zima na drodze

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: zima na drodze

Postprzez annubis17 » piątek 10 grudnia 2010, 21:33

A jaki problem zaciagnąć na tyle lekko żeby tylko samochód się nie toczył?
W razie zamarznięcia da się jechać, a i można wtedy spróbować zaciągać mocniej żeby pusciło.
Citroen XM 2.1D Obrazek Lancia Kappa 2.0t Obrazek
Obrazek
annubis17

Postprzez kwitekewelina » piątek 10 grudnia 2010, 21:47

a ja znam dużo kierowców którzy jeżdżą tylko w wakacje bo zimy się boją. Jak dla mnie to nie kierowcy tylko d........... :roll:
kwitekewelina

Postprzez qwer0 » piątek 10 grudnia 2010, 22:53

Jakis taki demot chyba byl :P

Obrazek
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez lith » sobota 11 grudnia 2010, 03:20

Jak ktoś chce jeździć tylko w wakacje to jego sprawa... jeżeli miałby się toczyć 5 km.h to chyba dla wszystkich lepiej, żeby stał w garażu :P Mi się tam zima podoba... chociaż dzisiaj jak walczyłem o wyjechanie to przeszło mi przez myśl... że może lepiej tramwajem xD... bo oczywiście przeceniłem wysokość mojego zawieszenia... a raczej nie doceniłem tego śniegu co leżał... i na nic moje umiejętności w ruszaniu na śliskim jak opony straciły praktycznie kontakt z ziemią xD... więc miałem zabawę z dużymi sankami :D
lith

Postprzez annubis17 » sobota 11 grudnia 2010, 12:40

lith napisał(a):Jak ktoś chce jeździć tylko w wakacje to jego sprawa... jeżeli miałby się toczyć 5 km.h to chyba dla wszystkich lepiej, żeby stał w garażu :P Mi się tam zima podoba... chociaż dzisiaj jak walczyłem o wyjechanie to przeszło mi przez myśl... że może lepiej tramwajem xD... bo oczywiście przeceniłem wysokość mojego zawieszenia... a raczej nie doceniłem tego śniegu co leżał... i na nic moje umiejętności w ruszaniu na śliskim jak opony straciły praktycznie kontakt z ziemią xD... więc miałem zabawę z dużymi sankami :D

Boże błogosław regulowaną wysokość zawieszenia :D
Citroen XM 2.1D Obrazek Lancia Kappa 2.0t Obrazek
Obrazek
annubis17

Postprzez SpearHead » sobota 11 grudnia 2010, 16:07

ks-rider napisał(a):Nigdy nie zaciagam recznego hamulca, chyba, ze jestem w Alpach ale i tam zanim zaciagne jest to zalezne od miejsca w ktorym parkuje.

Widuje od czasu do czasu auta z zamerznietymi tylnymi kolami, kwestia wilgotnosci powietrza / klimatu.

:wink:

To nie kwestia klimatu tylko nie sprawności układu hamulca ręcznego , mieszkam w górzystym terenie i ręczny zaciągam zawsze nawet przy -20C i jakoś mi nigdy nie przymarzł :wink:
SpearHead

Postprzez ks-rider » niedziela 12 grudnia 2010, 15:02

SpearHead napisał(a):
ks-rider napisał(a):Nigdy nie zaciagam recznego hamulca, chyba, ze jestem w Alpach ale i tam zanim zaciagne jest to zalezne od miejsca w ktorym parkuje.

Widuje od czasu do czasu auta z zamerznietymi tylnymi kolami, kwestia wilgotnosci powietrza / klimatu.

To nie kwestia klimatu tylko nie sprawności układu hamulca ręcznego , mieszkam w górzystym terenie i ręczny zaciągam zawsze nawet przy -20C i jakoś mi nigdy nie przymarzł :wink:

To, ze mieszkasz w gorach nie swiadczy o niczym, tam akurat jest zoimno ale i sucho, chodzi o wilgotnosc zimnego powietrza.

ks-rider

Postprzez marcinm6664 » wtorek 22 listopada 2011, 21:09

zauważyłem że w zimę lepiej mieć z tyłu bęben niż tarczę, tarcza ma wszystkie elementy hamulcowe na wierzchu i łatwiej się dostaję woda tam gdzie nie trzeba
Obrazek
marcinm6664

Postprzez Borys_q » wtorek 22 listopada 2011, 21:51

Jak masz sprawne linki nie ma prawa zamarznąć, jak zamarznie tarcza/bęben to szarpniesz i puści a linka będzie trzymać.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka