Egzamin teoretyczny po raz trzeci- pytanie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin teoretyczny po raz trzeci- pytanie

Postprzez Gazik » czwartek 28 kwietnia 2011, 13:43

Witam. Prawdopodobnie w połowie maja kończy mi się ważność egzaminu teoretycznego(pierwszy oblałem). Czy mogę w tej sytuacji zapłacić za egzamin teoretyczny i zdać go na nowo przed upływem ważności obecnego? Jest to dla mnie istotne, ponieważ wykupiłem już dodatkowe godziny doszkalające w OSK i nie wiem czy jest sens brać kolejne ze względu na długi okres oczekiwania na egzamin teoretyczny i później na praktyczny.
Gazik

Re: Egzamin teoretyczny po raz trzeci- pytanie

Postprzez Michael Dicson » czwartek 28 kwietnia 2011, 14:00

Ważność egzaminu teoretycznego to chyba 6 miesięcy skoro masz zaliczoną teorie a nie podeszłeś do egzaminu praktycznego w ciągu tych 6 miesięcy to będziesz musiał po tym terminie zaliczyć znowu teorie by móc przystąpić do praktycznego.
Jeśli chodzi o wykupienie teorii przed końcem wazności to raczej nie bo skoro masz ważny jeszcze 1 teoretyczny egzamin to raczej nie zapiszą cie na to samo drugi raz przed końcem terminu teoretycznego przynajmniej tak mi się wydaje.
Michael Dicson

Postprzez bobpl » czwartek 28 kwietnia 2011, 14:10

Gazik napisał(a):i nie wiem czy jest sens brać kolejne ze względu na długi okres oczekiwania na egzamin teoretyczny i później na praktyczny.

to kupuj egzamin laczony. Teoria jest prosta, wystarczy sie nauczyc albo wykuc na pamiec.
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Postprzez Gazik » czwartek 28 kwietnia 2011, 14:17

Zadzwoniłem do WORDu. Nie mogę zdawać ponownie teorii przed upłynięciem terminu ważności pierwszego egzaminu, ale mam możliwość zapisać się jeszcze dzisiaj(co zamierzam zrobić) na egzamin teoretyczny tuż po wygaśnięciu ważności pierwszego. Ważność traci bodajże 2 maja a zapisać się mogę na 4. Babka oferowała też zais na praktyczny na 2 maja jeszcze na moim obecnym teoretyku, ale to nie podchodzi(muszę jeszcze poćwiczyć bo 1 praktyk już oblałem).
Gazik

Powrót do Egzamin na prawo jazdy