Prosze o pomoc.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prosze o pomoc.

Postprzez jakubek1990 » poniedziałek 14 lutego 2011, 17:16

Witam. Jestem tu nowy i chcialbym sie was poradzic. Dzis dnia 14 lutego 2011r w osrodku egzaminacyjnym w sieradzu mialem egzamin praktyczny na kat. C. W wordzie w sieradzu maja 2 auta na kat. C. Mana tgl 12.240 i staromana (jakiegos tam to nie istotne) Problem w tym ze trafilem na staromana w ktorym nigdy nie mialem okazji siedziec. Mialem do pokazania swiatla przeciwmgielne tylne no i tu zaczely sie schody. Otoz wiedzialem ze swiatla takowe sa lecz nie mialem rozeznania gdzie znajduje sie wlacznik. Szukalem po symbolu ikonki i nic zagladalem doslownie wszedzie maja uwage zwrocil jeden z przyciskow (pozniej sie okazalo ze to wlasnie byl ten przycisk) byl krotko mowiac popsuty. Na przycisku powinna sie znajdowac taka jakby wkladka zolta badz pomaranczowa z symbolem swiatel przeciwmgielnych tylnich jej jednak nie bylo :( (inaczej od razu bym wiedzial ze to ten przycisk) zamiast tej wkladki byla jedynie dziura po niej z widoczna w glebi zaroweczka od podswietlenia. Teraz nie jestem jeszcze w 100%pewien ale kiedy naciskalem ten przycisk to nie zapalala sie zadna kontrolka od swiatel przeciwmgielne tylnich. Moje pytanie do was brzmi czy mam szanse co do odwolania sie od wyniku egzaminu podajac za powod niesprawny w pelni pojazd??? :?:
jakubek1990

Re: Prosze o pomoc.

Postprzez rusel » poniedziałek 14 lutego 2011, 17:35

wazne w jakiej kolejnosci wlaczyles te swiatla bo jesli najpierw przeciwmgielne a potem mijania to takie swiatla nie zadzialaja, co do ikony na przycisku to sie nie wypowiadam, osobiscie nie wierze ze nic nie bylo na nim widac, podejrzewam ze w staromanie moze nie byc kontrolki, poprostu swieci sam przycisk. Swoja droga dziwie sie ze wiedzac jakimi pojazdami dysponuje word nie przygotowales sie na taka okolicznosc wczesniej, niedobrze to swiadczy o podejsciu do egzaminu
rusel

Postprzez jakubek1990 » poniedziałek 14 lutego 2011, 18:07

w staromanie siedzialem tylko przez moment zeby zobaczyc te skrzynie z przebitka najpierw wlaczylem swiatla mijania na zaplonie i kontrolka sie zadna na swiecila a guzik byl zniszczony
jakubek1990

Postprzez rusel » poniedziałek 14 lutego 2011, 18:12

no widzisz a ja bym sie zapytal o rozmieszczenie przyciskow nawet jakby nic tam nie dzialalo
rusel

Postprzez jakubek1990 » poniedziałek 14 lutego 2011, 18:24

no ale chyba oczywiste jest ze skoro sie przycisk zepsul to nalezy go wymienic
jakubek1990

Postprzez rusel » poniedziałek 14 lutego 2011, 21:36

miales dwie proby na sprawdzenie tych swiatel co lacznie daje 10minut i nie dales rady?

przycisk byl zepsuty' nie wiem co to znaczy, swiatla tez przepalone?
rusel

Postprzez lith » wtorek 15 lutego 2011, 19:36

Jak dla mnie brak ikonki to dość chamska sprawa. Może się wypowiedzieć ktoś kto ogarnia? :)
lith

Powrót do Egzamin na prawo jazdy