Kursant i przeprowadzka

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Kursant i przeprowadzka

Postprzez ceeniks » poniedziałek 09 maja 2011, 18:03

Witam przeprowadzam się z Wrocławia i nie będę mógł kontynuować tutaj kursu. Mam wyjeżdżone większość godzin około 26. Czy będę mógł odebrać papiery z kursanta i bez problemu kontynuować jazdy w Warszawie w innej szkole jazdy ?
Pozdrawiam
ceeniks

Re: Kursant i przeprowadzka

Postprzez bobpl » poniedziałek 09 maja 2011, 21:16

raczej nie sadze, zeby ktos wypisal Ci ot tak zaswiadczenie o ukonczeniu kursu. Sproboj sie dogadac z kierownikiem osk czy nie da rady wyjezdzic 4h od reki nawet o dzwinej porze moze?
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Postprzez Przemek211 » wtorek 10 maja 2011, 00:12

ale autor nie chce takiego zaświadczenia.. zmiana OSK jest jak najbardziej możliwa, powiedz po prostu instruktorowi jak wygląda sytuacja.
Przemek211

Postprzez bobpl » wtorek 10 maja 2011, 08:22

Jesli ma wyjezdzone 26 godzin, to raczej malo ktory osk go wezme 'ot tak' na 4h na 'kurs'.
No i trzebaby to zalatwic zarowno z jednem osk we wrocku jak i tym docelowym zeby to zalatwic.
Prosciej byloby wyjezdzic 4h i miec papier o ukonczonym kursie a w wawie jazdy wykupic po prostu dodatkowe. No ale to nie mój kurs i autor zrobi jak bedzie chcial.
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Postprzez ceeniks » środa 11 maja 2011, 16:48

Witam ! Dzięki za odpowiedz !
Mam teraz dokładnie 28 godzin wyjeżdżonych i chyba uda mi się wyjechać całość. Ale tutaj nasuwa się 2 problem, otóż w tym OSK "Kursant" jest coś takiego jak egzamin wewnętrzny z jazd i jeżeli się go nie zaliczy to nie dają papierów do wordu. Boję się, że mógłbym nie zaliczyć tego egzaminu za 1 razem i może być już po prostu za późno. A jeżeli będę miał wyjeżdżone 30h ale nie zaliczony egzamin wewnętrzny z jazd to będę mógł poprosić o papiery?
ceeniks

Postprzez Borys_q » środa 11 maja 2011, 22:45

Odebrać papiery możesz zawsze tylko dużo wygodniej było by odebrać już zakończone szkolenie (z wewnetrznym pozytywnym).
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Powrót do Szkolenie kierowców