Buty do jazdy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez tfu! » czwartek 26 sierpnia 2004, 14:57

gabi121 napisał(a):Moj przyjaciolka natomiast kocha nosic szpilki!i to nie tylko ze wzgledu na wyglad czy facetow.... ona po prostu to lubi!Ale do auta wklada adidaski:)

I CHWAŁA JEJ ZA TO. jazda w szpilkach to dla mnie idiotyzm na równi z robieniem makijażu na światłach ( to taka wersja i tak mniej hardkorowa, bo niektóre panie nawet nie muszą się w pełni zatrzymać żeby pomalować sobie rzęsy chociażby)

moje kondolencje. dla mężów owych pań również.
tfu!

Postprzez Markosz » czwartek 26 sierpnia 2004, 16:51

Przeciez nie wszystkie kobiety jeżdzac w szpilkach od razu doprowadza do wypadku. Są wyjątki :lol: bardzoooo rzadkie ale zawsze są. AAA tak swoją drogą to stałem kiedys elką na swiatłach i co zobaczyłem po lewej stronie... to mnie wcieło :lol: :lol: kobieta...jedną reką trzymała telefon i gadała, w drugiej ręce był papieros i na dodatek przegladała sie w lusterku. Zabawny wyglad. Teraz widać jakie kobieta ma pomysły, czasem to tylko za głowe sie chycic :shock: :shock: :lol:
Pozdrawiam
Kat. B

23.08.2004 - egzamin
31.08.2004 - wydane
08.09.2004 - odebrane
Markosz

Postprzez miros » czwartek 26 sierpnia 2004, 18:29

ja tam w normalnych ziomowych butach pocinam zima. akurat u mnie z miejscem na nogi nie ma problemu, tylko ze trzeba sie przyzwyczaic (jakies 10 min jazdy) do grubej podeszwy (z pozatku troche inaczej pedaly sie "czuje")
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Harry » czwartek 26 sierpnia 2004, 19:53

tfu! napisał(a):

jazda w szpilkach to dla mnie idiotyzm na równi z robieniem makijażu na światłach ( to taka wersja i tak mniej hardkorowa, bo niektóre panie nawet nie muszą się w pełni zatrzymać żeby pomalować sobie rzęsy chociażby)

moje kondolencje. dla mężów owych pań również.

Tego, że nie nosisz szpilek do jazdy i ich nie lubisz, nie musisz tak ostro demonstrować :) Szpilki to nie zawsze wypadek :)
Jeśli da się radę w nich prowadzić to OK. Ja prowadzę w zależności od sytuacji-a i zdażyło mi się w szpilkach. Butów na zmianę nie wożę bo jeszcze nie mam własnego autka, ale może już bardzo niedługo :wink:
Lubię obcasy, często chodze na codzień do pracy w nich, mimo ze mam wtedy prawie 1,90 m wzrostu :shock:
Einmal ist keinmal :)

Prawo jazdy kat. B:-)
Harry

Postprzez to ja » czwartek 26 sierpnia 2004, 19:58

A ja w butach na obcasie już nieraz jeździłam i nie czułam różnicy. Pamiętam jak się zezłościłam na instruktora jak kazał mi przyjść w adidaskach na jazdy. W sumie miał rację... Jednak nie zmienia to faktu, że najbliższej zimy będę jeździła w moich kozaczkach na obcasie (a nie w adidasach jak na kursie)... A obcas lubię, bo nie jestem zbyt wysoka ;)
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez Harry » czwartek 26 sierpnia 2004, 20:09

to ja napisał(a):A ja w butach na obcasie już nieraz jeździłam i nie czułam różnicy. Pamiętam jak się zezłościłam na instruktora jak kazał mi przyjść w adidaskach na jazdy.

