Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Forum Chat #1

Postprzez qwer0 » niedziela 02 stycznia 2011, 22:35

Akcja karny ku.tas

Obrazek

Bardzo fajna sprawa :P Szczegolnie w wersji naklejki na szybe :P
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez scorpio44 » niedziela 02 stycznia 2011, 22:43

A to już chyba gdzieś było...
scorpio44

Postprzez qwer0 » czwartek 06 stycznia 2011, 21:04

Atrapy fotoradarów szybko nie znikną z ulic

Popularne na naszych drogach "puszki” na fotoradar w dalszym ciągu będą straszyć kierowców. Mimo wejścia w życie ustawy, która nakazuje usunięcie z dróg wszystkich atrap policja ani myśli tego zrobić – czytamy na portalu gazeta.pl

Czy jest fotoradar, czy go nie ma? Zrobi zdjęcie, czy nie? – wielu kierowców widząc atrapę na drodze zadaje sobie to pytanie. Od nowego roku nie muszą, bowiem weszła w życie ustawa, która nakazuje zdjąć wszystkie atrapy, w których nie ma urządzeń.

Tak się jednak szybko nie stanie, bo jak twierdzą policjanci, takie konstrukcje, w których od czasu do czasu pojawia się sprzęt nie są atrapami. Jak wyjaśnia serwisowi Gazeta.pl asp Krzysztof Wycech ze stołecznej drogówki, atrapy są urządzeniami, które są stawiane wzdłuż dróg, które np. tylko błyskają, ale nie robią zdjęć.

Dodatkowo ustawa przewiduje tzw. okres przejściowy, który trwa do końca marca. W tym czasie mundurowi mają przekazać Inspekcji Transportu Drogowego dostęp do wszystkich fotoradarów ustawionych przy drogach krajowych, ekspresowych i autostradach.

Z kolei ITD do końca czerwca ma czas, aby sprawdzić, w których miejscach fotoradary są najbardziej potrzebne. Tam "uzbrojone” puszki pojawią się już w lipcu.

Kod: Zaznacz cały
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110106/KRAJSWIAT/601901447
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez cman » piątek 07 stycznia 2011, 13:00

http://biznes.onet.pl/atrakcyjne-zawody ... rasa-detal
Onet.pl napisał(a):(...) Jeszcze wyżej ceni się programistów, bo na 12 tys. zł. Tylko 2 tys. mniej zarobią, coraz bardziej popularni, moderatorzy dyskusji internetowych.

:mrgreen:
cman

Postprzez lith » piątek 07 stycznia 2011, 13:44

to ja też chce :mrgreen:
A użytkownicy ile mają, 5 tys??
lith

Postprzez ella » piątek 07 stycznia 2011, 17:57

cman trzeba tą informację jakoś wykorzystać. Ostatecznie mam dwa fora winforowskie do sprzątania :D
ella
Moderator

Postprzez dylek » piątek 07 stycznia 2011, 19:44

ella - ale tyle to płacą za moderowanie, a nie sprzątanie ;)
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez mk61 » piątek 07 stycznia 2011, 20:04

Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez lith » niedziela 09 stycznia 2011, 18:54

Mam takie małe pytanko.... co się ostatnio zmieniło w kwestii przekraczania granicy Polska<->Kaliningrad?? Bo mi wygląda jakby wizy znieśli, czy coś. Bo dzisiaj wracam do domu a tu zatrzęsienie Rosjan :).... i pełno straży granicznej wszędzie. Na stałe im otworzyli? Czy tylko tymczasowo? Wiem, ze coś miało być, ale teraz nie mogę konkretów znaleźć.... a jeżeli chodzi o politykę i w ogóle wiadomości to jestem mocno nie na bieżąco :D... I najważniejsze- czy jakby co działa to w dwie strony? :P

btw. szczególnie zwracali na siebie uwagę na ulicy, bo jeździli wyjątkowo przepisowo ;p
lith

Postprzez scorpio44 » niedziela 16 stycznia 2011, 20:25

http://www.youtube.com/watch?v=4LWJxFj85xg
http://www.youtube.com/watch?v=1JLpirMUSs0

Czy ktoś z Was wie może coś więcej na temat tego pana? :D
scorpio44

Postprzez szerszon » poniedziałek 17 stycznia 2011, 00:31

To fake. Z takim stritem w oczach instruktorem ?
szerszon

Postprzez scorpio44 » czwartek 20 stycznia 2011, 23:09

W którymś z odcinków "STOP Drogówka" jakiś gość nie przyjął mandatu, w związku z czym policjant pisał wniosek do sądu. Jednak pisząc ten wniosek, zaczął zadawać temu kierowcy zestaw dziwnych pytań, które rzekomo są niezbędne. Pamiętam, że pytał go m.in. o zarobki i qrde nie mogę sobie przypomnieć teraz, o co jeszcze... Pamiętam tylko, że były to jakieś wyjątkowo dziwne pytania. Czy policjant, kierując sprawę do sądu, rzeczywiście potrzebuje do tego jakichś dodatkowych danych na temat delikwenta? Bo pierwszy raz się z czymś takim spotkałem.
scorpio44

Postprzez cman » czwartek 20 stycznia 2011, 23:36

http://www.youtube.com/watch?v=xMXJb9YO36s 10:35 ?

Nie wiem czy akurat policjant musi to dostarczyć do sądu, ale prędzej czy później sąd i tak się musi tego dowiedzieć, ponieważ:
KW napisał(a):Art. 24. § 3. Wymierzając grzywnę, bierze się pod uwagę dochody sprawcy, jego warunki osobiste i rodzinne, stosunki majątkowe i możliwości zarobkowe.

A na marginesie, to mam nadzieję, że sąd bardzo wziął pod uwagę dochody tego cwaniaczka i przywalił stosowną grzywnę, a przynajmniej większą od proponowanego mandatu.
cman

Postprzez scorpio44 » piątek 21 stycznia 2011, 00:30

Tak, to to. To dziwne pytanie, którego nie mogłem sobie przypomnieć, to o to leczenie odwykowe i psychiatryczne.

Przyznam szczerze, że gdybym był na jego miejscu i policjant z zaskoczenia zacząłby mi zadawać te pytania, to raczej odpowiedziałbym tak samo jak ten gość...
scorpio44

Postprzez lith » piątek 21 stycznia 2011, 15:13

swoją drogą rzeczywiście z tego ostatniego filmiku to wyprzedzanie na przejściu nie jest takie oczywiste.

Gość od momentu kiedy policja zjechała z przejścia do momentu kiedy została wyprzedzona przejechał względem policji ok. 30m. Więc mi się wydaje, ze w momencie kiedy policja była na przejściu on spokojnie mógł jeszcze nie wyprzedzać, tylko czekać na minięcie przejścia. Ja się pilnuję, żeby na przejściach nie wyprzedzać, ale zaraz za nim nie widzę problemu. Często na 2x2 pasmówkach widać, jak jadący lewym pasem przeczekują przejście, ale wyprzedzają moment za nim. To że koleś był ma przeciwnym pasie przecież nie oznacza, że zaczął już wyprzedzać, bo przecież zgodnie z definicją wyprzedzania nie ma to nic wspólnego ze zmianą pasa.
lith

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka