przez Porsche_lover » czwartek 03 lutego 2011, 01:34
przez lukas1981 » czwartek 03 lutego 2011, 07:59
przez bobpl » czwartek 03 lutego 2011, 08:35
przez Lejo » czwartek 03 lutego 2011, 09:12
przez Olin » czwartek 03 lutego 2011, 11:05
przez piotrekbdg » czwartek 03 lutego 2011, 11:12
Ja juz powatpiewam, nowy test ma ok. 1000pytan. Polecano mi, zebym uczyl sie tego na pamiec, ale wszystkie te pytania sie ze soba zlewaja!! Nie moge tego zapamietac. Strasznie mnie to frustruje, od momentu zapisu na prawko najbardziej balem sie wlasnie (odziwo) teorii... nie rozumiem czemu wszystkim tak latwo to idzie, ja po prostu nie moge tego zapamietac, dla mnie wszystkie pytania sie zlewaja
przez el_ryba » czwartek 03 lutego 2011, 12:08
Porsche_lover napisał(a):Ja juz powatpiewam, nowy test ma ok. 1000pytan. Polecano mi, zebym uczyl sie tego na pamiec, ale wszystkie te pytania sie ze soba zlewaja!! Nie moge tego zapamietac. Strasznie mnie to frustruje, od momentu zapisu na prawko najbardziej balem sie wlasnie (odziwo) teorii... nie rozumiem czemu wszystkim tak latwo to idzie, ja po prostu nie moge tego zapamietac, dla mnie wszystkie pytania sie zlewaja. Wolalbym jakos ustnie odpowiadac na ulozone przez egzaminatora pytania, bo pojecie o jezdzie autem mam calkiem dobre, ale nie moge zdac tego nowego testu. Nie rozumiem czemu, po prostu nie moge! Strasznie mnie to frustruje, powiedzcie mi - jak wy sie do tego uczyliscie? Jakim cudem zdaliscie? Za tydzien bede mial 2gie podejscie, ucze sie caly czas juz od ok. 5dni i caly czas mam 4-5bledow!! Jestem bliski zalamania, bo prawo jazdy koniecznie musze miec, a nie moge sie nauczyc tej glupawej teori, nie chce 2gi raz nie zdac, bo te oczekiwanie w niepewnosci doprowadza mnie do szalu, juz o niczym innym nie mysle, tylko o tym glupim tescie, wiec pomocy. Ps. jesli ktos chcialby pomoc mi na gg, to tu jest moj nr: 25245913 - tylko nie jakies malolaty, a ludzie, ktorzy wiedza o co chodzi i maja to juz za soba. Pozdrawiam...
przez ella » czwartek 03 lutego 2011, 12:35
przez Porsche_lover » czwartek 03 lutego 2011, 12:43
przez piotrekbdg » czwartek 03 lutego 2011, 12:51
to jeszcze wyprowadzaja mnie w pole odpowiedzi - moge sprawdzic jakie sa poprawne, ale nikt nie wytlumaczy mi dla czego tak jest, zasady sa malo przejrzyste. Jak patrze na ten kodex ruchu - ten zbior liter, to sie zalamuje. Wiem dobrze, ze nie dam rady tego wszystkiego przeczytac ze skupieniem, bo juz przy 1/20 nie bede nad tym myslal - nienawidze nudnej, monotonnej teori, ona mi nie wchodzi do glowy!
przez Porsche_lover » czwartek 03 lutego 2011, 13:01
piotrekbdg napisał(a):to jeszcze wyprowadzaja mnie w pole odpowiedzi - moge sprawdzic jakie sa poprawne, ale nikt nie wytlumaczy mi dla czego tak jest, zasady sa malo przejrzyste. Jak patrze na ten kodex ruchu - ten zbior liter, to sie zalamuje. Wiem dobrze, ze nie dam rady tego wszystkiego przeczytac ze skupieniem, bo juz przy 1/20 nie bede nad tym myslal - nienawidze nudnej, monotonnej teori, ona mi nie wchodzi do glowy!
Które zasady są mało przejrzyste? Jeżeli nie jesteś wstanie się skupić by przeczytać kilka istotnych artykułów to cięzko jest znaleźć jakąś efektywniejszą metodę.
przez piotrekbdg » czwartek 03 lutego 2011, 13:22
ps. nie zadawaj glupich pytan w stylu 'ktore to?' bo przeciez nie pokaze ci ktore pytania mam na mysli.
daruj sobie ta podniete tym, ze zdales (bo pewnie to masz na celu)
przez Margo » czwartek 03 lutego 2011, 13:46
przez Porsche_lover » czwartek 03 lutego 2011, 13:54
Margo napisał(a):Hamuj się z takim wypowiedziami kolego. Prosisz o pomoc w nauce teorii. Użytkownicy doradzają Ci kilka sposobów:
-poczytanie PoRD
-przerobienie ze zrozumieniem pytań testowych w formie nauki
-poprosić o pomoc instruktora
Tobie żadna forma nie odpowiada. To co? mamy się tego nauczyć za Ciebie? Innej metody niż wymienionej NIE MA. Owszem, możesz nauczyć się na pamięć ale robisz to na własną odpowiedzialność.
A co Ty robisz? obrażasz innych. Tak daleko nie zajedziesz.
edit: nie wiem czy nasz zacny użytkownik sam usunął swój post czy zrobili to za niego modzi, niemniej tu był post. O jest:
viewtopic.php?f=11&t=26698
przez Margo » czwartek 03 lutego 2011, 14:01