Mnie tez tak kiedyś kazał, a była zima, śnieg po kostki. Więc ubrałam swoje najbardziej plaskie butki na zimę- kozaczki z długimi noskami :) Ale wcale nie przeszkadzało. Za to uważam ,ze na egzamin warto ubrać adidasy lub coś w tym stylu. Ostatnio musiałam wyjść z pracy specjalnie na egzamin i przebralam sobie buty- mialam kostium i adidasy :D
Einmal ist keinmal :)

Prawo jazdy kat. B:-)
Harry

Postprzez Robik » czwartek 26 sierpnia 2004, 22:38

A może pora przesiąść się na skutery? Skutery w przeciwieństwie do motocykli mają podłogę a nie podnóżki oraz automatyczną skrzynię biegów, więc nie ma żadnych mechanizmów uruchamianych stopą, co umożliwia wygodną jazdę w szpilkach. Wtedy jest i kobieco, i wygodnie!

Obrazek
Robik

Postprzez to ja » czwartek 26 sierpnia 2004, 22:44

To proponuję, aby panowie założyli szpilki i pochodzili w nich troszkę, no i oczywiście pojeździli... Zobaczymy co wtedy powiedzą...

to ja

Postprzez Colin is the best » piątek 27 sierpnia 2004, 09:51

ella napisał(a):Wszyscy tu o butach i kobietach. A w jakich to panowie jeżdżą zwłaszcza zimą :?: . Bo jak się ma mały samochód na przykład takiego punciaka, to wtedy wielkim butem można jednocześnie naciskać i gaz i hamulec :wink: :D

Ja nawet w lato mam czasem problemy z pedałami w takich maluchach czy punciakach. Noszę buty o rozmiarze 47 i czasem mam problemy ze zdjęciem nogi z gazu, albo ze sprzęgła jak za mocno wcinę :D W większych samochodach nie ma już z tym żadnego problemu i nawet w glanach można jeździć. Jechłem kiedyś BMW, które miało pedały jak w autobusie (duże, głębokie, sporo miejsca wokół), każdy mógł trafić w odpowiedni.

Powinno się nosić takie buty do jazdy samochodem:
Obrazek
Colin is the best

Postprzez kibolek_1 » wtorek 31 sierpnia 2004, 19:48

nie wiem jak moja mama to robi ale jeździ na boso :D .......
.......co wy na to.........
kibolek_1

Postprzez Sławek_18 » wtorek 31 sierpnia 2004, 21:36

Ona to musi miec czucie :D :D
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez miros » środa 08 września 2004, 09:23

instruktor opowiadal mi raz o pewnej kursantce ktorej najlepiej sie jezdzilo wlasnie boso. na egzamin poszla w klapkach i spytala sie egzaminatora czy moze jechac boso. ten powiedzial ze jesli jest jej tak wygodniej to prosze bardzo, nie widzi problemu.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez to ja » niedziela 26 września 2004, 20:29

Teraz mogę Wam na 100% powiedzieć, że wysoki obcas, a nawet szpilki nie przeszkadzają mi w jeździe samochodem. Po weselu odwiozłam dziadków do domu, wróciłam, pobawiłam się jeszcze troszkę i wróciłam bezpiecznie z rodzicami. Tak na marginesie dodam, że koło mnie siedziała mama, a tata z tyłu, więc zdana byłam tylko na swoje własne umiejętności ;)
Ostatnio zmieniony niedziela 26 września 2004, 21:39 przez to ja, łącznie zmieniany 1 raz

to ja

Postprzez Robik » niedziela 26 września 2004, 21:07

Bardzo cieszy mnie to, co powiedziała Asia. Jednak szpilki nie są tak okropne, jak niektóre kobiety mówią. A piękne są niewątpliwe.
Robik

Postprzez Krzyk_oceanu » niedziela 15 stycznia 2006, 22:36

hm,ja podobnie jak kolezanka,nie widzialam roznicy jak jezdzilam w adidasach,a jak w butach na koturnie z czubami.
(za)bardzo chciałabym zdać...
Krzyk_oceanu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka