Czy godzina to godzina?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Czy godzina to godzina?

Postprzez greg » poniedziałek 27 września 2004, 00:14

Czy godzina jazy to godzina jazdy? Czy spotkaliście się z czymś takim, że godzina jazdy przeliczana jest na kilometry? Czyli np. przejechanie w czasie jazdy 30km to godz. jazdy, jeżeli w czasie jednej godz. przejedziecie 60 km to liczone jest to jako 2 godz. jazdy? Nie chodzi mi o dziennik ustaw, bo tam jest to sprecyzowane, ale o doświadczenie z ośrodków.
greg

Postprzez niunia » poniedziałek 27 września 2004, 07:21

Godzina to godzina i możesz przejechac 80 km albo 5 po placu
Ja mam wiarę, ty masz szybki wóz...
niunia

Postprzez Colin is the best » poniedziałek 27 września 2004, 09:04

niunia napisał(a):Godzina to godzina i możesz przejechac 80 km albo 5 po placu

80 to może nie, ale ze 30-40 to raczej tak (chyba że nie umiesz jeździć, albo się strasznie wleczesz, to wtedy 10-15 :wink: ).

Godziny się nie przelicza na kilometry, bo raz masz pustą drogę i sobie możesz jechać szybko, a innym razem stoisz 15min w korku. Z resztą nigdy raczej nie wyjdzie Ci równa godzina jazdy. Czasem będziesz mieć nieco dłużesz jazdy, ale zazwyczaj krótsze o kilka zaledwie minut. Trzeba przecież podpisać paiery i do ośrodka, albo do domu dojechać.
Colin is the best

Postprzez sylurek » poniedziałek 27 września 2004, 11:46

U mnie godzina to byla czesto umowna- nie raz bylo tak, ze wozilam instruktora po calym miescie, bo on musial cos zalatwic i zajmowalo mi to np 2,5h, a bylo liczone jako 1h :)
Nie mialam nic przeciwko, bo po pierwsze:instruktor zawsze sie pytal, czy mam czas i moge byc szoferem :wink: , po drugie: podobalo mi sie, ze mam dojechac w konkretne miejsca, a nie tak bez celu sie krecic po ulicach...No i poznalam lepiej miasto. :)
Natomiast nigdy sie nie zdarzylo, zeby 'obcial' godzine, raczej zawsze bylo 10-15 min dluzej
Chyba wszystko zalezy od instruktora, jak jest uczciwy, to bedzie pilnowal czasu, nie bedzie sie spoznial itd.A kilometrow to robisz,ile wlezie...[/quote]
21.08.04-piersze podejście:zaliczone:)))
sylurek

Postprzez ella » poniedziałek 27 września 2004, 11:49

Czy spotkaliście się z czymś takim, że godzina jazdy przeliczana jest na kilometry? Czyli np. przejechanie w czasie jazdy 30km to godz. jazdy, jeżeli w czasie jednej godz. przejedziecie 60 km to liczone jest to jako 2 godz. jazdy?

Nie rozumiem problemu :wink: Godzina to godzina i jedziesz tyle ile warunki na drogach ci pozwlą. Jak dociśniesz 120km/h to przejedziesz wiecej :D , jak bedziesz miał mniejsza prędkośc to automatycznie mniej. A na placu jeszcze mniej :D
Nie chodzi mi o dziennik ustaw, bo tam jest to sprecyzowane,

Mógłbyś podać namiary.
ella
Moderator

Postprzez sylurek » poniedziałek 27 września 2004, 11:55

ella napisał(a):

Mógłbyś podać namiary.

O, wlasnie, greg,gdzie to jest sprecyzowane?
21.08.04-piersze podejście:zaliczone:)))
sylurek

Postprzez miros » poniedziałek 27 września 2004, 18:16

u mnie bylo tak ze godzina byla godzina i nie bylo zadnych limitow kilometrow.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez greg » poniedziałek 27 września 2004, 18:37

sylurek napisał(a):
ella napisał(a):

Mógłbyś podać namiary.

O, wlasnie, greg,gdzie to jest sprecyzowane?

Dziennik Ustaw 150
Rozporządzenie Ministra Infrastruktury
z dnia 14 grudnia 2001r.
w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów.

PROGRAM SZKOLENIA KANDYDATÓW NA KIEROWCÓW LUB MOTORNICZYCH
& 11
"Godziny zajęć teoretycznych równają się 45 minutom, a zajęć praktycznych 60 minutom"

Ponieważ zostałem osądzony o to, iż na tym forum nie napisałem jednego sensownego posta, a wszystko to, co napisałem to stek bzdur i bredni, zawieszam swoją aktywność czekając na wyjaśnienia.

Jeśli zamieszczam tu taki temat jak ten to tylko i wyłącznie z tego powodu, iż spotykam się z taką rzeczywistością. A mianowicie różne OSK czynią sobie taki przelicznik kilometrowo - godzinowy argumentując to tym, iż średnio 1 osoba w czasie jednej godz. przejeżdża 20 km.(nie chodzi o plac)
Stąd to pytanie, jak dzieje się w tego typu instytucjach w Polsce.
Nie jest moim zamiarem wprowadzanie tu nikogo w błąd.
Jeżeli zauważam coś co wiąże się z tematem nauki jazdy itp. to to przedstawiam aby skonfrontować swoje spostrzeżenia z waszymi.
Myślałem że na tym to forum polega…
greg

Postprzez ella » poniedziałek 27 września 2004, 22:32

A mianowicie różne OSK czynią sobie taki przelicznik kilometrowo - godzinowy argumentując to tym, iż średnio 1 osoba w czasie jednej godz. przejeżdża 20 km

Nie spotkałam się z czyms takim, że kursant przejeżdza 20 km i koniec lekcji nawet jak wykorzystał 42 minuty jazdy. Godzina to godzina a nie ilość przejechanych kilometrów.
ella
Moderator

Postprzez Sławek_18 » wtorek 28 września 2004, 10:23

Jak wiekszosc godzina to godzina. :P
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Powrót do Szkolenie kierowców