac,tak mnie wyuczył że zdałem za pierwszym razem.Przejezdzilem z nim ok 30 godz.Polecam naprawde warto.Egzamin zdałem kilka dni temu.Ta szkoła uczy dobrze jeździć.Jestem tego przykładem.Polecam
ryan-giggs

Postprzez BOLEKlodz » piątek 17 czerwca 2011, 13:00

Ja chcę polecić wam auto szkołę ABAuto z piotrkowskiej. Zajęcia były prowadzone bardzo ciekawie, Jazdy również, nauczyłem się tam wszystkiego co powinienem umieć i egzaminy zdałem bez jakiegokolwiek błędu, za pierwszym razem, chociaż przed rozpoczęciu kursu nie miałem zbyt wiele styczności z autami. Instruktorzy byli bardzo cierpliwi i kompetentni, czynni kierowcy oraz policjanci z wydziału R, więc są na bierząco z technikami jazdy.
Polecam pana Sławka i Tomka P., z którymi miałem niewątpliwą przyjemność jeździć.

Szkoły tej nie wybierałem sam, bo wygrała przetarg na "obsłużenie" projektu UE, ale teraz sądzę, że jeżeli prywatnie robiłbym PJ, to pewnie nie zdałbym przy pierwszym podejściu.
BOLEKlodz

Postprzez swing » piątek 01 lipca 2011, 13:07

Ja skończyłam kurs w Autoszkole WOTA na ul. Nawrot (wota.com.pl).
I z czystym sumieniem wszystkim POLECAM.
Podobno to najstarsza szkoła w Łodzi. Faktycznie - dało się odczuć, że ekipa doświadczona i kompetentna. Na początek sympatyczny "skład" w Sekretariacie. Łatwo się porozumieć. Lekarz właściwie na miejscu (a to spore udogodnienie)
Część teoretyczna przeprowadzona fantastycznie :) Podejrzewałam nudy, a tu taka sympatyczna niespodzianka. Qpa niezbędnych informacji sprzedana rzeczowo i z wielkim humorem. Mimo późnych godzin kursu, naprawdę chciało się tam chodzić. Nie sposób było się nudzić.
(Panie Pawle M. ...pewno Pan tu nie zagląda, ale i tak napiszę, że lepiej trafić nie można było. Jest Pan "bezbłędny" ;-) Potwierdzają wszyscy, których znam i którzy znają Pana).
A praktyka... To dopiero była frajda ;) ...na początku okrutnie się bałam. Myśl, że wsiadam za kółko i mam sama prowadzić to ustrojstwo "w gąszczu" innych aut, paraliżowała. Niemniej jednak trafiłam przez przypadek na takiego Gościa, który bardzo szybko mnie "wyleczył" :) Nie bardzo wiem, jak On to zrobił, ale Facet jest naprawdę świetny. Polecam Jarka wszystkim - szczególnie tym, którzy boją się jeździć (ja, panikara, jestem gwarantem, że przejdzie Wam po pierwszej godzinie jazdy). Spokojny, opanowany - ani razu się nie zdenerwował. Widać, że naprawdę lubi to, co robi. Kompetentny Instruktor z prawdziwego zdarzenia, który naprawdę uczy jeździć (nie tylko "pod egzamin").

...i choć pewno brzmi to wszystko, jak pieśń pochwalna.. to możecie mi wierzyć, że nikt tam mnie nie namawiał i nie zachęcał, żeby to tutaj napisać. I tym fajniej się pisze, że to po prostu prawda (a "plastik" od dwóch dni w kieszeni ;-) ).
Zresztą - pomyślałam, ze sporo ludzi jest w takiej sytuacji, jak ja kiedyś - szuka miejsca na kurs i w tej dżungli szkół wszelakich, ciężko im się zdecydować na jedną konkretną. Tyle, że ja teraz już wiem, że może nie warto szukać takiej, która będzie "pod nosem" (bo bliżej, wygodniej.. bo to wszystko jedno...itp..), ale oddać się w ręce "specjalistów".
Ja swoje pieniądze wydałam w bardzo dobrym miejscu.
swing

Postprzez maksior2 » piątek 02 września 2011, 11:49

Witam.
Ja także polecam Auto szkołę WOTA. Bardzo kompetentni instruktorzy, niemal rodzinna atmosfera.
Kat B za pierwszym razem w WORD Maratońska. Po tych doświadczeniach postanowiłem iść dalej i się rozwijać :D robiąc następną kategorię prawa jazdy - kat C. Wybór Auto-szkoły był oczywisty i tym razem też się nie zawiodłem. Kurs na kat. C minął błyskawicznie, godziny wyjeżdżone z sympatycznymi ludźmi w koleżeńskiej atmosferze minęły lotem błyskawicy :) i nadszedł egzamin...... :oops:
Kat C - za pierwszym razem w WORD na Smutnej :spoko: . Zostało mi jeszcze jedno wyzwanie czyli następny etap kat. C+E a być może także Kat D którą zamierzam także zdobyć dzięki Tej Auto-Szkole.
Pozdrawiam i polecam innym.
maksior2

Postprzez Blizniak » czwartek 08 września 2011, 17:01

Chciałabym polecić auto szkołę EXPERT. Dzieki Bogdanowi mojemu instruktorowi zdałam bezproblemu egzamin na prawo jazdy. Wspomne tu jeszcze tylko, że po rocznej przerwie wystarczyło 11 godzin, żeby doprowadzić finalnego efektu. Pan Bogdan zwraca uwage na wiele szczegółów dzięki którym jest ma się zdecydowanie większe szanse na zdanie egzaminu. Sama trafiłam do niego z polecenia i teraz moge powiedzieć...JEST GODNY POLECENIA :)
Blizniak

auto szkoła EXPERT

Postprzez zajsta1 » sobota 10 września 2011, 15:22

polecam wszystkim auto szkołę expert. zdałam za pierwszym razem:) a panicznie bałam się jeździć. dzięki instruktorom wyzbyłam się tego lęku:) poszłam do nich za namową siostry,która robiła u nich kurs i zdała za pierwszym, ją z kolei namówiła koleżanka,którą także uczyli i która do egzaminu podchodziła tylko raz i to z pozytywnym wynikiem:). super atmosfera,mili,przyjaźni instruktorzy i którzy naprawdę uczą jeździć. jeszcze raz gorąco polecam
zajsta1

Postprzez vivian » piątek 16 września 2011, 21:37

Witam. Polecam auto szkołę "Expert" a w szczególności mojego instruktora Pana Bogdana. Nie ma lepszego nauczyciela. Po kilku letniej przerwie w zdawaniu egzaminu i 6 porażkach znajoma mi go poleciła. Wyjeździliśmy sporo godzin i kiedy uznał, że jestem gotowa podejść do egzaminu zdałam go od razu. Radość ogromna i niewyobrażalna wdzięczność. Polecam !!!
vivian

Postprzez kriseu » piątek 23 września 2011, 10:24

Kilka dni temu zdałem egzamin praktyczny za pierwszym razem (WORD Łódź - Maratońska). Ten sukces zawdzięczam profesjonalnemu przygotowaniu przez Auto Szkołę Zbigniew Pałgan.

Zacznę może od początku, czyli od wykładów i pierwszego wrażenia w tej szkole:
Zajęcia teoretyczne prowadzone były przez Pana Zbyszka Pałgana, właściciela autoszkoły. Wykłady były bardzo interesujące i naprawdę nie można było się nudzić. Taki stan rzeczy można zawdzięczać doświadczeniu Pana Zbyszka i sposobie organizacji zajęć, który prowadzone były z wykorzystaniem platformy SPS. Bardzo skutecznie wpoiły we mnie przepisy ruchu drogowego, ale również praktyczne wskazówki jakie Pan Zbyszek nam przekazywał.

Zajęcia praktyczne:
Kolejne pozytywne wrażenia. Nie spodziewałem się, że instruktor, który na co dzień ma sporo roboty i raczkujących kursantów, może zachować takie poczucie humoru :D Tadzik - super instruktor, którego mogę polecić każdemu. Przejeździłem z nim większość godzin i wyniosłem z tych jazd bardzo wiele. Wiadomo, że początki za kółkiem nie są łatwe i popełnia się różne błędy. Cierpliwość Tadzika przerosła moje oczekiwania! Tadzik, zwróci Ci uwagę, ale niemal zawsze obróci to w żart :D Generalnie zero stresu i super atmosfera. 30 godzin w zupełności wystarczyło do optymalnego przygotowania do samodzielnej jazdy. Tuż przed egzaminem wiedziałem, że zostałem dobrze przygotowany i nic mnie nie zaskoczy. Efekt? Egzamin zdany za pierwszym razem ;)
Polecam wszystkim tę autoszkołę.
Ostatnio zmieniony piątek 30 września 2011, 17:10 przez kriseu, łącznie zmieniany 1 raz
kriseu

Postprzez Dorota25 » środa 12 października 2011, 19:57

Dzisiaj o godz:12 w Łodzi na ul. Maratońskiej zdałam egzamin praktyczny na kat. A ( za pierwszym razem :D ).
Egzaminował mnie p.Remigiusz B. miły spokojny pan. Oczywiście nieudało by sie gdyby nie auto szkoła VIP,gdzie zostałam przez najfajniejszego instruktora na świecie ( Piotr G.) przygotowna do egzaminu :D DZIEKI PIOTREK !!!!
Dorota25

Postprzez HP61 » piątek 14 października 2011, 18:06

Wszystkim polecam auto-szkołę EXPERT na Retkini. Trafiłam tam z polecenia, po dwóch nieudanych próbach. Instruktor p.Bogdan doprowadził moją jazdę prawie do perfekcji. Na egzamin poszłam opanowana i pewna siebie i zdałam od razu. P.Bogdan jest świetnym instruktorem, zwraca na wszystko uwagę,nauczył mnie opanowania i wiary w siebie. Dzięki!
HP61

