Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Forum Chat #1

Postprzez piotrekbdg » czwartek 10 lutego 2011, 15:31

Wszystko bardzo fajnie i mądrze, pan ekspert pokazuje jak należy jechać zgodnie z przepisami i wytyka innym kierowcom najdrobniejsze błędy. Powtarza, że trzeba stosować przepisy "literalnie i wzorcowo".

No ja też zauważyłem pewną niekonsekwencję co do literalności stosowanych przepisów. Pamiętam przy okazji którejś dyskusji podlinkowany odcinek w którym pan Dworak pokazywał że przejechanie podwójnej ciągłej to często najlepszy sposób na bezpieczne wyprzedzenie rowerzysty. Pewna wybiórczość w doborze respektowanych paragrafów rzuca się w oczy.
piotrekbdg

Postprzez ella » piątek 25 lutego 2011, 00:43

smoke napisał(a):24. Administrator forum zastrzega sobie prawo zmiany niniejszego regulaminu w dowolnym czasie oraz terminie. Wszelkie zmiany stają się obowiązujące w momencie ich opublikowania na forum.

kilka drobnych zmian (ilość punktów ta sama) ale nie w celu zwiększenia ilości ostrzeżeń i banów :wink:
ella
Moderator

Postprzez qwer0 » środa 09 marca 2011, 13:48

To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez mk61 » środa 09 marca 2011, 15:26

Nic nowego. Aż dziw, że Interia upubliczniła taki rzetelny artykuł. Ludzie jednak i tak będą przyjmować mandaty w podobnych sytuacjach "bo nie chcą robić sobie problemu".
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez el_ryba » czwartek 10 marca 2011, 12:47

B- 16.05.2008// C- 03.12.2010// C+E- 03.01.2011// D- 20.05.2011
el_ryba

Postprzez scorpio44 » czwartek 17 marca 2011, 02:44

Czy ktoś mógłby mi jakoś logicznie wytłumaczyć, dlaczego forowicze (kiedy już dostaną w danym wątku satysfakcjonującą ich odpowiedź) tak często piszą - wręcz nalegają - że "wątek do zamknięcia", chociaż nie ma żadnego powodu do tego (a czasem wręcz dyskusja się dopiero rozwija)? Głowię się nad tym od bardzo dawna i nie mogę tego zrozumieć. :D
scorpio44

Postprzez mk61 » czwartek 17 marca 2011, 07:54

1. Dostali satysfakcjonującą odpowiedź i nie czują się już tutaj "potrzebni". Nie chcą zawracać nam głowy.
2. Nie przywiązują wielkiej wagi do prawa i jedna prosta odpowiedź im wystarczy, nie mając świadomości o przepisach pobieżnych i różnych sposobach ich interpretacji.
3. Właśnie ze względu na interpretacje i przepisy pobieżne chcą uniknąć większej dyskusji, żeby sobie nie zaprzątać głowy.
4. Może też czują, że temat już był, ale nie chciało im się szukać i zaraz po uzyskaniu satysfakcjonującej odpowiedzi uciekają, żeby jakiś wredny morderator (:P) nie zdążył ich odpowiednio skarcić za dublowanie tematów. :D
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez scorpio44 » piątek 18 marca 2011, 00:16

Spoko... Tyle że te wszystkie powody dalej nie tłumaczą, dlaczego tak ludziom zależy (bo czasami wręcz bardzo proszą i nalegają!), żeby zablokować wątek. Tłumaczą jedynie to, że delikwent dowiedział się czego chciał i nie zamierza w nim więcej uczestniczyć.
scorpio44

Postprzez michooo » sobota 26 marca 2011, 22:10

Chcą zatrzeć ślady swojej obecności w internecie.

Za ileś lat jakieś tajne służby znajdą na nich haka i odpowiednią teczkę :P
michooo

Postprzez ella » sobota 26 marca 2011, 23:03

Czy ktoś mógłby mi jakoś logicznie wytłumaczyć, dlaczego forowicze (kiedy już dostaną w danym wątku satysfakcjonującą ich odpowiedź) tak często piszą - wręcz nalegają - że "wątek do zamknięcia",

A ja dodatkowo dostaję na PW prośbę o usunięcie użytkownika razem z jego postami :shock:
Co niektórzy potrafią sami wykasować wiadomości w swoich postach wstawiając zamiast treści kropki albo inne cuda.
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » niedziela 27 marca 2011, 15:21

ella napisał(a):Co niektórzy potrafią sami wykasować wiadomości w swoich postach wstawiając zamiast treści kropki albo inne cuda.

O właśnie, to też się często zdarza. :D Czyli zagadka chyba jak na razie pozostaje nierozwiązana...
scorpio44

Postprzez cman » poniedziałek 28 marca 2011, 17:51

Ktoś może wie czy w tym obecnym skrypcie forum da się zmieniać (w sensie, nie czy ja sam mogę zmienić, tylko czy administrator może to zrobić globalnie) liczbę, obecnie pięćdziesięciu, prywatnych wiadomości? Trochę to jest wnerwiające, że trzeba je na bieżąco usuwać. Po co to, chyba nie ze względu na oszczędność miejsca na serwerze, bo czym są te prywatne wiadomości w porównaniu z łączną liczbą postów, o załącznikach nie wspominając.
cman

Postprzez sankila » poniedziałek 28 marca 2011, 23:51

scorpio44 napisał(a):Czy ktoś mógłby mi jakoś logicznie wytłumaczyć, dlaczego forowicze (kiedy już dostaną w danym wątku satysfakcjonującą ich odpowiedź) tak często piszą - wręcz nalegają - że "wątek do zamknięcia", chociaż nie ma żadnego powodu do tego (a czasem wręcz dyskusja się dopiero rozwija)?
Na wielu forach przyjmuje się, że wątek, w którym udzielono odpowiedzi na konkretne pytanie jest zamykany; przynajmniej szukajka ma wtedy sens (nie ma nic gorszego niż zadać pytanie i dostać 20 wątków, po 150 odpowiedzi w każdym). Dlatego grzeczne jest zasygnalizowanie: dziękuję, mój problem został rozwiązany.
Rozwijającą się dyskusję można zawsze wydzielić, a nie każdego interesuje śledzenie pojedynków na przepisy i siłę argumentów pomiędzy etatowymi dyskutantami.
A ja dodatkowo dostaję na PW prośbę o usunięcie użytkownika razem z jego postami
Jeśli ktoś chce się zarejestrowac na innym forum jako ekspert i "miszczu" kierownicy, to głupio zostawić namierzalny ślad, z postami w stylu: "specjalnie zmienili geometrię rękawa, żeby mnie oblac po raz dziesiąty" :wink:
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez lith » wtorek 29 marca 2011, 00:22

lith

Postprzez qwer0 » wtorek 29 marca 2011, 15:29

Kosciol z przybudowka... Hahaha xD
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka