Co mnie dzisiaj zdenerwowało na drodze: rondo

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Co mnie dzisiaj zdenerwowało na drodze: rondo

Postprzez piotrekbdg » sobota 18 grudnia 2010, 18:17

Krew mnie zalewa...
Dojeżdżam sobie do ronda,widzę-droga wolna, w porządku, no to jedziemy. Ruszam, a tu nagle wyrosła z lewej strony idiotka i trąbi na mnie. Rozumiem, jakby to była moja wina, ale ona widziała że Ja jadę a pcha się z lewej strony, w dodatku przejeżdża po wysepce. Jeszcze spojrzenie mi rzuciła wściekłe

Scooorpion, ronda mają to do siebie, że na nich zwykle pojazdy z lewej (znajdujące się na rondzie lub z niego zjeżdżające) mają pierwszeństwo, więc nie wiem czemu jesteś tym zaskoczony/-a?
piotrekbdg

Re: Co mnie dzisiaj zdenerwowało na drodze: rondo

Postprzez lith » sobota 18 grudnia 2010, 19:48

To tak jakby:
"Dojeżdżam sobie podporządkowaną do skrzyżowania,widzę-droga wolna, w porządku, no to jedziemy. Ruszam, a tu nagle wyrosła z lewej strony idiotka i trąbi na mnie. Rozumiem, jakby to była moja wina, ale ona widziała że Ja jadę a pcha się z lewej strony. Jeszcze spojrzenie mi rzuciła wściekłe"

Nawet jeżeli nikogo nie było na rondzie to nie trzeba być jasnowidzem, żeby przewidzieć, że pojazd dojeżdżający do niego się zaraz na nim znajdzie i jak zdąży dojechać do naszego zjazdu to będzie miał w tym momencie pierwszeństwo. Dlatego imo post raczej się nadaje do wątku 'mea culpa';p
Chyba, że Skoooorpion znalazła rondo bez A-7, ale uznała to za oczywiste i o tym nie wspomniała;p
lith

Postprzez piotrekbdg » sobota 18 grudnia 2010, 20:09

Dlatego właśnie pozwoliłem sobie na wydzielenie nowego tematu, bo sytuacja jest w taki sposób opisana że nic z niej nie rozumiem. Tzn rozumiem, ale na niekorzyść Scoooorpiona.
piotrekbdg

Postprzez Skoooorpion » środa 22 grudnia 2010, 17:59

Ohh dajcie spokój, jak zwykle nie rozumiecie mnie. Chodziło mi o to że Ja już wjeżdżałam na to rondo i ona MUSIAŁA mnie widziec. Bo wczesniej jej nie bylo, elegancko przepuściłam wszystkich i git. A tu nagle ona mi wyrosła, jeszcze bezczelnie sobie jechała po wysepce zamiast dokoła. No.
Mam 140 koni,nikt mnie nie dogoni...
Skoooorpion

Postprzez qwer0 » środa 22 grudnia 2010, 18:14

No wlasnie wszyscy wyzej wiedza o co chodzi. Wszyscy dobrze to zrozumieli. I maja racje. Problem w tym, ze Ty nie widzisz w tym swojego bledu.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez piotrekbdg » środa 22 grudnia 2010, 19:46

Ohh dajcie spokój, jak zwykle nie rozumiecie mnie. Chodziło mi o to że Ja już wjeżdżałam na to rondo i ona MUSIAŁA mnie widziec. Bo wczesniej jej nie bylo, elegancko przepuściłam wszystkich i git. A tu nagle ona mi wyrosła,

No i co z tego że wjeżdżałaś? Ja rozumiem że to było klasyczne wymuszenie. A skoro ona Ci wyskoczyła to znaczy że albo wjeżdżałaś ospale, albo jednak źle oceniłaś swoje możliwości. To jest moim zdaniem chamstwo, że piszesz takie posty w takim temacie. Wszyscy mają wstrzymać ruch bo ty wjeżdżasz na rondo. I co z tego że Cię widziala? Z tego tytułu miała Ci ustąpić i być cała w skowronkach?

tu nagle ona mi wyrosła, jeszcze bezczelnie sobie jechała po wysepce zamiast dokoła. No.

Więc Ty p[ostawnowiłaś bezczlnie wymusić, ale to już Cię nie razi.
piotrekbdg

Powrót do Sytuacje na drodze