Postprzez zeta1 » niedziela 23 października 2011, 19:27

Gorąco polecam Autoszkołę Expert, a w szczególności instruktora Bogdana, do którego trafiłam z polecenia. Bogdan to instruktor - perfekcjonista, który zwraca uwagę na te szczegóły, od których zależy powodzenie na egzaminie. Zdałam za drugim razem. Nauka jeżdżenia przychodziła mi bardzo ciężko, gdyż miałam ogromne problemy z podzielnością uwagi. Przejeździliśmy razem chyba z 80 godzin i byłam raczej najtrudniejszą kursantką, ale dzięki Bogdanowi dokonałam tego, co wydawało się niemożliwe. Dzięki za wparcie psychiczne, za ogromny nakład pracy i cierpliwość.
zeta1

Postprzez naamah85 » poniedziałek 24 października 2011, 20:45

kurs kat B robiłam w Extreme i było nawet ok, ale też czasem zdarzało się, że jakiś instruktor szedł sobie w czasie jazd na zakupy itp. (co strasznie mnie irytowało) oraz, że kończyli jazdy 15 minut za wcześnie. Było to co prawda dawno temu (2008), więc nie chcę oceniać jak jest tam obecnie, bo nawet nie ma już instruktorów z którymi jeździłam. Generalnie zdałam za 2 razem na Smutnej, ale w środku kursu (w połowie jazd) miałam przerwę ok 6 m-cy a przed egzaminem wykupiłam tylko 2 jazy (jedne przed pierwszym podejściem i jedne przed drugim), więc wynik chyba niezły ;)

kat. A robiłam w OSK Wota i też uważam, że było ok chociaż nie idealnie :)
Plus jest taki, że zdałam za drugim podejściem (hmmm analogicznie jak B :p) i że faktycznie zajęcia zawsze odbywały się w wyznaczonym czasie a często też przeciągały o jakieś 5 minut.
Minus trochę, że na placyku jeździ sporo osób (oprócz kilku moto na raz również B po rękawach i C na "swoim" łuku co czasami "zagraca" placyk i ciężko poćwiczyć manewry na które ma się ochotę).
Drugi minus to niestety jak dla mnie lokalizacja placyku ( Nowy Józefów ) - chociaż z drugiej strony blisko na Maratońską i do trasy egzaminacyjnej :)

btw. masakryczne są te autoreklamy szkół, osobiście w życiu nie zdecydowałabym się na auto szkołę , która sama sobie musi pozytywne opinie pisać i to jeszcze w takiej ilości hmmm :roll:
naamah85

Postprzez makor » środa 26 października 2011, 08:41

Ukończyłam kurs na kategorię B w auto szkole Wota. Egzamin zdany za pierwszym podejściem. Nie mam żadnych zastrzeżeń do zasad panujących w Wocie. Nie było żadnego obcinania godzin jazd, albo załatwiania prywatnych spraw w trakcie moich jazd - dziwi mnie gdy niektórzy piszą, że byli z tego niezadowoleni. Skoro coś nie odpowiada to się o tym mówi i tyle. Zarówno wykłady jak i jazdy zaczynały się punktualnie, zdarzało się sporadycznie, że miałam lekką kilku-minutową obsuwę (najczęściej z mojej winy) a mimo to miałam oddaną godzinę jazd bez dodatkowych kosztów.
naamah85 mnie ten ruch na placyku na Nowym Józefowie nie przeszkadzał - wręcz uważam, że fajnie że był, bo na egzaminie, także po rękawach inni jeździli i kompletnie mnie już to nie rozpraszało ;) Placyk jest rzeczywiście dość daleko, ale ma to swoje plusy można poza obszarem zabudowanym sobie nieco wdepnąć choć przez chwilę;P.
Na uwagę zasługuje także fakt, że większość jazd rozpoczynałam niestety tuż po pracy, czyli w największym natężeniu ruchu - fajne było to, że na siłę nie wypychał mnie w zakorkowaną część miasta... Nie skupiał się tylko na pokazaniu mi Retkini, co wiem, że niektóre auto szkoły robią i 30 godzin piłują Retkinie.
Samo osiedle jak się okazało na egzaminie znałam wystarczająco dobrze :) Jadąc trasą egzaminacyjną kompletnie się nie stresowałam, bo w każdym punkcie mojej trasy choć raz byłam wcześniej na jazdach:)
Auto szkoła to jedno, natomiast uważam że najważniejsze to złapać nić porozumienia z instruktorem bo to w końcu on jest czynnikiem decydującym... Jak się nie dogadujecie to zmieńcie sobie instruktora... Przecież jak to mówią klient nasz pan ;)
15.07.11 - 23.09.11 - Kurs
07.10.11 - Teoria Word Smutna - 18/18:)
24.10.11 - Praktyczny Word Maratońska - pozytywny:)
31.10.11 - Przyjęto wniosek trwa postępowanie administracyjne
08.11.11 - Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie
09.11.11 - Dokument wydany :)
makor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK