Pzzejście dla pieszych. Wolno przejechać, czy nie?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Pzzejście dla pieszych. Wolno przejechać, czy nie?

Postprzez cman » środa 09 marca 2011, 20:43

Pieszy po prostu przechodzący przez przejście dla pieszych daje okoliczności wskazujące na możliwość nieprzestrzegania przez niego przepisów??
cman

Postprzez Zonaimad » środa 09 marca 2011, 20:47

cman napisał(a):Pieszy po prostu przechodzący przez przejście dla pieszych daje okoliczności wskazujące na możliwość nieprzestrzegania przez niego przepisów??

Oczywiście! :) Sami wiemy, jaką w Polsce mamy w szkołach edukację dla bezpieczeństwa w ruchu drogowym. To TEŻ jest okoliczność! :twisted:
Zonaimad

Postprzez mattis » środa 09 marca 2011, 20:49

To mamy zakładać ze piesi łamią przepisy czy jednak się do nich stosują? Bo nie można raz tak raz tak, skoro edukacja tez jest okolicznością.
"dobra wiadomość jest taka, że lądujemy a zła, że awaryjnie"
mattis

Postprzez bobpl » środa 09 marca 2011, 21:58

jeźdzcie sobie jak chcecie, ja tam prawie zawsze wole poczekac az pieszy zrobi te 2 kroki więcej - bo juz ze 2 razy bajtle by mi sie wgrzmociły pod koła. Raz jakiemus wypadl fon jak przechodził, raz sie wrocil nie wiem z jakiej racji.
A nie mozemy zakladac ze kazdy pieszy zna przepisy i będzie się do nich stosował. Bo pieszymi są tez dzieci w wieku 6-10 lat, które często widze jak laza same po drogach i sie pakuja pod koła bo nie patrzą. Wiec nie mozemy generalizować 'pieszy musi przestrzegac przepisów, jak tylko zejdzie nam z pasa to rura i strzelamy ze sprzegla'
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze