Nigdy nie jeździłem samochodem - co zrobić ?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Nigdy nie jeździłem samochodem - co zrobić ?

Postprzez lawinia » niedziela 02 stycznia 2011, 23:36

no wiadomo ze sobie nic nie zrobie. Ale zrobić prawo jazdy i jeździć jest moim zyciowym celem także bardzo sie zawiode na sobie. Tym bardziej że mój stary jest zawodowym kierowcą i od małego mi wpajał jak sie jeździ bezpiecznie i jak jeździć. A tego zaden instruktor wam nie powie. Dlatego mi bardzo zależy na zdaniu, wiele osób mi mówi ze mam obsesje na tym punkcie. Przeczytałem wszystkie kodeksy, robie 10 testów dziennie juz od 2 lat, na podwórku narysowałem sobie linie i jeżde tak jak na egzaminie, ukradłem babci centymetr krawiecki i 150 dni przed zapisaniem sie odcinalem codziennie cm. Także sami widzicie ze cos ze mną nie tak;).

po pierwsze[/b ] NA PEWNO ZDASZ!

[b]po drugie
wmów sobie że jesteś wartościową osobą i to Ci bardzo pomoże, najlepiej jakby instruktor Cię chwalił za to jak jezdzisz(jeśli oczywiście robisz to dobrze) i wtedy będziesz się czuł dobrze i dowartościowany i zdasz
po trzecie traktuj to jako wyzwanie: ja też nie zdałam kilka razy ale jak zdałam zdałam BEZBŁĘDNIE i teorię i praktykę i teraz jeżdże bezkolizyjnie, ostrożnie... no na tyle dobrze, że mąż powierza mi dzieci w samochodzie. W życiu to jest wyzwanie: zrobić z czegoś, co może na początku szło nie najlepiej coś wyjątkowego, potem będziesz dumny z siebie!
jestem posiadaczką PJ od 2010:)
lawinia

Postprzez lith » poniedziałek 03 stycznia 2011, 16:43

Ad. 1 Po co sobie takie bzdury wmawiać... potem właśnie wielka tragedia jak się nie zda... bo przecież nie było takiej opcji o.O....

Ad. 2 Jak trzeba sobie wmawiać, że jest się wartościową osobą to ja współczuję

Ad. 3 Wyzwanie? Prawie każdy ma prawko... fsss... imo lepiej iść w tą stronę-> przejść się na większe skrzyżowanie, chwilę popatrzeć i stwierdzić: 'Tyle debili zdało to czemu ja miałbym nie dać rady'.... i nie robić z tego wielkiego halo na miarę bicia rekordu świata w jedzeniu kukurydzy.
lith

Postprzez lawinia » poniedziałek 03 stycznia 2011, 18:19

lith to były rady dla tego chłopaka, bo mówi, że się stresuje, nie chodziło tam o mnie, dla mnie wyzwanie prawdziwe jest wychowanie dzieci z rokiem różnicy wieku... prawko przy tym to pryszcz
jestem posiadaczką PJ od 2010:)
lawinia

Postprzez lith » poniedziałek 03 stycznia 2011, 19:32

No, ale jak dla mnie to te rady co najmniej dziwne były :)
lith

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców